好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

高中英语 语篇提能11 新人教版必修4.doc

3页
  • 卖家[上传人]:hs****ma
  • 文档编号:485319173
  • 上传时间:2023-09-08
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:22.02KB
  • / 3 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 高中英语 语篇提能11 新人教版必修4阅读理解AOne day Robin Hood was walking alone in the wood, and reached a river. There was a very narrow (狭窄的) bridge. In the middle stood a stranger, and Robin ordered him to go back and let him go over. “I am no man of yours,” replied the stranger. In anger Robin tried to shoot at the man. “Would you shoot a man who has no arms but a stick?” asked the stranger in scorn (轻蔑). With shame Robin laid down his bow (弓) and held a stick in his hand. And they fought. Robin received such a heavy blow that he rolled over into the river. “You are a brave man,” said Robin, all wet. After walking through the water to the land, he blew his horn (号) which brought fifty of his followers in green to the bridge.The foresters caught the stranger, and would have pushed him into the water if their leader had not ordered them to stop, and begged the stranger to stay with them. “Here is my hand,” replied the stranger, “and my heart with it. My name is John Little.”“That must be changed,” cried Will Scarlet, a member of Robin HooD s followers. “Because he is full seven feet tall and so strong, he shall be called Little John.” Then John Little was called Little John as a joke.Then Little John asked, “Before I join hands with you, tell me first what work I have to do. Whose goods I shall take, and whose I shall leave?” Robin answered, “Look that you don't harm any farmer of the greenwood. But if the rich e your way, see that you make them nervous.”Little John agreed. Then Robin said that Little John would be among the brotherhood of the forest.语篇解读 本文是记叙文。

      文章讲的是英国盗侠罗宾汉与小约翰不打不相识的故事1.Why did Robin Hood try to shoot at the stranger?A. Because the stranger was his enemy.B. Because the stranger was in his way.C. Because he wanted to get the stick.D. Because he was hurt by the stranger.答案与解析 B 细节理解题根据第一段前半部分可知,罗宾汉让桥上的陌生人给他让路,遭到拒绝,他恼羞成怒,准备射击那个人2.Robin HooD s clothes got wet because he ________.A. fell into the water carelessly B. tried to escape through the waterC. fought with the stranger in the riverD. was beaten down into the river答案与解析 D 细节理解题根据第一段中的“Robin received such a heavy blow that he rolled over into the river”可知,那个陌生人给了罗宾汉重重一击,使得罗宾汉滚落水中。

      3.After the foresters caught the stranger, ________.A. they challenged him to a fightB. Robin Hood invited him to join themC. the stranger begged them to set him freeD. Will Scarlet wanted to know his name badly答案与解析 B 细节理解题根据第二段中的“The foresters caught the stranger ... to stay with them”可知,那个陌生人被罗宾汉的弟兄们捉住之后,如果不是罗宾汉制止他们并邀他入伙,他们就把那个人推入水中了4.What do we know about Little John?A. He was a big man.B. He was afraid of Robin Hood.C. He didn't get along well with Will Scarlet.D. He was forced to bee one of the foresters.答案与解析 A 细节理解题。

      根据第三段中的“he is full seven feet tall and so strong”可知,小约翰身材高大, Will Scarlet叫他小约翰是个玩笑BDear Daddy,You've been gone for six years and I've had time to think. Now I'm ready to write this letter to you.For a long time after Mom died, I thought I liked her more because I didn't like your tough guy attitude and I thought that her softer side was more desirable. In my 15­year­olD s mind, I thought you could have stopped my mother from drinking herself to death. Instead, you were off playing tennis and working. Later, I realized that no one could make someone stop drinking. Support is important, but at the end of the day, it is a choice. You were just doing your best.What I have learned is that I am much like you. You taught me self­confidence. I know if I am prepared to work hard enough for something, I will be successful. This is no small thing. What I've realized since you died is that you were always there for me. You fought to ensure that I got my place on the Quebec badminton team that I had earned. When I got divorced, you came up to see if I had what I needed to take care of the boys and you paid off my car.You taught me not to spend money I don't have. I've always kept to that rule. It has served me well. We always had a good home to live in, nice vacations, and everything we needed and most of what we wanted.You were not a perfect parent and neither am I. My children are much more thankful than I ever was. I am thankful that I had you as my had. I am still Daddy's girl and I am proud of it.5.We can know the writer's father ________.A. always put his family in first placeB. didn't understand his daughterC. didn't treat his daughter wellD. died six years ago答案与解析 D 推理判断题。

      由文章第一段第一句和第三段第五句可知,作者的父亲已去世6.Which of the following things did the writer's father teach her?a. self­confidenceb. to love doing sportsc. not to hate anybodyd. to spend money properlyA. ab B. adC. cd D. bc答案与解析 B 推理判断题根据第三段第二句及第四段可知作者的父亲教给了作者自信和合理用钱7.What can we infer from the letter?A. The writer's father cared about her very much.B. The writer didn't have a good childhood.C. The writer's children don't love her.D. The writer now lives alone.答案与解析 A 推理判断题根据文章第二段最后几句可。

      点击阅读更多内容
      相关文档
      2025-2026学年上海延安中学高三(上)9月质量调研语文试题和答案.pdf 2024-2025学年上海四校联考高三(上)期中联考语文试题和答案.pdf 2024-2025学年上海崇明区扬子中学高一(上)期末语文试题和答案.pdf 2025年上海市秋季高考语文试卷含答案.pdf 2025-2026学年山东省德州市高三上学期9月校际联考政治试题及答案.pdf 2025-2026学年辽宁省沈文新高考研究联盟高三上学期开学考数学试题及答案.pdf 2025-2026学年山东省泰安市肥城高三上学期开学考地理试题及答案.pdf 2025-2026学年山东省名校考试联盟高三上学期开学考历史试题及答案.pdf 2025-2026学年辽宁省七校协作体高三上学期期初联考化学试题及答案.pdf 2024-2025学年上海松江区(五四学制)六年级(上)期中语文试题和答案.pdf 2024-2025学年上海闵行区七年级(上)期末语文试题和答案.pdf 2025-2026学年山东省名校考试联盟高三上学期开学考化学试题.pdf 2025学年上海市初二上学期阶段教学质量检测语文试题和答案.pdf 2025-2026学年上海华东师大二附中高一语文9月学情检测卷含答案.pdf 2024-2025学年上海实验学校高三(上)期中语文试题和答案.pdf 2025-2026学年重庆市七校联盟高三第一次适应性考试化学试题及答案.pdf 2025-2026学年重庆市七校联盟高三第一次适应性考试历史试题及答案.pdf 2025-2026学年重庆市八中高三上学期入学考历史试题及答案.pdf 2025-2026学年浙江省名校协作体高三9月返校联考数学试题及答案.pdf 2025学年上海华东师大二附中高二(上)语文9月月考卷含答案.pdf
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.