好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

2024年中考英语一轮复习:阅读理解之记叙文(解析版).pdf

39页
  • 卖家[上传人]:文***
  • 文档编号:595081931
  • 上传时间:2024-10-21
  • 文档格式:PDF
  • 文档大小:20.75MB
  • / 39 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 第02讲 阅读理解之记叙文(模拟精练+真题演练)最新模拟精练_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _(2024辽宁 统考模拟预测)Sometimes children need extra(额 夕 卜 的)help to learn at school.In some schools in England,some volunteers work with children who have difficulty in reading.The volunteers spend time withthem,away from their class,to help them learn to love books and enjoy school.These children canthen become more confident about school and learning.Loma is a 6-year-old student.This is a report from Mrs.Snow who has been visiting her atschool.When I first started working with Lorna,she was very shy and didnt really enjoy reading.Herclass teacher told me she was very quiet in class.During our lessons we spent lots of time reading books together.We also played word games tohelp with her spelling and writing.As time went on,Loma began to relax and became moreconfident.She realized that reading and writing could be lots of fun.Loma even wrote a book by herself about Beauty and the Beast.She also drew some lovelypictures to explain it.Her class teacher is pleased with how well Lorna is doing.Lorna proudly tells her classmatesabout what she has done in each lesson with me.I think they all want to join in as well!Im pleased that Lorna is also spending more time at home reading with her parents.They allenjoy reading books together!She now even reads to her dog!1.In some schools in England,volunteers help s t u d e n t s.A.get away from danger B.make new friendsC.finish their homework D.love books and school2.Mrs.Snow helped Lorna by reading books and.A.reading to her dog B.painting picturesC.playing word games D.writing funny books3.Who does the underlined word me refer to?A.Loma.B.Lorna9s classmate.C.Mrs.Snow.D.Lomas class teacher.4.What can be the best title for this text?A.What a good report!B.What useful advice!C.What a friendly girl!D.What great progress!【答案】1.D 2.C 3.C 4.D【导语】本文主要讲述了 Mrs.Snow帮助了 Loma从不喜欢读书到爱上读书的故事。

      1 .细节理解题根据“The volunteers spend time with them,away from their class,to help them learnto love books and enjoy school.”可知,志愿者花帮助他们学会爱书,享受学校2.细节理解题根据“We also played word games to help with her spelling and writing.”可知,玩文字游戏来帮助她拼写和写作,故选C3.词句猜测题根据“Lorna proudly tells her classmates about what she has done in each lesson withme.和This is a report from Mrs.Snow who has been visiting her at school可知,Loma 自 豪地告诉她的同学她在每节课上和“我”做了什么,此处的“我”是 Mrs.Snow4.最佳标题题根据全文内容可知,本文主要讲述了 Mrs.Snow帮助了 Lorna从不喜欢读书到爱上读书的故事,这是一个很大的进步,选项D“多大的进步啊!”可以作为本文的标题。

      故选D2024辽宁统考模拟预测)Zac and I were always best friends.We both started playing football from an early age.Zac wasbigger than me and it was difficult to score a goal when he was in front of me.I was faster,though.Once I got past him,he couldnt catch me.There were two under-17 teams.The first team was the Springtown Stars.They played the mostimportant games.The other was the Springtown Asteroids.They were also a good team but not asgood as the Stars.Zac and I were proud to be in the Stars!It was time for the coach to name the team for the season.Zacs name was called out but minewasnt.I went to check the list on the board.I could hardly believe my eyes!How could the coachmake such a mistake?I was as good as Zac.What pain I felt!I had lost my place in the Stars.After that,I had to practise with the Asteroids but I didnt enjoy it.I played so well,and yet noone understood this.I began to despise Zac and the coach.However,one Saturday,I watched the Stars play against another team.I thought they wouldntplay well without me,but I was wrong.I began to see that they had great teamwork and skills.Zacwas especially good.He had worked harder than me and was now much better.Perhaps I was not as good as I had thought.As he left the field,I gave him a big high five,Zac,you are great!I will be back to the Stars next season.5.What advantage did the writer have over Zac at first?A.Speed.B.Height.C.Age.D.Size.6.How did the writer feel when he found his name wasnt on the list?A.Excited and proud.B.Bored and lonely.C,Surprised and unhappy.D.Worried and angry.7.The underlined word“despise“in Paragraph 4 probably means A.accept B.control C.support D.dislike8.What would the writer most probably do according to the last sentence?A.Talk with his parents.B.Work harder than before.C.Give up playing football.D.Enjoy watching the game.【答案】5.A 6.C 7.D 8.B【导语】本文是一篇记叙文,讲述了作者认为自己的球技比好朋友扎克出色,但是扎克留在了最好的球队,自己却没有,作者感到悲伤沮丧。

      后来作者意识到自己的不足,决定更加努力训练的故事5.细节理解题根据I was faster,though.Once I got past him,he couldift catch me.”可知,作者起初相比于扎克的优势是速度更快6.推理判断题根据I could hardly believe my eyes!How could the coach make such a mistake?Iwas as good as Zac.What pain I felt!I had lost my place in the Stars.“可知,作者认为自己比扎克更优秀,但是扎克入选,自己却没有入选,所以不敢相信自己的眼睛,并且感到很痛苦可知作者当时是惊讶的、不开心的故选Co7.词句猜测题根据I played so well,and yet no one understood this.I began to despise Zac andthecoach.”可知,作者认为自己足球踢得很好,但是却没人欣赏注意到,于是作者开始鄙视成功入选的扎克和作出“错误”决定的教练,故推知划线部分单词表“贬义”,与dislike所表意思相近。

      故选D8.推理判断题根据“Zac,you are great!I will be back to the Stars next season.“可知,作者意识到了自己的差距和不足,决定更加努力训练,重新回到球。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.