冀教(河北)八年级英语上册全册复习习题课件.pptx
1127页冀教版八年级英语上册复习习题专用课件Lesson 1: Back to SchoolUNIT 1 Me and My Class过运用 语用能力提升训练过运用 语用能力提升训练一、单项选择1.原创I was very glad that Change 5 had successfully collected rocks and soil from the moon. I take pride in my country. A. hearB. to hear C. heardD. hearing2.What does Dr. Smith study?He studies . It is about light, sound, electricity(电) and so on. A. History B. maths C. physicsD. geography答案1.B句意:听说嫦娥五号成功采集了月球的石块和土壤,我很开心我为我的国家感到自豪分析句子结构可知,空处应用不定式作原因状语2.Chistory历史;maths数学;physics物理;geography地理根据常识可知,空后的句子是对物理学科的介绍,故选C。
过运用 语用能力提升训练3.2020长沙中考改编The school offers two courses on computer technology. One is for beginners and is for those who already have some basic knowledge. A. other B. another C. the otherD. others4.热点素材Night Banquet in Tang Dynasty Palace is about Chinese culture. We should spread our culture . A. usB. our C. oursD. ourselves 答案3.C根据题干中的two courses以及One可知,the other符合题意the other特指两个人或事物中的另一个4.D句意:唐宫夜宴是关于中国文化的我们自己应该传播我们的文化分析句子结构可知,空处应用反身代词表示强调过运用 语用能力提升训练5.热点素材I would like to watch a movie about family affection(亲情). Any advice? watching Hi, Mom? Its very moving. A. Why notB. What aboutC. Do you enjoyD. Can you答案5.B我想看一部关于亲情的电影。
有什么建议吗?看你好,李焕英怎么样?它非常感人what about doing sth.做某事怎么样,符合语境why not do sth.为什么不做某事呢也可以用来提出建议过运用 语用能力提升训练二、根据汉语意思完成句子(每空一词)1.原创我今天对两个单词有了更深刻的认识一个是爱,一个是尊重I know better about two words today. is love and is respect. 2.我永远不会忘记这次如此美好的旅行I will never forget . 3.他到处找他的钢笔,但是他没有找到He his pen everywhere, but he didnt find it. 4.商店里有很多笔记本电脑,但是我不确定选哪一台There are many laptops at the store, but Im not sure . 5.我们应该思考如何把中国文化介绍给全世界We should think about how to Chinese culture the world. 答案1.One; the other2.such a wonderful trip3.looked for4.which one to choose5.introduce; to过运用 语用能力提升训练三、连词成句1.I, bike, same, the, as, have, yours . 2.news, the, exciting, how, is ! 3.can, her, you, ask, also, questions . 4.this, your, how, first, day, was, of, term ? 5.for, Grade 8, how, was, you ? 答案1.I have the same bike as yours2.How exciting the news is3.You can also ask her questions4.How was your first day of this term5.How was Grade 8 for you过语篇 阅读能力强化训练过语篇 阅读能力强化训练阅读理解 素养:语言能力 话题:日常活动 难度:易 建议用时:5分钟原创 Hi! Nice to meet you! My name is Bob Smith. I am 19 years old. Today is my first day in college (大学). It is in New York and I go there on foot. My favourite subjects are maths, French and history. English is my hardest subject. My teachers are very friendly and smart. I live in a big house with three other students on Ivy Street in Westchester. Its near the college. Their names are Bill, Tony and Paul. We help each other with our homework. On the weekend, we play football together. I have a younger brother. His name is Jack Smith. Today is his first day in high school. He is 14 and lives with my parents. They live on Mulberry Street in Manhattan. Sometimes they visit me. We always go to the park when we meet. My mum always brings me candies when they come. I really miss them!过语篇 阅读能力强化训练1.How old is Bob now?A. 19.B. 18.C. 15.D. 14. 2.Bob thinks is the hardest subject. A. mathsB. FrenchC. historyD. English 3.Where does Bob live?A. At home.B. In a house on Ivy Street.C. In the college.D. In a house on Mulberry Street.4.Bob is years older than his younger brother. A. 2B. 3C. 4D. 55.What do they always do when Bobs family come to visit him?A. Play football together.B. Have a big dinner.C. Go to the park together.D. Take a walk.过语篇 阅读能力强化训练答案【解题导语】本文主要介绍了Bob的大学生活以及他的家庭情况。
1.A细节理解题根据第一段中的I am 19 years old可知,Bob现在19岁2.D细节理解题根据第一段中的English is my hardest subject可知,Bob认为英语最难3.B细节理解题根据第二段首句I live in a big house with three other students on Ivy Street in Westchester可知答案4.D简单计算题根据第一段中的I am 19 years old和第三段中的He is 14 and lives with my parents,并通过简单计算可知,Bob比他的弟弟大5岁5.C细节理解题根据第三段中的We always go to the park when we meet可知,当Bob的家人来看望他时,他们经常去公园Lesson 2: Many Faces, One PictureUNIT 1 Me and My Class过运用 语用能力提升训练过运用 语用能力提升训练一、单项选择1.2020四川泸州中考Because of COVID-19 in February, the government advised usto the public places less. A. going B. goC. to goD. gone2.2020广西贵港中考We should encourage the children to go outside instead of playing computer games at home. . Playing computer games too much is bad for their studies. A. I agree with you B. I dont think soC. Im afraid not D. I have no idea答案1.C句意:由于2月份的新型冠状病毒肺炎疫情,政府建议我们少去公共场所。
短语advise sb. to do sth.意为建议某人做某事2.A我们应该鼓励孩子们外出而不是在家玩电脑游戏我同意你的看法玩电脑游戏太多对他们的学业不好I agree with you意为我同意你(的看法);I dont think so意为我不这样认为;Im afraid not意为恐怕不是;I have no idea意为我不知道根据instead of playing computer games at home及Playing computer games too much is bad for their studies可知选A过运用 语用能力提升训练3.As a teacher, I really feel worried that so many students are glasses. A. wearingB. dressingC. putting onD. being in4.Tim his father. Both of them are tall and have big eyes. A. looks at B. looks like C. looks for D. looks after5.2021辽宁抚顺顺城区期末Do you want to go to the Science Museum or City Park this Sunday?. Either place is OK to me. A. I dont think so B. Its up to you C. The same to you D. Im afraid not答案3.Awear。





