
新高考英语二轮复习 专题限时集训19 完形填空之说明文(含解析)-人教版高三英语试题.doc
10页专题限时集训(十九) 完形填空之说明文A (2020·山东烟台期末)Coffee shops are cool,but in Wilmington,Bitty&Beau's Coffee enjoys a good reputation for its warmth.At the heart of the shop's popularity is its 1 staff:almost everyone has an intellectual or developmental disability.The coffee shop was opened by Amy Wright and her husband, 2 by two of her four children Beau and Bitty,who have Down syndrome.When the couple discovered that people with disabilities could never find an employer who would even give them an 3 ,they resolved to do something.“It 4 me like a flash of lightning:a coffee shop!”Wright said.“It would be perfect.Seeing the staff 5 customers at the door,preparing food,serving orders and cleaning tables,people would realize how 6 they are.”When the shop opened,it immediately had 7 outside the door.National press attention 8 ,and later,it had to move to a 9 space.What makes Amy most proud is the 10 it has built in the community.“People say,‘You've made my day.’That's a feeling of happiness most people don't get elsewhere,and it's what 11 people back here,”she said.“This is a place where people can 12 with those with disabilities and realize how much more alike we are than different.It has 13 a cup of coffee.It's a human rights movement.It has given our employees the respect and a sense of being 14 that they deserve.For many employees,it's their first job,and their 15 fills the air.”【语篇解读】 本文介绍了人气咖啡馆Bitty&Beau,它是一家很特殊的咖啡馆,店里几乎每个员工都具有智力障碍或发育障碍。
这家咖啡馆为人们提供了与残疾人交流的一种方式1.A.professional B.uniqueC.active D.talentedB [根据下文的almost everyone has an intellectual or developmental disability可推知,这家咖啡馆的员工很特别unique意为“独一无二的”,符合语境professional意为“专业的”;active意为“积极的”;talented意为“有天赋的”]2.A.accompanied B.controlledC.impressed D.inspiredD [根据第四段的内容可知,想到这些特殊人群无法找到工作,他们决定做点什么由此可推知,开这家咖啡馆是受到两个患病的孩子的启发inspire意为“赋予灵感”,符合语境accompany意为“陪伴”;control意为“控制”;impress意为“使留下深刻印象”]3.A.interview B.appointmentC.arrangement D.invitationA [根据空前的an employer who would even give them和常识可推知,雇主不愿意给他们面试机会。
interview意为“面试;采访”,符合语境appointment意为“约会”;arrangement意为“安排”;invitation意为“邀请”]4.A.occurred B.encouragedC.struck D.affectedC [根据下文的like a flash of lightning:a coffee shop可推知,这个想法是突然想到的strike意为“突然想到”,符合语境occur意为“发生”;encourage意为“鼓励”;affect意为“影响”]5.A.greeting B.observingC.gathering D.seizingA [根据下文的customers at the door,preparing food,serving orders and cleaning tables可推知,此处指服务员在咖啡馆里的职责;再由常识可推知,此处指服务员在门口招呼客人greet意为“问候”,符合语境observe意为“观察;注意到”;gather意为“聚集”;seize意为“抓住”]6.A.capable B.generousC.invisible D.considerateA [根据上文对咖啡馆的服务员的职责的描述可推知,此处指人们意识到他们是多么有能力做这些事情。
capable意为“有能力的”,符合语境generous意为“慷慨大方的”;invisible意为“看不见的”;considerate意为“体贴的”]7.A.waiters B.activitiesC.lines D.guardsC [根据下文的National press attention可推知,该店得到全国媒体的关注,生意火爆,当咖啡馆营业时,人们在门外立刻排起了长队line意为“队伍”,符合语境waiter意为“服务员”;activity意为“活动”;guard意为“门卫”]8.A.agreed B.continuedC.responded D.followedD [根据上文的it immediately had outside the door和空前的National press attention可知,该咖啡馆生意很好;且根据上文描述的咖啡馆雇用残疾员工可知,此处指这家咖啡馆得到全国媒体的关注follow意为“在……后发生”,符合语境agree意为“同意”;continue意为“继续”;respond意为“回应”]9.A.farther B.largerC.quieter D.nearerB [根据上文语境可知,这家咖啡馆生意火爆。
由常识可知,它必须搬到一个更大的地方来招待更多人large意为“大的”,符合语境far意为“远的”;quiet意为“安静的”;near意为“距离近的”]10.A.background B.balanceC.bridge D.traditionC [根据下文的This is a place where people can with those with disabilities and realize how much more alike we are than different.可知,此处表示这家特殊的咖啡馆建立起了人们与残疾人之间交流的桥梁bridge意为“桥梁”,符合语境background意为“背景”;balance意为“平衡”;tradition意为“传统”]11.A.holds B.callsC.forces D.drawsD [根据上文的a feeling of happiness most people don't get elsewhere和下文的back here可推知,这种大多数人在其他地方体验不到的幸福感吸引人们重回这里。
draw意为“吸引”,符合语境hold意为“握住”;call意为“给……打”;force意为“强迫”]12.A.interact B.discussC.argue D.workA [根据空后的with those with disabilities and realize how much more alike we are than different可推知,人们通过和残疾人交流意识到大家是多么相似interact意为“交流”,符合语境discuss意为“讨论”;argue意为“争论”;work意为“工作”]13.A.nothing but B.far fromC.above all D.more thanD [根据下文的It's a human rights movement.可推知,它有的不只是一杯咖啡故more than符合语境nothing but意为“只有”;far from意为“远非”;above all意为“最重要的是”]14.A.admired B.valuedC.separated D.protectedB [根据上文的It has given our employees the respect and...可推知,此处表示员工在工作中会受到尊重,有一种被重视的感觉。
value意为“重视”,符合语境admire意为“羡慕;钦佩”;separate意为“分离”;protect意为“保护”]15.A.ambition B.humorC.joy D.patienceC [根据上文的It has given our employees the respect和it's their first job可推知,员工们在这里得到尊重,这是他们的第一份工作,也是他们的快乐所在joy意为“快乐;高兴”,符合语境ambition意为“雄心”;humor意为“幽默”;patience意为“耐心”]B (2020·湖南长郡中学第六次模拟·改编)Learning any language is hard,but learning English can be especially 16 .Why?Because native speakers use the language in ways that textbooks could never describe. 17 ,words that British people use cause many language students to 18 their heads.Here's an example:You overhear a Briton calling someone a“wazzock”.But wha。












