
高中英语U2 reading.pptx
21页M1U2Reading 1 Strangersunderthesameroof? .知识体系图解 重点词汇 1.nestn. 2.roofn. 3.teenagern. 4.tensionn. 5.spotn. 6.angern. 7.mentaladj. 8.adultn. 9.roughadj. 10.breakdownn. 11.skinn. 鸟窝;巢穴,窝 屋顶,顶部 青少年 紧张关系;紧张;拉伸 粉刺;斑点;污渍;地点,场所 怒气,怒火 思想的,精神的,智力的 成年人 艰难的;粗糙的;不确切的 (关系)破裂;故障 皮肤;(兽)皮,毛皮 12. n.战斗,搏斗;斗争 13. n.争吵,争论;论点 14. adj.忧虑的,担心的;令人焦虑的;渴望的 15. n.速度;率 vi.射击;射杀;摄影 17. n.(攻击的)目标,对象;靶子 vt.把作为攻击目标;面向 18. n.斗争;搏斗 20. adj.频繁的;有规律的 battle argument anxious rate shoot target desire struggle regular 21. vt.使平静,使镇静adj.镇静的,沉着的 22. n.看法;视线;景色vt.把视为;观看 23. n.担心,忧虑;关心vt.涉及;让(某人)担忧 24. adj.正常的,一般的n.常态,通常标准 25. n.精神压力,紧张;强调vt.强调,着重 26. n.主编,编辑;剪辑师 27. vi.争吵,争辩,争论vt.说理,论证 calm view concern normal stress editor argue 重点短语 1.seeeyetoeyewithsb(onsth) 2.shootup 3.thinksththrough 4.backdown 5. 平静,镇静,安静 6. 从某人的角度、观点出发 (在某事上)与某人看法一致 快速长高,蹿个儿 充分考虑,全盘考虑,想透 承认错误,认输 calmdown fromonespointofview .阅读导学 A.阅读P16-17文章,判断正(T)误(F)。
1.Itisunusualforteenagerstohavedifficultrelationshipswiththeir parents. 2.Teenagersarelikelytoworryabouttheirphysicalchanges. 3.Parentsshouldalwaysagreewiththeirchildrentoavoidfamily tensions. 4.Teenagerswantbothindependenceandtheirparentsloveand support. 5.Healthydiscussionsarenecessarytokeepthepeacebetweenparents andchildren. 答案:A.1.F2.T3.F4.T5.T B.阅读P16-17文章,选出最佳答案 1.Whydoestheauthoraskquestionsatthebeginningofthepassage? A.Tointroducethetopic. B.Toknowaboutyourparent-childrelationship. C.Tosolvethebattlebetweenparentsandchildren. D.Tostartconversationsbetweenparentsandchildren. 2.Whatdoes“Strangersunderthesameroof”referto? A.Abigfamilylivingtogether. B.Acouplewithoutcommunication. C.Strangerslivinginthesamehouse. D.Parentsandchildrenincoldsilence. 答案:A 答案:D 3.WhatsthemainideaofParagraph2? A.Whyteenagersfeelanxious. B.Teenagersphysicalchanges. C.Teenagersdevelopatdifferentrates. D.Physicalchangesofteenagersmaycausefamilytensions. 4.Whichofthefollowingisntamongthementalchangesofteenagers? A.Theywanttomakedecisionsontheirown. B.Theydontneedtheirparentsloveorsupport. C.Theyhavedifficultyincontrollingtheirfeelings. D.Theyhaveadesireforindependenceandfreedom. 答案:D 答案:B 5.Whatisthemostimportantinkeepingthepeacebetweenparents andchildren? A.Listeningtoeachother. B.Controllingyourfeelings. C.Communicatingregularlyandhonestly. D.Takingactiontoimprovethesituations. 答案:C 10 Read the whole passage and find out the topic sentence of each paragraph. 11 Para1Para2Para4Para5Para3 Heated argumentsand coldsilences arecommon between teenagersand theirparents. Teenagers physical changesmay resultin suchfamily tentions. Itcanbeabig headacheto balanceyour developing mentalneeds too. Although sometimesit mayseem impossible togetalong asafamily, youcantake actionto improvethe situation. Justrememberthat itiscompletely normaltostruggle withthestressthat parent-child tensionscreate, andthatyouand yourparentscan worktogetherto improveyour relationship. 12 Introduction(Para 1) It is common for teenagers to have difficult relationships with their parents. Cause1(Para 2) Cause2(Par a3) physical changesmental needs Solution(Para 4) regular and honest comunication Conclusion(Par a5) Everything will turn out all right in the end. Structure 13 Question s 1.Does every dinner with your parents seem to turn into a battle? 2.Have your once warm and open conversations become cold and guarded? 3.Do you feel that you just cannot see eye to eye with them? 1. arouse readers interest 2. stike a chord(引起共鸣) Read the paragraph 1 Function?Function? READ PARAGRAPH 2 1.WHAT PHYSICAL CHANGES MIGHT TEENAGERS WORRY ABOUT? 14 Their changing voice,weight problem or spots(痘 痘). 15 Howtosolvetheseproblems? Readtheparagragh4quickly. TeenagersParents Solutions 1.Calm down 2. Think through the situation from their point of view 3. Explain your actions and feelings calmly,listen carefully and adress their concerns ? 1 16 TeenagersParents 1.Calm down 2. Think through the situation from parents point of view 3. Explain your actions and feelings calmly,listen carefully and adress parents concerns Solutions Howtosolvetheseproblems?2 1. Calm down 2. Be patient 3. Know more about their children 4. show their concern for their children . 17 AregularandhonestcommunicationAregularandhonestcommunication canbuildabridgebetweenyouandcanbuildabridgebetweenyouand yourparents.yourparents. 18 Readparagraph5andanswerthequestion. What do you think “stormy period” means? Bothteenagersandparentshavedifficultyin communicatingwitheachother. Thisperiodisfullofconflicts. . 19 I dont know what “home” is, but unhappiness and worries melt away once there. Bing Xin 根据课文内容填空。
In the family, heated arguments and cold silences 1. _ (be) very common between 2. _ (teenager) and parents. Such family tensions are often caused by teenagers 3. _ (pain) physical changes, such as 4. _ (change) voice and weight problems. Besides, it can be 5. _ big headache to balance teenagers developing mental needs. However, teenagers can take some actions 6. _ (improve) the situation. For example, they can communicate with their par。












