
初一英语完形填空专项练习(含答案)(50篇).pdf
88页初中英语完型填空50篇附答案解析1.Once upon a time,a hippo(河 马)lived in a river next to a big tree.One day,a bird came and nested(筑 巢)in the(1).The songs of the bird filled thehippo with so much envy that he couldn*t think of anything else.Every day he would think(2)C-he wasnt born to be a bird though the bird told him many times he was so(3)A to beso big and such a good(4)A.Finally,the hippo(5)that he would come out of the river,climb the tree and start(6)D.However,when he tried to climb the tree,it was very(7)that the hippodidnt have wings,nor claws to climb with.Realizing that he would(8)C climb up the tree,he(9_ hit the tree until it camecrashing to the ground.Then he stepped onto the leaves of the(10)A tree,and begansinging.Unluckily,hippos cant sing,either.All that came from his(11)C were terriblenoises,and whom the other animals(12)D this,they all came around to make fun of thehippo.He was ashamed by this.He also felt bad about having knocked the tree over.He used all hisstrength to raise the tree back up again,and look after it(13)it completely recovered(康复)In our life,the(14)C of our effort is of great importance.If we work hard in the wrongdirection,the result wont be the one we(15)A.(1)A.riverB.treeC.mountainD.sky(2)A.whenB.whatC.whyD.where(3)A.luckyB.sadC.shyD.unlucky(4)A.swimmerB.climberC.runnerD.driver(5)A.hopedB.decided.C.thought.explained(6)A.flyingB.runningC.swimmingD.singing(7)A.differentB.difficultC.clearD.easy(8)A.oftenB.al waysC.never0.sometimes(9)A.happilyB.angrilyC.excitedlyD.peacefully(10),A.fallenC.excitedlyC.brokenD.risen(11)1 A.eyesB.noseC.mouthD.ears(12)1 A.sawB.smelledC.tastedD.heard(13)1 A.unlessB.untilC.ifD.chance(14)1 A.degreeB.timeC.direction0.explore(15)A.expect B.express C.experience D.explore【分析】这篇短文主要介绍了有一头河马因为羡慕嫉妒岸边树上的鸟儿会歌唱,所以他从河里爬出来要爬到树上歌唱。
因为无法上树,他推到了大树,开始在树叶上歌唱但是受到其他动物的取笑,最后他认识到自己的错误,于是把大树扶起来,开始了快乐的生活解答】(1)B 名词辨析A 河,B 树,C ft,D 天空,根据上文Once upon a time,ahippo(河 马)lived in a river next to a big tree.从前,一只河马住在一棵大树旁边的河里和常识,可知鸟应该在树上筑巢,故答案是B2)C 疑问副词辨析A 何时,B 什么,C 为什么,D 哪儿,根 据 Every day he wouldthink(2)he wasnt bom to be a bird应该是为什么不能出生是鸟,故答案是C3)A 形容词辨析A 幸运的,B 伤心的,C 害羞的,D 不幸运的,根据上文可知是河马,应该是很幸运,这么大还能游泳,故答案是A4)A 名词辨析A 游泳者,B 爬f t 者,C 跑步者,D 司机,根据语境:很幸运,这么大还能游泳,故答案是A5)B 动词辨析A 希望,B 决定,C 想,D 解释,根据后面he would come out of theriver,climb the tree应该是决定从河里出来,爬上树,故答案是B。
6)D 动词辨析A 飞,B 跑,C 游泳,D 唱歌,根据上文羡慕鸟能唱歌,这里应该是想爬上树唱歌,故答案是D7)B 形容词辨析A 不同的,B 困难的,C 清楚的,D 容易的,根据后面the hippo didnthave wings,nor claws to climb with没有翅膀和瓜子,应该是爬树很困难,故答案是B8)C 副词辨析A 经常,B 总是,C 从不,D 有时,根据上文没有翅膀和瓜子,爬树很困难,应该是意识到永远也不能爬上树,故答案是C9)B 副词辨析A 开心地,B 生气地,C 兴奋地,D 平和地,根据上文意识到永远也不能爬上树,应该是生气地把树撞倒,故答案是B10)A 形容词辨析A 倒下的,B 兴奋的,C 损坏地,D 升起的,根 据 上 文 it camecrashing to the ground他意识到自己永远爬不上那棵树,于是愤怒地击打那棵树,直到它倒在地上应该是然后他走到那棵倒下的树的叶子上,开始唱歌,故答案是A11)C 名词辨析A 眼睛,B 鼻子,C 嘴,D 耳朵,根据上文然后他走到那棵倒下的树的叶子上,开始唱歌肯定得用嘴唱歌,故答案是C12)D 动词辨析A 看见,B 闻,C 品尝,D 听见,根据上文然后他走到那棵倒下的树的叶子上,开始唱歌。
应该是其它的动物听到,故答案是D13)B 连词辨析A 除非,B 直到,C 如果,D 机会,根 据 look after it(13)itcompletely recovered照顾再次扶起的树,应该是直到完全康复,故答案是B14)C 名词辨析A 度,B 时间,C 方向,D 探索,根据下句If we work hard in the wrongdirection可知方向很重要,故答案是C15)A 动词辨析A 期待,B 压力,C 经历,D 探索,根 据 If we work hard in the wrongdirection如果我们朝着错误的方向努力,结果肯定不是我们所期待的,故答案是A2.If you are asked to recite(吟 诵)lines of poetry that have the Chinese character huawhich means flower.How many lines could you recite?He Liran,a 13-year-old girl,had to take on this(1 )D on a TV show held byShandong TV.He Liran,a student from the Harvin No.163 Middle School(2)Heilongjiang Province,competed with over 100 other students.The competitors(3)C torecite lines of poetry that had the word hua”,with He Liran replying to each one.In the end,He Liran(4),reciting more than 60 out of the 127 lines in the competition.Her love of reading helped her win.Her father started reading to her(5)A she was just4 years old.(6)D has been a bookworm(书 虫)ever since.She is especially(7)in ancient poetry.The beautiful lines they feature refresh mythought and inspire(启发)me a lot.For example,I love Su Shis(8)C.Hisoptimism(乐 观)influences me a lot,she said.Though she is busy with her school work,she(9)A some time studying at least onepoem each day.She thinks ancient poetry is still(10)C,even in modern times.Poemscan be part of our daily life.2:r-(1)A.riskB.truthC.wayD.challenge(2)A.onB.inC.atD.with(3)A.took downB.took placec.took turnsD.took away(4)A.failedB.wonc.criedD.left(5)A.whenB.becausec.ifD.unless(6)A.IB.Youc.HeD.She(7)A.boredB.interestedc.excitedD.worried(8)A.paintingsB.novelsc.poemsD.presents(9)A.spendsB.takesc.paysD.costs(10)A.,easyB.uselessc.importantD.boringo)sn寺 同 大 名u 1 ,!1(【分析】这篇文章讲述了一个叫何丽然的女孩喜欢古诗,并在诗词大会上获胜的事.【解答】(1)D.名词辨析.risk危险;truth事实;way方法;challenge挑 战.根 据 hadto take on this-on a TV show可知参加电视节目挑战.故选:D.(2)B.介词辨析.on在上面;in在里面;at在;with带有.根据Harvin No.163 MiddleSchool-Heilongjiang Province.可知哈尔滨163中学在黑龙江省内.故选:B.(3)C.动词短语辨析.took down 拒绝;took place 发生:took turns 轮流;took away 带走.根据The competitors-to recite lines of poetry.可知参赛者轮流背诵诗歌.故选:C.(4)B.动 词 辨 析.failed失败;w on获胜;cried哭;l。












