好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

【高中英语必修一U2】2.2 Reading and thinking 练习(2)(解析版).docx

7页
  • 卖家[上传人]:新****
  • 文档编号:195361760
  • 上传时间:2021-09-06
  • 文档格式:DOCX
  • 文档大小:59.99KB
  • / 7 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 新教材】必修第一册 Unit 2 Travelling Around 同步练习Period 2 Reading and Thinking 【基础达标】I.根据首字母或中文提示,用课本Reading and thinking部分出现的单词的正确形式完成句子1.Spain is still our most popular holiday d_________.【答案】destination 2. As soon as you decide to book a f_______ to Peru, please tell me. 【答案】flight 3. My elder brother is saving money to buy a new f______, and he will live there alone. 【答案】flat 4. The driver must be mad to drive so fast through the n_______ street.【答案】narrow5. Come to Amazon rainforest to have the ________(独一无二的) experience in your life.【答案】unique6. There is a stone _________(小路) leading to the fishpond. 【答案】path7. Mandarin ( 普通话) is the only o_________ language in China.【答案】official8. There are all kinds of b_________ introducing travel destinations. 【答案】brochures9. It is a good chance to e_________ an amazing world.【答案】explore 10. Think carefully before you make a choice from the travel _______(套餐)【答案】packagesⅡ. 选择适当的动词和短语填入下面句中。

      along the coast the center of contact accommodation reach one’s destination be made of admire the architecture other than take control ofexperience the local culture 1. You should have prepared something __________ beef and mutton. 2. The visitors are provided with _________ in four -star restaurants.3. Children should be brought into ___________with music at an early age. 4. The Greens had a happy trip in Europe, ______________ and enjoying delicious food. 5. _______ is the most important to teenagers when they travel abroad.6. Look! The sisters are running _________. How happy they are!7. The path to the top of the mountain ________ stones and gravel(沙砾).8. There is no easy way before we ______________, so we should never give up. 9. The flat is _________ the city, so it must be expensive. 10. I believe that you can ________ your destiny through your own hard work. 【答案】:1. other than 2. accommodation 3. contact 4. admiring the architecture 5. experiencing the local culture 6. along the coast 7. is made of 8. reach our destination 9. in the center of 10. take control of 【能力提升】Ⅰ.阅读短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

      1I travel a lot, and I find out different “styles” of directions every time I ask “How can I get to the post office?”Foreign tourists are often confused in Japan because most streets there don’t have names; in Japan, people use landmarks(地标)in their directions instead of street names. For example, the Japanese will say to travelers, “Go straight down to the corner. Turn left at the big hotel and go past a fruit market. The post office is across from the bus stop.”In the countryside of the American Midwest, there are not usually many landmarks. There are no mountains, so the land is very flat; in many places there are no towns or buildings within miles. Instead of landmarks, people will tell you directions and distances. In Kansas or Iowa, for example, people will say, “Go north two miles. Turn east, and then go another mile.”People in Los Angeles, California, have no idea of distance on the map; they measure distance in time, not miles. “How far away is the post office?” you ask. “Oh,” they answer, “it’s about five minutes from here.” You say, “Yes, but how many miles away is it?” They don’t know.It’s true that a person doesn’t know the answer to your question sometimes. What happens in such a situation? A New Yorker might say, “Sorry, I have no idea.” But in Yucatan, Mexico, no one answers “I don’t know.” People in Yucatan believe that “I don’t know” is impolite. They usually give an answer, often a wrong one. A tourist can get very, very lost in Yucatan!1. When a tourist asks the Japanese the way to a certain place they usually _________.A. describe the place carefully B. refer to recognizable buildings and placesC. show him a map of the place D. tell him the names of the streets2. Which is the place where people measure distance in time?A. New York. B. Kansas. C. Los Angeles. D. Iowa.3. People in Yucatan may give a tourist a wrong answer ________.A. in order to save time B. as a test C. for fun D. so as to be polite4. What can we infer from the text?A. It’s useful for travelers to know how to ask the way properly.B People have similar understandings of politeness.C. It’s important for travelers to understand cultural differences.D. New Yorkers are generally friendly to visitors.【答案】:1. B 解析:根据第一段信息“in Japan, people use landmarks(地标)in their directions instead of street names.”可知在日本人们问路通常用地标建筑作参照。

      故选B项 2. C 解析:根据第三段信息“People in Los Angeles, California, have no idea of distance on the map; they measure distance in time, not miles.”可知, 在洛杉矶人们问路的时候,用时间来衡量,而不是用英里故选C项3. D 解析: 根据最后一段信息“People in Yucatan believe that “I don’t know” is impolite. They usually give an answer, often a wrong one.”可知在Yuc。

      点击阅读更多内容
      相关文档
      2025年中考数学总复习二次函数的图象与性质.pdf 2025年中考数学总复习一次方程(组)及其应用-思维导图.pdf 2025年中考数学总复习一元一次不等式(组)及其应用-思维导图.pdf 2025年中考数学总复习二次根式-思维导图.pdf 2025年中考数学总复习分式-思维导图.pdf 人教新版生物学八年级上册知识点.docx 2025年中考数学总复习习题:7.2 投影与视图.docx 2025年中考数学总复习习题:4.3 全等三角形.docx 2025年中考数学总复习习题:2.2 分式方程.docx 2025年中考数学总复习微专题 第二章 结合传统数学文化考查一次方程(组)的实际应用.docx 2025年中考数学总复习课件:考点知识梳理 2.2 分式方程.pptx 2025年中考数学总复习考点知识梳理 8.1 统计.docx 2025年中考数学总复习考点知识梳理 5.2 第3课时 正方形.docx 2025年中考数学总复习习题:6.3 与圆有关的计算.docx 2025年中考数学总复习习题:1.4 二次根式.docx 四年级下册数学课件-平均数3-北京版 (共15张PPT).ppt 四年级下册数学课件-鸡兔同笼人教新课标(共20 张ppt).pptx 四年级下册数学课件-第三单元 三位数乘两位数 第2课时常见的数量关系|苏教版|苏教版 (共9张PPT).ppt 四年级下册数学课件-第六单元 运算律 第8课时 相遇问题|苏教版 (共8张PPT).ppt 2025年中考数学总复习考点知识梳理 3.4 第2课时 二次函数性质的综合应用.docx
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.