
2018-2021年天津高考英语阅读表达真题试题及答案详解.docx
21页天津卷四年(2018-2021)八套高考英语真题汇编(解析版) 阅读表达一、2018年3月For many teenagers, a job is a way to earn a little extra money. For me, it is more than that.At the age of 16, I was offered my very first job as a shopgirl in a clothing store. On the first day, my manager was training me how to fold and organize platform after platform of clothes. The work seemed overwhelming, and everything had to be done in an accurate way. I got so impatient because I couldn’t get it right the first couple of times. After about ten tries, I had the clothes folded perfectly. Then it took me thirty minutes to get them all looking uniform. Now, I fold and organize clothes every day, and I’m able to do them well. Through this experience, I’ve learned to be patient.Helping customers and establishing connections with them is one of the things I love most about my job. About two months ago, I helped a woman who was looking for a dress. She told me exactly what she was picturing—a blue dress with long sleeves and a lace neck. We didn’t have any such dress, and when I explained that to her, she wasn’t very happy. Instead of getting annoyed, I tried getting to know her a bit better and asked what the dress was for, so I could find other items in her size that could work. We shared our love of the Netflix fashion show, and she ended up buying $200 worth of new clothes, having found other items she liked. This experience has taught me to be more open with strangers.Every job has its share of frustrations and challenges; to do well you must learn to deal with them. I’ve learned this from my own experience, and it has helped me in other aspects of my life as well.56. What was the author’s first job? (no more than 5 words)57. What is the meaning of the underlined word in Para. 2? (no more than 3 words)58. How did the author manage to meet the customer’s needs in Para. 3? (no more than 15 words)59. How has the author’s work experience changed her in personality? (no more than 10 words)60. What job would you like to do? How can you help people in your work? (no more than 20 words)【答案】56. Selling clothes.Or: She sold clothes.Or: She worked as a shopgirl. Or: Working in a clothing store. Or: Working as a shopgirl.Or: She was a shopgirl. 57. Huge and difficult.Or: Too much/Beyond me.Or: Difficult/Tough/Hard/Frustrating. Or: Challenging/Demanding.Or: Great in amount. 58. She learned about the customer’s interest and helped her get the clothes that suited her.Or: By learning about the customer’s taste and what her dress was for. Or: She helped the customer to get the clothes she liked. 59. It has made her patient and more open with people/ strangers.Or: She is (more) patient and more open with people/ strangers.Or: She has become (more) patient and more open with people/ strangers. Or: She is more patient and open facing frustrations and challenges. 60. I’d like to be a teacher. I can help children acquire knowledge and grow up.Or: I’d like to be a doctor so that I can improve people’s health and save their lives.Or: I’d like to be a policeman. I can protect people from danger and create a safe living environment.【解析】这是一篇记叙文。
短文叙述了作者在16岁当售货员的经历,通过此经历,作者学会了要有耐心,且对陌生人更加诚恳告诉读者每一份工作都有它的挫折和挑战;要想做好,你必须学会去处理它们,这对我生活的其他方面也有帮助56题详解】细节理解题由第二段“At the age of 16, I was offered my very first job as a shopgirl in a clothing store”可知,16岁时,作者得到了第一份工作,在一家服装店当店员所以作者的第一份工作是卖衣服故回答为:Selling clothes. Or: She sold clothes. Or: She worked as a shopgirl. Or: Working in a clothing store. Or: Working as a shopgirl. Or: She was a shopgirl.【57题详解】词句猜测题由第二段划线词后的句子“everything had to be done in an accurate way. I got so impatient because I couldn’t get it right the first couple of times. After about ten tries, I had the clothes folded perfectly. Then it took me thirty minutes to get them all looking uniform.”可知,每件事都必须准确无误地完成。
我很不耐烦,因为前几次我都做的不好试了大约十次后,我才把衣服叠得整整齐齐然后我花了30分钟让他们看起来很均匀所以通过上下文语境可以判断出,第2段划线的“overwhelming”意思是“巨大的和困难的”的意思故回答为:Huge and difficult. Or: Too much/Beyond me. Or:Difficult/Tough/Hard/Frustrating. Or: Challenging/Demanding. Or: Great in amount.【58题详解】细节理解题由第三段“Instead of getting annoyed, I tried getting to know her a bit better and asked what the dress was for, so I could find other items in her size that could work. We shared our love of the Netflix fashion show, and she ended up buying $200 worth of new clothes, having found other items she liked.”可知,作者没有生气,而是试着更好地了解她,问她这件衣服要怎么穿,这样我就可以找到其他适合她的尺码的衣服。
我们分享了我们对Netflix时装秀的热爱,结果她买了价值200美元的新衣服,找到了她喜欢的其他商品所以作者了解到顾客的兴趣,帮她买了适合自己的衣服设法来满足客户的需求故回答为:She learned about the customer’s interest and helped her get the clothes that suited her.Or: By learning about the customer’s taste and what her dress was for. Or: She helped the customer to get the clothes she liked.【59题详解】细节理解题由第二段“Through this experience, I’ve learned to be patient.”通过这次经历,我学会了有耐心以及第三段“This experience has taught me to be more open with strangers.”经历教会我要对陌生人更加诚恳。












