
高一英语人教版(2019)必修第三册期末复习之读后续写精选习题.docx
16页2020-2021学年高一英语人教版(2019)必修第三册期末复习之读后续写精选习题一、读后续写1、读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文续写的词数应为150左右 Our daughter Alissa passed away after a war with a serious illness on August 25.Her life was not easy.She grew to only four feet nine inches tall and experienced some learning problems.In her late teens,she had pneumonia (肺炎) three times in six months,which required her to go into hospital.However,Alissa had a great spirit and managed problems with courage and determination. The death of Alissa left a big hole in our lives — as if someone took away all of the happiness and joy.As the first anniversary (周年纪念日) came,we needed something to move us forward.That was a small dog we named Baci.My wife Susan,and youngest daughter Jenna had been looking for a dog.I was not so enthusiastic,but they continued on.On September 26 the next year,Baci arrived in our lives from a pet store.That night,I came home from work and waited for Susan and Jenna to arrive with Baci.Jenna walked through the door and handed me this small ball of hair.I put Baci on my hands,and the first thing he did was lick (舔) my hands.It was love from the first doggy kiss,with many more to follow. Baci quickly became part of the family and suddenly the air of the house changed.He liked to take walks around the lake at Belmont State Park.He did crazy things that made us laugh.He would put his ball near me and wait for me to throw it into the front yard.Then he would find out the ball and repeat the game.Baci was not a perfect dog.He kept others from touching his toys.He was stubborn at times.He would go through the bathroom garbage.He was not friendly with other dogs in public. But Baci gave us a lot of love.When we came home,he would come to the door happily.He would come up and give me kisses.(1).Paragraph 1:Unluckily,as Baci celebrated his 10th birthday,he started having health problems.(2).Paragraph 2:Baci was something we needed to move us forward in our journey through sadness.(1).【答案】参考范文Paragraph 1:Unluckily,as Baci celebrated his 10th birthday,he started having health problems.I found there was a time when Baci always lay on the ground lazily and had no interest in food.Later we were told that he had a serious illness.Gradually,he became weaker and weaker.It appears that our days with Baci are coming to a close.I am preparing myself for the terrible day when I will have to say goodbye to Baci.(2).【答案】Paragraph 2:Baci was something we needed to move us forward in our journey through sadness.He is an unexpected gift from God for which I will always be thankful.This crazy small dog has made a difference to a family fighting against the death of a daughter and sister.I still remember the days when Baci put his ball near me and waited for me to throw it away,which made us laugh happily.That memory of Baci will live lovingly in my heart for a valuable part of my life. 2、读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
续写的词数应为150左右Michelle was 8 years old when she heard her mom and dad talking about her little brother Jack,now,only an infant (婴儿).He was very sick and they were completely out of money.Only a very costly operation could save Jack now,but there was no one to whom they could turn for the money needed.She heard her daddy say to her tearful mom,“Only a miracle can save him now.”Hearing the words,Michelle went to her bedroom and took all the coins from her little money box.After counting the coins three times,she slipped out the back door and made her way to the drugstore 6 blocks away...She waited for a long time before the pharmacist (药剂师) turned around and asked her,“And what do you want?”“Well,it’s about my brother,” Michelle answered,“he’s really really sick.And I want to buy a miracle.”“I beg your pardon?” said the pharmacist.“His name is Jack.And he has something very bad growing inside his body.And my daddy says only a miracle can save him now.So how much does a miracle cost?”“We don’t sell miracles here,little girl.I am sorry.But I can’t help you.” The pharmacist said.“Listen,I have the money to pay for it.” With these words,Michelle poured out all the coins from her pocket.At this time,a well-dressed man behind Michelle stooped down and asked the little girl,“I am selling the miracle you want.Tell me how much money you have.”“One dollar and eleven cents.” Michelle answered in a low voice,“That’s all the money I have.But I can get some more if I need to.”“Well,” smiled the man,“a dollar and eleven cents.The exact price of a miracle for your little brother.Show me the place where your brother lives.”(1).Paragraph 1:Holding the man’s hand firmly,Michelle took him home.(2).Paragraph 2:When asked why he chose to help the family,the man detailed,(1).【答案】参考范文Paragraph 1:Holding the man’s hand firmly,Michelle took him home.The little girl walked in such a hurry that she even forgot to introduce herself to the man.Her parents were too surprised 。












