好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

2020年初三英语热点突破训练:任务型阅读.doc

10页
  • 卖家[上传人]:m****
  • 文档编号:427687692
  • 上传时间:2022-10-10
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:361.50KB
  • / 10 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • Friends are an important part of our lives. We spend time with them, have fun together.and share our opinions,feelings and even secrets.Life would be boring without friends.Friends influence who we are.help us learn,support(支持)us in good and bad times.and care for us even when we are not happy.Often.we have many happy moments with our friends.We need someone to share things with to make them more enjoyable.Being lonely for long periods of time is not a great feeling.That is why it is important to spend time making friends and nurturing (维持),a close group of friends.It is important to have a friend to talk to,whether(不论) it is about a sad or happy subject.In good times, it is wonderful to be able to celebrate with someone. It is also important to have someone support you if you have just had an unpleasant experience. Friends arc important pillars(中心人物)of support.Friends teach us important lessons. No two persons are the same. As time goes by, we learn to respect one another's differences. This acceptance of others' differences is important as we meet more and more people in our lives, such as new family members, neighbours and new friends.1.Life   without friends.2. Being lonely for long periods of time   .3. It is important to have a friend to talk to, whether   .4. You need someone to support you if   .5. No two persons are the same, so we should   .【答案与解析】【文章大意】本文介绍的是朋友的重要性,以及如何与朋友相处.1. would be boring.细节理解题.根据第一段最后的句子Life would be boring without friends,"没有朋友,生活将是很无聊的",可确定此处要填写would be boring.故答案为would be boring.2. is not a great feeling.细节理解题.第三段最后的句子Being lonely for long periods of time is not a great feeling,意思是"长时间的寂寞不是一种好的感觉".根据这个句子判定此处应该填写is not a great feeling.答案为is not a great feeling.3. it is about a sad or happy subject.细节理解题.根据文中的句子 It is important to have a friend to talk to,whether it is about a sad or happy subject,"有一个朋友去聊天儿是很重要的,不管你谈的是难过的还是快乐的话题".因此应该填写it is about a sad or happy subject.故答案为it is about a sad or happy subject.4. you have just had an unpleasant experience.细节理解题.根据文中的句子 It is also important to have someone support you if you have just had an unpleasant experience可以确定此题答案是you have just had an unpleasant experience.这话的意思是"如果你刚刚有一个不愉快的经历,你需要有人来支持你".故答案为you have just had an unpleasant experience.5. learn to respect one another's differences.细节理解题.文章说No two persons are the same. As time goes by, we learn to respect one another's differences,"没有两个人是相同的.随着时间的流逝,我们学会尊重别人的差别",因此看出此处要填写learn to respect one another's differences.故答案为learn to respect one another's differences.阅读填空 先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。

      所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上每个空格只能填一个单词Britons are well known for drinking tea. The average (典型的) person in the UK drinks around 1.9 kg of tea every year. That’s around 876 cups of tea. Tea is drunk by all levels of society. But tea does not grow in Britain. Most tea grows in India and China. So, how did it become an important part of British culture?Tea arrived in London in the 1600s. At this time, British ships were exploring the world and came across the drink in China. It was not long before green tea could be bought from the market. However, it was only for the rich people.At the beginning of the 1700s, the amount(数量)of tea arriving in Britain increased rapidly . Black tea arrived at this time. At first this tea served exactly as it was in China. They soon discovered that it mixed really well with a little milk and sugar, giving the drink a special British colour.In the 1800s, tea was still a product enjoyed only by people with money. At this time they began to have “afternoon tea”. They drank tea with a snack around 4 pm to avoid feeling hungry between lunch and dinner. It is a still going today but has become less popular in recent times.Title: ____1____ and Britain-a short historyImportant factsDrinking tea is an important part of British culture.The average British drinks about 1.9 kg of tea every year.Tea is not _____2_____ in the UK, but mostly in India and China.Big eventsBritish ships discovered tea in China while exploring the world and it arrived in London in the 1600s.Black tea arrived at the beginning of the 1970s and Britons first drank it exactly the same way as the ___3___ did.A little milk and sugar were found to be a perfect ___4___ for black tea and a special British drink was born.Britons began to have ‘afternoon tea’ in the 1800s and it has ___5___ a tradition since then.【答案与解析】【文章大意】本文介绍了茶是如何成为英国文化的重要组成部分的?英国人以喝茶而闻名。

      但是茶在英国不生长大多数茶叶生长在印度和中国茶在16世纪到达伦敦,在17世纪初,到达英国的茶叶数量迅速增加在19世纪,英国人开始喝“下午茶”从那时起,它就成了一种传统1. tea 【解析】细节理解题根据So, how did it become an important part of British culture? 那么,它是如何成为英国文化的重要组成部分的呢?可以推知本文解释了茶是如何成为英国文化的重要组成部分的因此题目应该是茶与英国——一段短暂的历史故答案为:tea2. grown 【解析】细节理解题根据But tea does not grow in Britain. 但是茶在英国不生长所给的句子Tea is not _____2_____ in the UK, but mostly in India and China.是一般现在时的被动句,故应该填grow的过去分词grown所以答案为:grown3. Chinese 【解析】细节理解题根据At firs。

      点击阅读更多内容
      相关文档
      25秋国家开放大学《0-3岁婴幼儿的保育与教育》形考任务1-4参考答案.docx 25秋国家开放大学《0-3岁婴幼儿卫生与保育》形考任务1-3+期末大作业参考答案.docx 25秋国家开放大学《0-3岁婴幼儿教育学》期末大作业参考答案.docx 25秋国家开放大学《Android核心开发技术》形考任务1-7参考答案.docx 国开2025年秋季《形势与政策》大作业答案.docx 国开2025年秋季《形势与政策》专题测验1-5答案.docx 2025年辽宁普通高中学业水平选择性考试语文试卷(原卷+答案).doc 2025年广西普通高中学业水平选择性考试英语试卷(原卷+答案).doc 2025年6月浙江普通高中学业水平选择性考试地理试卷(原卷+答案).doc 2025年江西普通高中学业水平选择性考试英语试卷(原卷+答案).doc 2025年广东普通高中学业水平选择性考试数学试卷(原卷+答案).doc 2025年内蒙古普通高中学业水平选择性考试语文试卷(原卷+答案).doc 2025年贵州普通高中学业水平选择性考试英语试卷(原卷+答案).doc 2025年安徽普通高中学业水平选择性考试生物试卷(原卷+答案).doc 2025年辽宁普通高中学业水平选择性考试数学试卷(原卷+答案).doc 2025年广东普通高中学业水平选择性考试语文试卷(原卷+答案).doc 2025年1月云南省高考适应性测试物理试卷(原卷+答案).doc 2025年江苏普通高中学业水平选择性考试语文试卷(原卷+答案).doc 2025年甘肃普通高中学业水平选择性考试语文试卷(原卷+答案).doc 2025年陕西普通高中学业水平选择性考试生物试卷1(原卷+答案).doc
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.