好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

初一英语阅读理解解题技巧..doc

10页
  • 卖家[上传人]:花****
  • 文档编号:145821369
  • 上传时间:2020-09-23
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:22.96KB
  • / 10 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 初一英语阅读理解解题技巧1、 知识点阅读技巧总结:   ①要快速浏览全文,掌握主旨和大意,特别注意文章的主题句,理出作者的写作思路 (What is the idea? What are facts?)  ②要尽快浏览课文后的思考题,尽量带着问题读;  ③完成事实细节题时,要找到定位句;  ④要把有关WHO,WHAT,WHERE,HOW和WHY等方面内容用笔圈画出来  ⑤遇到推理判断题时,要注意作者的态度和命题人的意图,不可从个人的经验出发英语阅读理解解题技巧一、猜测词义题  阅读理解经常会遇到生词,这些生词怎么解决呢?这就需要一些猜词的技巧  (一)根据生活常识猜测词义   Children are always boasting. They say things like “My Dads car is bigger than your Dads,”“My Mom is smarter than yours.” and “My family has more money than yours.” ( )1. The word “boasting” means __ __   A.骄傲 B.吹牛 C.顽皮 D.幼稚   Many plants and animals are going extinct . Mammoths,which are related(有关联的) with Asia elephants,are now extinct. There are no mammoths in the world today. ( )2. A mammoth is a kind of _ __.   A. plant B .bird C .animal D. tree ( )3. .The word extinct means ________    A.出现 B.危险 C.灭绝  英语阅读理解解题技巧二、细节理解题  首先浏览一遍题目,看清题目要求理解什么细节,然后有选择性地在文中找出相应的段落句子或短语,认真分析理解,选出正确答案。

        What do you think of your teachers? Now,American students can say what they think on a new website! Students can rate(评定) their teachers. So far,there have been 2 million ratings for 365,000 teachers at 21,000 schools in the US and Canada. ( )4. Where can the students rate(评定) their teachers according to the passage?______   A. On a new website B. At the class meeting  C. In the classroom. D. Out of the school  Years ago,many zoos kept all kinds of animals in small cages. Small cages made it easy for people to see the animals,but a small cage is not a good place for an animal to live in. Today zoos keep animals in different kinds of cages. The cages are very big and open. They usually have plants and a little lake.  ( )5.. Zoos kept animals in small cages so that people can_________   A. protect them B. see them better C. feed them D. save them  ( )6. .Today,zoos keep animals_________   A. in bigger cages.   B. in the wild.    C. in smaller cages.    D.in the field英语阅读理解解题技巧三、主旨归纳题议论文和说明文的主题句经常在开头或结尾。

      记叙文往往没有主题句,需要在读懂全文、体会作者用意的基础上进行概括People in different countries have different table manners. Something that is polite in one country may be quite impolite in another. In Britain,you mustnt lift your bowl to your mouth when you are having some liquid(液体)food. But its different in China. And in Japan you even neednt worry about making noises when you have it. It shows that you are enjoying it.But it is regarded as bad manners in Britain. ( ) 7. The passage mainly(主要) tells us_________.A. some table manners in Britain B. some different table mannersC. different ways of having liquid food D. to have good mannersPeople in many countries learn English and they learn it in different ways. Some learn it at school. Some learn it by themselves. Others learn English by radio on TV or in films.( )8. The main idea of the passage is________.A. People in many countries learn English in many ways.B. Some learn English at school.C. Some learn English by themselves.D. Others learn English by radio,on TV or in films.英语阅读理解解题技巧四、推理判断题推理判断题,需要同学具有严密的逻辑推理和分析问题的能力。

      A man was looking for things of old times. One day he came to a village and found a blue bowl,which looked very old. The bowl was on the ground and a cat was drinking milk from it. A farmer,the owner of the cat,was lying beside the bowl. In order not to draw the farmers attention to(吸引„的注意力) the value(价值) of the bowl,the man said to him in a soft voice,“What a nice cat you have!Wont you sell it to me?” “How much would you give me for it?”the farmer opened his eyes and asked. “ Twenty dollars. Would it be enough?”A few minutes later,the farmer agreed. After he paid the farmer,the man said,“My cat will certainly feel thirsty. May I take the bowl so that the cat can have milk?”But the farmer said,“I am sorry I cant give it to you. Thanks to the bowl,I have already sold twenty cats.”( ) 9. Who is much cleverer?A. the farmer B. the man C. both of them D. neither 英语阅读理解解题技巧五、 指代题 When Harley was three years old. He suddenly fell ill one evening. The next day his condition was much worse. His father took him to a black doctor. The doctor examined the boy and said that he must be sent to the hospital at once. So Harley’s father took him to a hospital nearby, but the doctors there would not take them in, for this was a hospital for white people only. It never took in Blacks. Even they are even dying. ( )10. What does the underlined word “they” refer to_________? A. The doctors. B. The white people. C. Black people. D. The dying people.Last year in the UK at least 45 people died and 900 more were injured in car where drivers wereusing their mobile phone. Yet many people continue to use them while driving even though it’( )11. The underlined。

      点击阅读更多内容
      相关文档
      初高中杜绝校园霸凌(欺凌)主题班会:不作揉纸团的人.pptx 川教版七年级上册生命生态安全教学课件:第12课 生命的诞生.pptx 川教版七年级上册生命生态安全教学课件:第1课 奇妙的生命世界.pptx 川教版七年级上册生命生态安全教学课件:第2课 珍爱生命.pptx 川教版七年级上册生命生态安全教学课件:第8课 自己的事情自己做.pptx 多元性、歧视和骚扰集体谈判协议.docx 2024新版2025秋人教版音乐二年级上册第三单元第2课 洋娃娃和小熊跳舞教案教学设计.docx 川教版七年级上册生命生态安全教学课件:第4课 适应学校新生活.pptx 在公司班子成员2025年度“一岗双责”集体谈话会上的讲话.docx 天然气站安全管理制度汇总.doc 川教版七年级上册生命生态安全教学课件: 第11课 多彩的青春.pptx 川教版七年级上册生命生态安全教学课件:第14课 青春期交往.pptx 建筑工程在建项目每周安全检查记录表.doc “厂中厂”租赁企业安全风险评估报告.docx 川教版七年级上册生命生态安全教学课件:第10课 走进青春期.pptx 川教版七年级上册生命生态安全教学课件:第7课 提高学习效率的秘诀.pptx 学校课堂教学评价标准及教学设计评价标准.docx 2025-2026学年度九年级数学上册一元二次方程提优卷100题【含答案】.docx 辽宁省2026年高职单招语文复习资料.doc 初中生物模拟真题及答案.doc
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.