
2020-2021学年新教材高中英语Unit4InformationTechnology单元测评习题(含解析).pdf
15页第四单元测评第四单元测评(时间:120 分钟 满分:150 分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题每段对话仅读一遍1 1.Why does the woman fail to go to the party?A.She’s been invited to a rock concert.B.She wants to meet her friends.C.She has to write a report.2 2.What did the woman go to London for?A.A tour. B.A vacation. C.A business trip.3 3.What does the man ask the woman to have?A.Orange juice.B.Some biscuits.C.A hamburger.4 4.What do you know about the woman?A.She is annoyed about something.B.She is worried about the man.C.She is satisfied with everything.5 5.Where does the conversation take place?A.In a cafe.B.On a plane.C.In a hospital.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间每段对话或独白读两遍听第 6 段材料,回答第 6、7 题6 6.What is the probable relationship between the speakers?A.Manager and assistant.B.Headmaster and teacher.C.Interviewer and applicant.7 7.What is the strength of the woman?A.Being creative.B.Being cooperative.C.Being competitive.听第 7 段材料,回答第 8、9 题8 8.Why is the man permitted to see the doctor right away?A.He has an appointment.B.He knows the doctor well.C.He is an emergency case.9 9.How will the man probably pay for his treatment?A.In cash.B.ByAlipay.C.Bycheque.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。
1010.What are the two speakers talking about?A.The work of the school website.B.A computer lesson.C.The summer holiday plan.1111.How did the man get this information?A.He asked the computer centre.B.He received a letter.C.He received an email.1212.What does the woman think of herself?A.She knows little about computers.B.She doesn’t have much experience.C.She has little interest in the Internet.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题1313.Who has a piano class?A.David.B.Eric.C.Alice.1414.Why does Eric make the phone call?A.To ask about the fashion show at the fair.B.To invite the man’s sister to the fair.C.To offer information about the fair.1515.When are Eric and Macy going to the fair?A.18th October.B.20th October.C.22nd October.1616.What is the fair intended for?A.Charity.B.Friendship.C.Entertainment.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。
1717.What does the speaker think of the weekend?A.It’s fruitful.B.It’s exciting.C.It’s grateful.1818.Why was the speaker anxious at first?A.He went to bed too late.B.He was addicted to the screen.C.He was always thinking of texting messages.1919.How long was the speaker free from his phone at the camp?A.One day.B.Two days.C.Three days.2020.What does the speaker mainly talk about?A.A healthy lifestyle.B.A busy weekend.C.A free village life.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。
A AThe Internet is the biggest source of information in the world, and it’s accessible (可进入的) through a computer. It is made up of millions of pages of data (数据).The World Wide Web was invented in 1991 by an English scientist, Tim Berners-Lee. Berners-Lee built his first computer while he was at university using an old television! He came up with the idea of the World Wide Web in 1989 while he was working in Switzerland.Berners-Lee made it possible for everyone to use the Internet, not just universities and the army. He designed the first “web browser”, which allowed computer users to access documents (文件) from other computers. From the moment on, the web and the Internet grew. Within five years, the number of Internet users rose from 600,000 to 40 million.The Internet has made thousands of millionaires (百万富翁), but Berners-Lee is not one of them. Everyone in the world can access the Internet using his World Wide Web system. He now works as a lecturer at Massachusetts Institute of Technology in Boston.2121.Usually we access the Internet through . A.a radio B.a computerC.a TV setD.a recorder2222.What is a web browser? A.It is something that allows people to use computers.B.It is something that allows people to use a library.C.It is something that allows people to become a millionaire by using the World Wide Web.D.It is something that allows people to access documents from other computers.2323.From the passage we know that . A.Berners-Lee has invented the computerB.people can’t access the Internet without Berners-Lee’s permission C.Berners-Lee has not become very rich because of his inventionD.Berners-Lee is now working in a famous computer-producing companyB BThe Internet plays a big part in human life.We use it for work and pleasure.We use it to learn a new language.We find advice on it.We use it to connect with family and friends.We use it to stay in touch with events we care about.The list goes on and on.As far as the Internet being a part of our lives—well,that train has left the station.There is no going back to an Internet-free life.But can using the Internet too much be bad for our health?It might be,sayresearchers.A new study finds that heavy Internet use may be connected to high blood pressure in a young group:teenagers. The study results show that teens who spend at least 14 hours a week only online may cause high blood pressure,which makes your heart and blood vessels work too hard.Overtime,this extra pressure increases your risk of a heart attack.High blood pressure can also cause heart and other diseases.The Henry Ford Hospital in Detroit,Michigan did the study.335 young people,from 14 to 17 years old,took part in it.134 of the teens were described as “heavy Internet users”.And researchers found that out of these 134 teens,26 had high blood pressure.The researchers say the study is the first to connect heavy web use with high blood pressure.The lead researcher is Andrea Cassidy Bushrow.Shesaid,“Using the Internet is part of our daily life,but it shouldn’t ruin us.”Ms Cassidy Bushrow adds that it is important for teens to stop to have a rest regularly from their computers or smartphones and do some kind of physical activity.She also suggests that parents shouldn’t let their children use the Internet for more than two hours a day,five days a week.2424.What does the underlined part “that train has left the station” mean in paragraph 2?A.The train has stopped at the wrong station.B.Life without the Internet is nowhere to be found.C.The train has changed its course.D.There is something wrong with the station.2525.What is paragraph 3 mainly about?A.The advantages of Internet use.B.The harm of high blood pressure.C.The disadvantages of Internet use.D.Ways to prevent high blood pressure.2626.Andrea Cassidy Bushrow would agree that . A.teenagers shouldn’t use the InternetB.the Internet will ruin human life in the futureC.regular breaks are necessary when using the InternetD.smartphones are more harmful than computers2727.What can be used as the best title of the passage?A.Heavy Internet users are mostly teenagersB.How to prevent teenagers from the InternetC.Every coin has two sides—so does the InternetD.Too much Internet use may be bad for teenagersC CSome of the questions you ask your human resources(HR)(人力资源) department could soon be answered by,well,non-humans.That’s the concept behind Talla,a Boston-area start-up that has developed a chatbot(一种聊天程序) to do some of the tasks that HR departments carry out,including explaining company policy,surveyingemployees,collecting information or training new hires.TheTalla bot operates inside enterprise group messaging software,such as Slack,HipChat or Microsoft Teams,which has increasingly become an alternative to email as a method of digital communication within companies.Some 1,200 companies have brought in Talla,about a quarter of whom use the service regularly,saidTalla’s founder Rob May.Robots promise to be a violent force in the global economy.Some scientists expect they will undoubtedly replace low-wage workers,such as drivers and factory labour.As artificial intelligence continues to become more developed,robots may eventually do work instead of humans in many fields.Already,bots are being employed in fields as varied as law,journalism,medicine and engineering.Does that mean HR will depend only on bots?Maybe,but not for several decades,predictsMay.Infact,he says the introduction of chatbots to HR allows the human staff to focus on tasks that require a greater degree of intellect.“What’s actually going to happen is that you’re going to allow the HR department to be more human by automating(使自动化) a lot of their repeated work,” he said.“HR spends a lot of time doing these low-level,monotonoustasks,”Maycontinued.“What you’ll find is that more of the work that does not need communicating with other humans is the kind of work that will be automated.”2828.What do we know about the Talla bot?A.It can increase human staff’s intelligence.B.It helps companies advance their service.C.It is welcomed in many companies.D.It will get less and less human.2929.What will HR do according to May?A.Usechatbots instead of robots.B.Communicate more with chatbots.C.Letchatbots replace them completely soon.D.Free themselves from less significant tasks.3030.What does the underlined word “monotonous” in the last paragraph probably mean?A.Hard.B.Boring.C.Hopeless.D.Worthless.3131.What does the text mainly focus on?A.Chatbots’ role and HR.B.Robots and chatbots.C.HR’s heavy work.D.Chatbots’ future.D DWe’ve been covering standing desks for a long time now because experts agree that sitting all day is killing us.We want to be productive while also keeping our bodies healthy.Over the years,there have been several solutions to this from fixed standing desks to adjustable ones,portable desks to ones that change into shelves.However,the most high-tech and elegant solution has to be this new smart desk called the Stir Kinetic Desk.The desk learns your daily behaviour and moves between a sitting and standing height regularly throughout the day to keep you moving without interrupting your work flow.You can programme specific sitting and standing intervals or let the desk set the schedule.If you tend to sit while returning emails in the morning,but always want to stand during that afternoon conference call,the desk will learn those regular habits and adjust the schedule to fit them.Ofcourse,the desk can always be manually lowered or raised by using the touch screen on the lower left corner of the desk.When switching positions,the desk gently dips and rises to let you know that a change is coming up.If you’re not ready to switch positions at that time,you can tap the touch screen to stay sitting or standing for a while longer.The built-in touch screen also keeps track of your daily sitting and standing times and tells you how many calories you’ve burned.You can even set goals for how long or how often you want to stand.The desk also works with fitness devices like the Fitbit to track your movements.All of that smart technology doesn’t come cheap though.The M1 desk,which is the everyday model,runs a steep $2,990,while the more executive model with added features,the F1,goes for $4,190.While expensive,it’s worth that thinking of how much time we spend at our desks.Much like a good mattress(床垫),a good desk that works with you is worth the investment.Hopefully in a few years these smart,integrated desks will be more common and less expensive.3232.The Stir Kinetic Desk has been designed to . A.help users with their workB.keep users moving all the timeC.get users to exercise while workingD.remind users of their working schedule3333.Which is the feature of the touch screen of the desk?A.It can tell users when to change positions.B.It can track users’ changes of positions.C.It can keep users in a fixed position.D.It can detect users’ health condition.3434.Which of the following can best describe the desk?A.Productive but challenging.B.Convenient but unaffordable.C.Complex and impractical.D.Multifunctional and intelligent.3535.What does the author intend to tell us in the last paragraph?A.To spend money on such a desk is rewarding.B.We should get such a desk as soon as possible.C.It won’t be long before the desk is widely used.D.Desks play a very important role in our daily life.第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
选项中有两项为多余选项WaystoprotectyouronlineidentityWaystoprotectyouronlineidentityThe first time you used a social networking site,you were creating an online identity. 36 Maybe you’re a little shy in real life,but online you’re a jokester and your avatar is a famous comedian.Here are some things to protect your online identity. Remember that nothing is temporary online.The virtual world is full of opportunities to interact with people around the world. 37 A lot of what you do and say online can be got back even if you delete it,and it’s very easy for others to copy,keep,and use your information. Protect your passwords and change them frequently.If someone pretends to be you online,they can destroy your identity.Choose passwords that no one can guess,and change them regularly. 38 Even your best friend,boyfriend,or girlfriend should not know your private passwords! Learn about copyrights(版权).It’s a good idea to learn about copyright laws and make sure you don’t post,share,or distribute copyrighted images,songs,orfiles.If you want to share them,you should not do anything illegal. 39 Don’t respond to inappropriate requests.Research shows that a high percentage of teens receive inappropriate messages when they’re online. 40 If you feel offended by a stranger or a friend online,tell an adult you trust immediately.It is never a good idea to respond.Responding is likely to make things worse,and might lead you to say something that you don’t want to speak. A.It’s also a place where everything can be rediscovered.B.They can be scary,strange,and even embarrassing.C.She knows that nothing is ever really private online.D.Otherwise you will pay for your illegal sharing later.E.That’s one way to make others see your online identity.F.Never share them with anyone except your parents or an adult that you trust.G.Your online identity may be different from your real-world identity.第三部分 语言知识运用(共两节,满分 45 分)第一节(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
I remember all too well my first traffic ticket.For an over-confident and impatient teenager,the newfound freedom of driving was a bit 41 . Dad was probably as 42 as any parent when they hand the keys to a child and pray both car and 43 will come back in one piece.But I was not 44 at all.A car crash?Nah, 45 happen. 46 I didn’t hit anything or anybody.But there was plenty of traffic at the crossing.“Comeon!”I 47 .“Will the light ever turn green?”The traffic light did change to the splendid colour of 48 and the cars moved forward.Just as I 49 the crossing,the light turned yellow.I sped up immediately but without 50 the car was dead,right in the middle of the crossing.Horns(喇叭) sounded.My face burnt as 51 as the light now.I managed somehow to 52 the car and rushed through the crossing,trying to avoid the 53 glances from the cars wanting their turn at the light. My heart 54 when my eyes caught the flash of headlights of the police car.I 55 .With each passing minute the 56 continued.The officer wrote the 57 and handed it to me.It felt like a death sentence 58 I knew facing my dad was going to be harder than any police officer. I have learned my 59 —being patient, 60 the laws and taking my responsibility.Now I can proudly claim that I am a better driver. 4141.A.scaringB.excitingC.boringD.moving4242.A.calmB.delightedC.relievedD.nervous4343.A.keysB.lightsC.kidD.officer4444.A.concernedB.guiltyC.gratefulD.confident4545.A.seldomB.alwaysC.sometimesD.never4646.A.Surprisingly B.UnusuallyC.TypicallyD.Fortunately4747.A.laughedB.whisperedC.complainedD.cheered4848.A.goingB.stoppingC.waitingD.turning4949.A.ignoredB.reachedC.missedD.passed5050.A.warningB.doubtC.hesitationD.delay5151.A.whiteB.redC.yellowD.green5252.A.repairB.parkC.restartD.abandon5353.A.shyB.angryC.quickD.embarrassed5454.A.sankB.brokeC.achedD.failed5555.A.drove awayB.sped upC.pulled overD.settled down5656.A.thrillB.prideC.shameD.disappointment5757.A.noteB.letterC.bookD.ticket5858.A.becauseB.althoughC.ifD.unless5959.A.skillB.lessonC.subjectD.story6060.A.changingB.writingC.makingD.observing第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。
What do people do with their old,out-of-date but still useful computers?Most people don’t know 6161. to do with them.Many old computers are put away in homes.Many more 6262. (throw) away as rubbish. 6363. (final),some companies are thinking of ways 6464. (bring) down the number of old computers.Sony has agreed to help recycle(回收利用) old Sony products.Dell,Hewlett-Packard and other 6565.(company) now also take back some old computers. In some countries,laws have been passed,too.Computer companies have to pay for collecting and recycling their 6666. (use) products.And 70% of computer waste must be recycled.The idea behind the laws 6767. (be) that computer companies themselves should pay for the cost.That will encourage them to make computers 6868. (easy) to repair and upgrade(升级). Yet while many people are throwing away good computers,others cannot afford them at all.Hundreds6969. organisations are working to solve this problem.They collect and repair old computers.Some also teach others how to repair computers.The computers then go to schools,charities(慈善机构) and people who need them.Giving a used computer to one of these organisations can turn one person’s rubbish 7070. someone else’s useful things and cut down waste,too. 第四部分 写作(共两节,满分 35 分)第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。
文中共有 10处语言错误,每句中最多有两处每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词删除:把多余的词用斜线(\)划掉修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分Last Saturday,we were walking back home after a nice party.I suggested walk through the town.So we do.Suddenly,a few steps ahead,we saw the woman seated on the ground and she looked badly.When we came up,werealised he was seriously injured and covered with bloods.While my friend ran back to our friend’s place get a thick cover,a young fellow joined in us and called an ambulance.All along I sat next to her,talking to keep her awake if the ambulance arrived as she started to fall asleep.I knew that it was a very dangerous thing but she might have lost consciousness then.第二节 书面表达(满分 25 分)假如你是李华,某公司需要一名秘书,请你根据以下提示写一封求职信。
要点提示:1.即将大学毕业;2.学习英语 10 年,会用计算机;3.在过去的四年中一直是本校校报的编辑之一,学习成绩优秀;4.喜欢办公室工作注意:1.词数不少于 100;2.可适当加入细节,以使行文连贯;3.信的开头和结尾已为你写好,不计入总词数Dear Sir/Madam,I’m writing to apply for the position that you advertised as a secretary._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Looking forward to your early reply.Yours sincerely,Li Hua第四单元测评附:听力原文(Text1Text1)M:Would you like to come to our party tonight?You’ll enjoy some new rock music and meet some of your old friends.W:That sounds great,but I’m afraid I can’t manage it as I have to finish my report.(Text2Text2)M:How about having a vacation in Paris this weekend?W:Sorry.I need a rest,for I’ll have another business trip there next Monday.M:Another?You just had one in London last week.(Text3Text3)M:I’m very tired.Let’s have a rest and eat something.Would you like some orange juice?W:Yes,thanks.I have some biscuits with me.Want to have a try?M:No.Thank you anyway.I prefer a hamburger of my own.(Text4Text4)M:How have things been going recently?W:Horribly!I’ve always been down.It seems as if the whole world was against me!M:That’s how things go sometimes.Don’tworry.Everything will get better.(Text5Text5)M:Excuseme.Can I have a glass of water,please?W:Certainly.Is there anything else that you need?M:I wonder if you have anything for a headache.I’m feeling kind of airsick.W:I’m sorry to hear that.I’ll give you some pills.(Text6Text6)M:What’s your present position,please?W:I’ve been a secretary for two years.Before that I taught at a university.M:And how do you like working for IBM?W:It’schallenging.But I feel I will learn a lot here.M:What strengths will you bring to the job?W:I get along well with people.I enjoy working with others.M:That’sgood.We always need team players here.(Text7Text7)M:Can I see Dr.Craig?W:Yes.Do you have an appointment?Dr.Craig sees nobody without an appointment.M:No,but...I’m heading home on my way from work,and I have a stomachache and...W:Oh,Isee.Maybe we can fit you in at 3:00.M:Please!I need to see him as soon as possible.I don’t think I can wait for another 30 minutes,because I’m suffering from this unbearable pain in my stomach and...W:Oh,why didn’t you say it’s an emergency?Here,fill in the form and take a seat.I’ll send you in next.M:Thanks.Must I pay cash?I have got little money with me.And can I pay by mobile phone?W:Yes.Cash,Alipay,cheque,anything.(Text8Text8)M:Hi,Jane.I’d like to discuss something with you.Do you have a minute?W:Ofcourse.What’sup,Tony?M:Well,I’ve just received an email from the computer centre.They are looking for students to help with the work of the school website this summer.I wonder if you want to consider the job.W:Soundsinteresting.I can type,but I don’t have a lot of experience.M:Well,I don’t think any special experience or knowledge is necessary.And with your interests in computers and the Internet,I think you would be good for the job.W:It sounds like a great chance to get some experience.Thanks for thinking of me.(Text9Text9)M:David speaking.W:Hi.This is Eric.Is Alice there?M:No.My sister is out.W:Oh,it’s five fifteen.M:She is out.Her piano class starts at six.W:Sure.She must have gone to her class.Please ask her if she has time this Sunday.Macy and I are going to a fair.It aims to raise money for a children’s hospital.M:OK.Today is the 18th of October,so this Sunday will be the 22nd of October.Would you like to leave her more information about the fair?W:Yeah,please tell her the admission fee is twenty dollars.We can eat snacks,do crafts and play games.We can also watch a fashion show.Please ask if she’s interested in it.M:OK.When will you meet her?W:The fair opens at ten thirty and closes at five in the afternoon.We want to be there fifteen minutes before the fair opens.M:Allright.I’ll let her know when she gets back.Bye.(Text10Text10)M:Good afternoon,everyone!It’s my pleasure to share with you my fruitful weekend.I used to live a life in my screen and hardly noticed what was around me.I was always checking the time and thinking of “who’s going to text me now?”My bedtime routine was usually centred on one thing—my mobile phone.I looked through news websites and checked my emails.When I woke up at midnight,I did the same thing.The problem with me was that I felt anxious every night.So when my friends invited me to a weekend camping without cell service in the village,I thought this was exactly what I needed.Keeping away from my phone for 48 hours changed my way of life.Without my phone,I fell asleep listening to the songs of frogs and insects.In the morning,I woke up energetic.Sitting by the river,riding a bike,or singing old songs,I truly enjoy what I was doing.I felt free without my phone at the weekend camp,which changed me completely.I listened to what my body wanted instead of what my phone was telling me to do.1 1.C 2 2.C 3 3.A 4 4.A 5 5.B 6 6.C 7 7.B 8 8.C 9 9.B 1010.A 1111.C 1212.B 1313.C 1414.B 1515.C 1616.A 1717.A 1818.B 1919.B 2020.A2121.B 细节理解题。
由第一段第一句可知,人们通常通过电脑上网2222.D 细节理解题由第三段第二句可推知,webbrowser 是“网络浏览器”,允许人们通过电脑访问其他电脑上的文档2323.C 推理判断题由最后一段内容尤其是第一句可推知,Berners-Lee 并没有因为自己的发明而成为很富有的人2424.B 句意猜测题由画线部分后面的“ThereisnogoingbacktoanInternet-freelife.”可知,画线部分“thattrainhasleftthestation”的意思是“再也不能回到没有互联网的生活了”故 B 项正确2525.B 段落大意题由第三段的“...maycausehighbloodpressure,whichmakesyourheartandbloodvesselsworktoohard.Overtime,thisextrapressureincreasesyourriskofaheartattack.Highbloodpressurecanalsocauseheartandotherdiseases.”可知,第三段主要在谈论高血压的危害故 B 项正确2626.C 细节理解题。
由最后一段的“MsCassidyBushrowaddsthatitisimportantforteenstostoptohavearestregularlyfromtheircomputersorsmartphonesanddosomekindofphysicalactivity.”可知,AndreaCassidyBushrow 认为,使用互联网时,定期休息是必要的故 C 项正确2727.D 标题归纳题由第二段的“ButcanusingtheInternettoomuchbebadforourhealth?”以及下文的研究结果(这项研究首次将频繁上网与高血压联系起来,以及高血压的危害)可知,短文的最佳标题为“过度使用互联网会对青少年的健康造成损害”故 D 项正确2828.C 细节理解题第二段中的“Some1,200companieshavebroughtinTalla,aboutaquarterofwhomusetheserviceregularly...”说明 Talla 开发的聊天程序被很多公司使用2929.D 推理判断题根据倒数第二段中的“...theintroductionofchatbotstoHRallowsthehumanstafftofocusontasksthatrequireagreaterdegreeofintellect.”和最后一段的内容可知,RobMay 认为人力资源部的那些任务难度相对小的、重复性的、不需要与人交流的、不太重要的工作会自动化,这样人力资源部的人就可以抽身去做其他更有意义的工作。
3030.B 词义猜测题最后一段第一句谈到通过自动化,人力资源部就无须再做那些重复性的工作结合该段内容,由于是重复性的工作,故可推知这些工作是“单调乏味的”故选 B 项3131.A 主旨大意题本文主要讲了 RobMay 的公司 Talla 开发的聊天程序运用到了人力资源行业,帮助做人力资源行业中一些单调乏味的工作故选 A 项3232.C 推理判断题第二段第二句提到“这种办公桌了解你的日常行为,每天有规律地在你坐着和站着时的高度之间调整,让你在不影响工作流程的情况下保持移动据此可以判断,这种办公桌旨在让使用者在工作时得到锻炼,故 C 项正确3333.B 细节理解题第五段第一句提到“内置的触摸屏还可以记录你每天坐着和站着的时间,并告诉你燃烧了多少卡路里据此可知,这种内置触摸屏可以跟踪使用者的姿势变化,故 B 项正确3434.D 推理判断题根据文章内容可知,这种办公桌能了解你的行为习惯并以此来调整高低,且能告诉你燃烧了多少卡路里,并结合最后一段最后一句中的 thesesmart,integrateddesks可推知,这种办公桌是多功能的、智能的,故 D 项正确3535.A 推理判断题根据最后一段的内容,尤其是第一句“Whileexpensive,it’sworththatthinkingofhowmuchtimewespendatourdesks.”可知,尽管这种桌子很昂贵,但是考虑到我们使用桌子的时间,还是值得购买的。
据此可以判断,作者在最后一段是想告诉读者,花钱买这种桌子是值得的,故 A 项正确3636.G 3737.A 3838.F 3939.D 4040.B4141.B 此处表示对于一个过分自信而且没有耐心的少年而言,驾驶的自由有点令人激动exciting“令人激动的”,符合语境4242.D 根据下文“祈祷车和孩子能安然无恙地回来”可知,父亲递给“我”车钥匙时是紧张的nervous“紧张的”,符合语境calm“平静的”;delighted“高兴的”;relieved“欣慰的”4343.C 根据空前的 achild 可知,此处指父亲祈祷孩子和车都完整无缺kid“孩子”,符合语境4444.A 利用转折连词 But 一词可推出,与父亲的紧张心情相对的是作者一点也不担心concerned“担忧的”,符合语境guilty“内疚的”;grateful“感激的”;confident“自信的”4545.D 空前提到“车祸”,结合上文作者毫不在意的表现可知,作者认为车祸永远不可能发生,故never“永不”,符合语境4646.D 没撞到任何人或物是幸运的事,故 fortunately“幸运的是”,符合语境surprisingly“令人吃惊的是”;unusually“非同寻常地”;typically“典型地”。
4747.C 该空前后的“快点”和“灯会变绿吗?”是作者抱怨的话,故 complain“抱怨;埋怨”,符合语境laugh“笑”;whisper“低语”;cheer“欢呼”4848.A 根据 and 后的 thecarsmovedforward 可知,这时红灯转为绿灯,可以前进了go“前进,出发”,符合语境stop“停止”;wait“等待”;turn“转向”4949.B 此处表示作者刚到十字路口,灯变成了黄色reach“到达”,符合语境ignore“忽略”;miss“错过”;pass“通过”5050.A 此处表示作者立刻加速,但是车毫无预兆地熄火了withoutwarning“毫无预兆”,符合语境withoutdoubt“毫无疑问”;withouthesitation“毫不迟疑”;withoutdelay“立刻;毫不耽搁”5151.B 上文提到灯变为黄色,这时作者的车又熄火,因此应是红灯亮了,作者的脸烧得像红灯一样红故 B 项正确5252.C 上文提到汽车熄火,故此处指作者设法重启汽车restart“重启”,符合语境repair“修理”;park“停车”;abandon“抛弃;放弃;遗弃”。
5353.B 上文提到作者的车熄火,司机们按响喇叭,由此说明作者此时避开司机们愤怒的目光angry“愤怒的;生气的”,符合语境5454.A 下文提到作者看到警车过来,因此作者的心沉了下去sink(过去式 sank)“下沉”,one’sheartsinks“心情沉重,情绪低落”,符合语境break“破碎;心碎”;ache“疼痛”;fail“衰竭;失败”5555.C 警车过来了,作者自然要停靠路边pullover“靠边停车”,符合语境driveaway“驶走”;speedup“加速”;settledown“安顿下来”5656.C 由常识可知,此处表示作者觉得羞愧难当shame“羞愧”,符合语境thrill“激动”;pride“自豪,骄傲”;disappointment“失望”5757.D 作者违反了交通规则,警察递给作者的应该是一张罚单,故 ticket“罚单”,符合语境note“便条”;letter“信件”;book“书”5858.A 根据语境“这就像宣判死刑,因为面对父亲比面对任何警官还要艰难”可知,应用because“因为”引导原因状语从句5959.B 空后的“耐心,遵纪和负责任”是“我”在这次事件中得到的教训。
故 lesson“教训”,符合语境6060.D 解析见上一题observe“遵守”,符合语境change“改变”;write“书写”;make“制造”6161.what 6262.arethrown 6363.Finally6464.tobring panies 6666.used 6767.is 6868.easier 6969.of 7070.into短文改错Last Saturday,we were walking back home after a nice party.I suggested walk through the town.So we do.Suddenly,a few steps ahead,we saw the woman walking did aseated on the ground and she looked badly.When we came up,werealisedhe was bad sheseriously injured and covered with bloods.While my friend ran back to our bloodfriend’s place get a thick cover,a young fellow joined in us and called an ∧toambulance.All along I sat next to her,talking to keep her awake if the untilambulance arrived as she started to fall asleep.I knew that it was a very dangerous thing but she might have lost consciousness then. and书面表达Dear Sir/Madam, I’m writing to apply for the position that you advertised as a secretary.I feel that I am fit for it for both my education and experience. I will graduate from a key university in two months.Having been learning English for 10 years,I have a good command of spoken and written English.Besides,I have some experience in computer.Inaddition,I have been one of the editors for the student newspaper in our university for the past four years.I am a top student in my class.The most important thing is that I like office work very much.I’m sure I can do it well.I would appreciate it very much if I could get the opportunity.Looking forward to your early reply. Yours sincerely, Li Hua 。












