好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

中考英语二轮专项复习阅读理解训练题11(含答案).doc

7页
  • 卖家[上传人]:gu****iu
  • 文档编号:270354964
  • 上传时间:2022-03-25
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:55KB
  • / 7 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 中考英语阅读理解选练题(十一)Passage A(中考科普环保类选练)In most situations, light helps us see.But nowadays humans are using too much of it so that it is in fact a kind of pollution.When it comes to looking at the night sky, too much light makes it difficult for us to watch some of life’s most wonderful sights: stars, planets and even galaxies(星系).According to scientific research, about 2, 500 stars can be seen by the human eye without using any special equipment(设备).But because of light pollution, you can only see 200 to 300 stars from today’s countryside, and no more than ten stars from a city.In most big cities, people cannot see the sky filled with stars like they did in their childhood.Light pollution affects more than just our view of sky.Research shows that lots of nighttime light can harm wildlife, too.When birds fly to another place over cities, they sometimes get lost by the brightness and fly in circles(圈) until they drop from tiredness.Sea turtles(海龟) need dark beaches for laying eggs, but they can’t find their ideal places because of those bright lights.Too much light at night may even affect human health, but scientists are not sure of that. They are still learning more.In order to prevent things from going worse, governments and some organizations are working to reduce light pollution.Many cities and towns have taken action to reduce the use of lights at night.Lights are used only when and where they are truly needed.They also shine lights down at the ground instead of up into the sky and use lower brightness levels. Hopefully, in the near future, humans can enjoy the clear and beautiful sky again and all the wildlife will live a peaceful and undisturbed life, too. 1.Why does the writer think that too much light is a kind of pollution?A. Because there are fewer and fewer stars.B. Because human health has been affected.C. Because too much light is a waste of energy.D. Because some of the wildlife can be harmed.2.Which of the following is NOT mentioned(提到)in this passage?A. The problems that light pollution has caused. B. The reason why humans use too much light.C. The ways that light pollution can be reduced.D. The reason why fewer stars can be seen than before.3.Which of the following is true according to the passage?A. There are about 2,500 stars in the sky. B. Humans want to do nothing to reduce light pollution.C. Sea turtles always get lost and die from tiredness.D. Something has been done to reduce light pollution.参考答案DBDPassage BMost people want to work, but it has become more difficult in today’s world to find work for everyone. The economy (经济) of the world needs to grow by 4% each year just to keep the old number of jobs for people. Often this is not possible, and so more people are out of work. Some people have no jobs now because new machines can do the work of many people in short time. Also, machines do not ask for more money and longer holiday. In all of the countries of the world, machines are taking work from people, not only in factories but also on the farms. One machine can often do the work from forty people. About 75,000 people are moving to the cities a day to look for jobs, but only 70% of them can find jobs.1. It was _______ for people to find work before than today.A. not possible B. difficult C. more difficult D. easier2. If the economy of the world grows by 4% each year, _______.A. people will have no jobs B. people can still have jobs as beforeC. 4% of the people will have jobs D. 97% of the people will have jobs3. One machine can do as much work as _______.A. 40% of the people B. 4% of the people in the worldC. 40 people D. 75,000 people4. How many people outside cities go into to look for jobs each day?A. 70% of the people. B. 4% of the people in the world.C. More than 75,000. D. About 75,000 people. 5. Which of the following is NOT true?A. Machines are taking work instead of people.B. Now more people are out of work.C. Machines need more money and longer holidays.D. Most people want to have jobs.【答案及解析】1. 由短文的第一句话It has become more difficult in today’s world to find work for everyone. 可知现在找工作比以前更困难,即以前找工作比现在容易得多。

      所以答案选D2. 由短文的第二句话The economy of the world needs to grow by 4% each year just to keep the old number of jobs for the people. 准确地理解了这一句话的意思就能得出正确答案为B3. 由短文的倒数第二句话One machine can often do the work of forty people.可知此题的正确答案为C4. 此题根据原文的最后一句话可直接得出答案为D5. 此题在原文中都可找到答案,而C答案与作者的观点Machines do not ask for more money and longer holiday.不一致,所以选CPassage CA young man once went into town and bought himself a pair of trousers. When he got home, he went upstairs to his bedroom and put them on. He found that they were about two inches too long. He came downstairs, where his mother and his two sisters were washing up tea things in the kitchen. “These new trousers are too long.” He said. “ They need shortening (缩短)by about two inches. Would one of you mind doing this for me, ple。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.