好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

中考英语二轮专项复习阅读理解训练题10(含答案).doc

8页
  • 卖家[上传人]:gu****iu
  • 文档编号:270356808
  • 上传时间:2022-03-25
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:56KB
  • / 8 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 中考英语阅读理解选练题(10)Passage A  (中考保健与健康类选练)Almost every day, we discuss the topic of health, especially for kids. But what is health? “Health” means eating well, getting enough exercise, and having a healthy weight. Let’s read the following rules. They can help you stay healthy.   (1) Eat a variety of food, especially fruit and vegetables. We all know that eating fruit and vegetables can help us stay healthy, but many of us only eat our favorite food. Remember that we can only get the nutrition(营养) we need by eating different kinds of food, especially fruit and vegetables.   (2) Drink water and milk most often. Everyone knows that water is important. Besides that, kids need plenty of calcium(钙) to grow strong bones, and milk is rich in it. Every day, you should drink at least three cups of milk, when you are 9 years old or older. You should also try to have less sugary drinks, like soda and coca. They include a lot of sugar. Sugar only includes calories(热量), not important nutrition.   (3) Listen to your body. When you are eating, notice how your body feels. When your stomach feels comfortably full, stop eating. Eating too much makes you feel uncomfortable. If you do it too often, it can make unhealthy and fat.   (4) Limit screen time. What’s screen time? It’s the amount of time you spend watching TV, movies and playing computer games. The more time you spend on these sitting-down activities, the less time you spend playing sports, like basketball, and doing other activities like riding and swimming. Try to spend no more than 2 hours a day on screen time.1. The underlined phrase “a variety of” means ___________.   A. plenty of     B. all kinds of   C. the rest of    D. a lot of2. In this passage, “health” includes all of the following EXCEPT______________.   A. eating well B. doing more exercise   C. having a healthy weight D. wearing comfortable clothes3. Screen time is the time that you spend ________________.   A. playing computer games B. watching movies   C. watching TV D. All of the above4. What’s the main idea of the passage?   A. How to eat healthy food.    B. Eating and playing are both important.   C. Suggestions for staying healthy.   D. Health is very important.参考答案1B  2D  3D  4CPassage B每天都有很多人被病痛折磨着,但有些病却是因为一些不必要的担忧,正如本文中的tailor一样,威吓不少一点忧心,让自己健康快乐一点呢?A man went to see his doctor one day, because he was suffering from pains in his stomach. After the doctor had examined him carefully, he said to him, “Well, there’s nothing really wrong with you, I’m glad to say. Your only trouble is that you worry too much. Do you know, I had a man with the same trouble as you here a few weeks ago, and I gave him the same advice as I am going to give you. He was worried because he couldn’t pay his tailor’s bills. I told him not to worry about the bills any more. He took my advice and when he came to see me again two days ago, he told me that he now felt quite all right again. ” “Yes, I know all about that,” answered the patient sadly. “You see, I’m that man’s tailor!”根据以上短文内容判断正误,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。

      1. The tailor went to see his doctor because he has got a headache. 2. There is nothing serious with the tailor. 3. A man with the same trouble as the tailor a few days ago. 4. The doctor gave the man and the tailor the same advice. 5. The tailor was worried because a man couldn’t pay his bills. 【答案及解析】1. 选F根据第1句A man went to see his doctor one day, because he was suffering from pains in his stomach可知本题是错误的2. 选T根据…there is no thing really wrong with you (tailor)可知裁缝的身体并没有什么大碍,故可判断此题与短文内容相符3. 选F根据句子Do you know, I had a man with the same trouble as you here a few weeks ago可知本题所叙述的时间与短文内容不一致,因此可判断此题是错误的。

      4. 选T根据…and I gave him the same advice as I am going to give you可知答案5. 选T通读全文我们可知:上一个病人是担心他自己不能付钱给他的裁缝,而这个裁缝的病因却是因为担心那个人不能付钱给他的母爱】慈母手中线,游子身上衣,谁言寸草心,报得三春晖母爱是世界上最伟大、最无私的,她宽容大度,她不求回报,她为子女付出很多很多……I’ve loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters. Standing by her chair, looking at the ink bottle, pens, and white paper, I decided that the act of writing must be the more wonderful thing in the world. Years later, during her final illness, mother kept different things for my sister and brother. “But the desk,” she’d said again, “it’s for Elizabeth. ”I never saw her angry, never saw her cry. I knew she loved me; she showed it in action. But as a young girl, I wanted heart-to-heart talks between mother and daughter. They never happened. And a gulf opened between us. I was “too emotional(易动感情的)”. But she lived “on the surface(表面)”. As years passed I had my own family. I loved my mother and thanked her for our happy family. I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way she chose that she did forgive(原谅) me. I posted the letter and waited for her answer. None came. My hope turned to disappointment(失望), then little interest and, finally,。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.