
【英语】-英语七年级英语上册任务型阅读20(附带答案解析)经典.doc
15页英语】 英语七年级英语上册任务型阅读20(附带答案解析)经典一、七年级英语上册任务型阅读专项目练习(含答案解析)1.阅读下列短文,在空白处填入与短文内容相符的信息,完成阅读摘记 Our world has all kinds of colours. They make the world so colourful. What's your favourite colour? Here are some answers from four students:David: I like winter, because it often snows in winter. When it snows, everything is white. It's beautiful and I can go skiing. I like the colour best.Betty: My favourite colour is green. Green is the colour of the world. When I see green thing, I always think of my favourite sport, soccer. The soccer field(场地) is green, too!Kate: Strawberries and cherries are my favourite fruit. What colour are they? They are red! The setting sun is red. Our national flag (国旗) is red. Red is also the color of fire. It always make us warm and excited.Jack: The sky and sea have the same colour---blue. That's my favourite colour. Blue makes me calm (平静).When I'm unhappy because of a bad school grade, I just lie on the grass and look up at the beautiful blue sky.(1)What does the underlined word "soccer" mean in Chinese? A. 篮球 B. 足球 C. 排球 D. 乒兵球(2)请根据短文,在A、B、C、D四个选项中选择合适的选项完成下列表格。
无需填写单词) NameDavidBettyKateJackFavourite colour________________________________A. red B. green C. blue D. white【答案】 (1)B(2)D;B;A;C 【解析】【分析】短文大意:我们的世界有各种各样的颜色,他们使世界丰富多彩,下面是几个学生对关于颜色的一些观点 (1)词义猜测题根据常识我们知道足球场地是绿色的,可知soccer是足球的意思;故选B (2)细节理解题根据David: I like winter, because it often snows in winter. When it snows, everything is white.可知大卫喜欢白色;故选D (3)细节理解题根据Betty: My favourite colour is green.可知贝蒂喜欢绿色;故选B (4)细节理解题根据Kate: Strawberries and cherries are my favourite fruit. What colour are they? They are red!可知凯特喜欢红色;故选A。
(5)细节理解题根据Jack: The sky and sea have the same colour—blue, That's my favourite colour.可知杰克喜欢蓝色;故选C 【点评】此题考查任务性阅读理解这类题型比较简单我们先阅读短文,了解短文大意,然后进行审题,根据题目要求细读短文,从短文中找到和题目信息相关的内容,找到答案 2.根据短文内容完成图表,每空限填一词 My name is Carla. My school is big and beautiful. Here is a map of it. Where is the classroom building? It is next to the office building. Our teachers work in the office building. Behind the office building, there is a sports hall. The dining hall is on the left of the sports hall. It is also near a pay phone(付费). The playground is between the library and the science building. I like the library very much. Oh, look at the students' dormitory(宿舍) building. It is in front of the science building!(1)________(2)________(3)________(4)________(5)________ 【答案】 (1)Classroom;Dining;Sports;Library;Science 【解析】【分析】文章通过 Carla的学校地图描述学校概况。
1)根据Where is the classroom building? It is next to the office building.可知教学楼在办公楼的旁边,故填Classroom2)根据The dining hall is on the left of the sports hall. It is also near a pay phone(付费)可知餐厅在付费的旁边,故填Dining3)根据The dining hall is on the left of the sports hall.可知餐厅在体育大厅的左边,故填Sports4)根据The playground is between the library and the science building.可知操场在图书馆和科学楼之间,所以4是图书馆,5是科学楼,故填Library,Science点评】考查任务型阅读,注意读懂文章,从文中仔细寻找答案3.根据短文内容,回答下列问题 It's June 6. It's Jenny's birthday. She comes home and sees a card on the table. It says, "There is a present for you, Jenny. Go and look for it in your bedroom (卧室)." Jenny runs to her bedroom. She sees a red box on her bed. She opens it. There is another (又一) card in it. Jenny takes it out and reads, "Dear Jenny, I'm your present. My first letter is in 'some', but not in 'come'. My second letter is in 'have', but not in 'save'. My third letter is in 'live', but not in 'love'. My fourth letter is in 'for', but not in 'of '. My fifth letter is in 'take', but not in 'cake'. What am I?" Jenny thinks and then she says, "Aha, I know! But where is it?" Jenny finds (找到) it behind the door.(1)When is Jenny's birthday? (2)What does the card on the table say? (3)What does Jenny see on her bed? (4)What is Jenny's birthday present, do you know? (5)Where is the present? 【答案】 (1)It's June 6.(2)It says, "There is a present for you, Jenny. Go and look for it in your bedroom."(3)A red box.(4)A shirt.(5)It's behind the door. 【解析】【分析】文章大意:六月六日是Jenny的生日,她回到家中找生日礼物的故事。
(1)根据 It's June 6. It's Jenny's birthday.可知Jenny的生日是June 6六月六日,故答案为It's June 6. (2)根据 She comes home and sees a card on the table. It says, "There is a present for you, Jenny. Go and look for it in your bedroom (卧室)." 可知桌子上的卡片上写着的内容, 故答案为It says, "There is a present for you, Jenny. Go and look for it in your bedroom." (3)根据 She sees a red box on her bed. 可知在她的床上有一个红色的盒子故答案为A red box (4)根据 My first letter is in 'some', but not in 'come'. My second letter is in 'have', but not in 'save'. My third letter is in 'live', but not in 'love'. My fourth letter is in 'for', but not in 'of '. My fifth letter is in 'take', but not in 'cake'. 可知谜底是shirt,衬衣,故答案为A shirt。
(5)根据 Jenny finds (找到) it beh。












