好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

冀教版小学五年级上册英语阅读理解及答案解析.doc

9页
  • 卖家[上传人]:hs****ma
  • 文档编号:528681139
  • 上传时间:2023-11-17
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:127.50KB
  • / 9 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 冀教版小学五年级上册英语阅读理解及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,选出合适的选项    Hello! My name is Sun Wei. Here is an American boy. His name is David Smith. He is twelve. And I am twelve, too. David is in Class Three, Grade One. I am in Class Three, Grade One, too. He is Number Eight, Row Five. I am Number Five, Row Four.(1)David          an American boy.A. is                                            B. am                                            C. are(2)He is         .A. ten                                       B. eleven                                       C. twelve(3)Sun Wei is       Class Three, Grade One.A. in                                            B. on                                            C. of(4)David is in Row         .A. Four                                         B. Five                                         C. One(5)Sun Wei is Number          .A. Four                                         B. Five                                         C. Eight【答案】 (1)A(2)C(3)A(4)B(5)B 【解析】【分析】短文大意:大家好!我叫孙伟。

      这是一个美国男孩他的名字是史密斯·大卫他十二岁我也十二岁大卫在一年级三班我也在一年级三班他是五排五号我是四排五号1)David后面用系动词is2)他十二岁3)在几年几班要用介词in4)大卫在五排5)孙伟是五号点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累2.阅读理解阅读短文,判断正确还是错误    An Old Man    One day an old man is taking a train to his hometown. One of his shoes falls onto the ground, but the train starts. He cannot pick it up. Then he takes off the other and throws it near the fallen shoe.    A boy beside his asks him, “Why do you do that?”    He says, “If a man picks them up, he may as well get a pair of shoes.”(1)An old woman is taking a train to his hometown.(2)One of the man's shoes falls onto the ground.(3)The old man picks his shoes up.(4)The old man takes off the other and throws it near the fallen shoe.(5)The old man is very kind.【答案】 (1)1(2)1(3)0(4)1(5)1 【解析】【分析】短文大意:一天,一个老人坐火车回他的家乡。

      火车开始开动的时候他的一只鞋掉到了地上他不能把它捡起来然后他脱下另一只鞋并把它扔到掉下的那只鞋附近他旁边的一个男孩问:“你为什么那么做?”他说:“如果一个人捡到了它们正好可以得到一双鞋1)一个老人坐火车回他的家乡2)他的一只鞋掉到了地上3)这个老人捡回了他的鞋,错误4)他脱下另一只鞋并把它扔到掉下的那只鞋附近5)这个老人是很善良的,正确点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累3.阅读理解阅读短文,判断正误    If you use fire carefully, fire can help you a lot. But if you don't, you will be dangerous.    People know the danger of fire. It's good for us to know how to protect us from fire.    First, get a smoke alarm in the house. It can make a loud sound. The sound tells everyone to leave the house immediately (立刻) in case of emergency (紧急情况).    Next, have an escaping (逃生) plan. Make sure we all know where is the safety exit (出口) of your house. In case of fire emergency, everyone should follow the right way to escape.    Then, it is necessary for every family to buy a fire extinguisher (灭火器). And also make sure that every family member know how to use it.    Sometimes fire is dangerous. We must be careful. We know the danger of fire and we should know how to protect ourselves.    We should get a smoke alarm. So we can find the fire and escape quickly.    We should have an escaping plan. We should know where the safety exit.    We should buy a fire extinguisher and learn to use it. (1)Fire can help us a lot if we use it carelessly. (2)The smoke alarm can tell us the fire danger. (3)We should follow the right way to escape. (4)A fire extinguisher can help us put out the fire. 【答案】(1)0(2)1(3)1(4)1 【解析】【分析】大意:动物讲述了人们预防火灾,逃跑的计划和学会并使用灭火器。

      1)句意:如果我们粗心大意地地使用它,火可以帮助我们很多根据 If you use fire carefully, fire can help you a lot. 可知如果小心使用火,火可以帮助我们很多,故答案为错误2)句意:烟雾报警器可以告诉我们火灾危险根据The sound tells everyone to leave the house immediately  in case of emergency .可知声音告诉每个人在紧急情况下立即离开房子,故答案为正确3)句意:我们应该遵循正确的逃跑方法根据We should have an escaping plan. 可知我们应该有一个逃跑的计划,故答案为正确4)句意:灭火器可以帮助我们扑灭火灾根据We should buy a fire extinguisher and learn to use it.可知我们应该买一个灭火器并学会使用它,故答案为正确点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误4.阅读理解阅读短文,判断正误    Many years ago, people use a stick, a large piece of wood and dry leaves to make a fire. Today, wood, gas (煤气) and electricity (电) can all make a fire. I think wood is the most dangerous. And I like gas most because it's easy.    People use fire in many ways. At home, people use fire to cook food and boil water. In factories, workers use fire to melt (熔化) metals (金属) to makes things of different shapes. Some workers use fire to make glass.    Fire can help us to do many things, but sometimes fire is dangerous. Cigarettes and campfires can all start a fire in the countryside, in schools and at homes. We must be careful. We mustn't smoke in the countryside, and we mustn't cook without an adult (成年人). We mustn't play with matches. We mustn't play around a fire.(1)Many years ago, people use gas and wood to make a fire. (2)Gas is very easy. (3)People can cook and boil with fire. (4)Fire is very useful and it's safe. (5)Cigarettes and campfires can't start a fire. 【答案】(1)0(2)1(3)1。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.