
配套中学教材全解工具版七年级英语(上)(外研衔接版)期末检测题听力原文及参考答案.doc
3页期末检测题听力原文及参考答案听力原文:I. 根据所听到的句子,选择合适的图片句子读一遍1. My grandfather is watching TV at home. 2. Sam is my pen pal. He comes from Sydney, Australia.3. There is a big supermarket in the neighborhood. You can buy many things there.4. Look at this beautiful girl. She has long straight black hair. 5. This kind of animals come from China. They are black and white.II. 根据所听到的对话和对话后的问题,选择正确答案每个对话读两遍6. A: Hi, Linda! Where’s your pen pal from?B: She’s from France, and she lives in Paris. Q: Where does Linda’s pen pal live?7. A: Excuse me! Is there a pay phone around here? B: Oh, yes. It’s in front of the library. Q: Where’s the pay phone?8. A: Bob, what does your uncle do? B: He’s a reporter. A: Where does he work? B: At the TV station. Q: Where does Bob’s uncle work?9. A: What are you doing, Lily? B: I’m doing my homework. A: Is your sister Lucy doing homework? B: No. She is eating an apple. Q: What is Lucy doing?10. A: Tony, is the boy your brother? B: No, it isn’t. A: What does your brother look like? B: He is of medium build. He has short hair. Q: What does Tony’s brother look like?III. 根据所听到的对话内容,选择正确答案。
对话读两遍A: Hello, Eli!B: Hello, Mary!A: What do you do, Eli?B: I’m a bank clerk.A: Do you have a pen pal?B: Yes, I have one. His name is Tony. He is a student.A: Where is he from? Is he American?B: No. He’s from Australia.A: What do you like doing on weekends?B: I like reading books and playing chess.A: Do you play any sports, like baseball?B: Never. I don’t like sports.IV. 根据所听到的短文内容,选择正确答案短文读三遍It’s 4:00 pm. There are some students in the classroom. Amy is a nice girl. She is reading an interesting picture-book. Bill is next to Amy. He’s writing a letter to his brother. He’s writing it in Chinese. Bill’s Chinese book is on his desk. Sam is behind Bill. He is doing his homework. He usually does homework at school. Three students are cleaning the floor. They are working very hard.参考答案:1—5 DBAEC 6—10 ACBBC 11—15 ABCCB 16—20 ABCAB21.C 问句How’s it going?问的是“事情怎么样”,故选C。
22.D 问句是表示感谢,应用You’re welcome.来回答23.B between…and…是“在……和……中间”,符合句意24.B 四个选项中只有B项kind of“一点”可以修饰形容词,故选B25.A 由答语可知问句是问原因,故选why26.B “打某个号码找某人”应用call sb. at…,故选B27.B 20后应该用可数名词的复数,故选B28.C get ready for…为固定短语,意为“为……作准备”29.A help sb. do sth.为固定短语,意为“帮助某人做某事”30.C a lot of意为“很多”,修饰可数名词复数或不可数名词31.C 前后两个句子为转折关系,故选but表转折32.B 由答语可知,问句问的是母亲的职业,故选B33.A 前后构成因果关系,故用because连接34.A go shopping为固定短语,意为“去购物”35.B look forward to后跟动词-ing形式,see的-ing形式为seeing36.B American是以元音音素开头的单词,故用an修饰37.D 由下文可知,此处是描述他上学日的活动安排,故选D。
38.A 由时间可知,此处应该是吃早饭39.C 根据常识可知,应是8:00上课,故应该在8:00之前到40.B 由空前的说明可知,早上有四节课,此处应该指下午有两节41.A be good at...擅长……,为固定短语42.A 前文说到他的英语很好,故他应该是教我们英语43.B 修饰不可数名词应该用much44.D 空格处修饰名词,应为形容词性物主代词,故选D45.C watch TV看电视,为固定搭配46.C 由“Mrs. Green is going to give a birthday party for her daughter Jenny.”可知答案47.A 由“A lot of Jenny’s friends are going to come to the party.”可知答案48.B 由“He is putting the big birthday cake on the table.”可知答案49.C 由“Now it’s five o’clock in the afternoon. Everything is ready. The party is going to begin in ten minutes.”可知答案。
50.C 通读全文可知,Jenny将要过12岁生日,那么她现在应该是11岁51.C 由“It’s Sunday morning.”可知答案52.A 由“My father is reading a newspaper.”可知答案53.B 由“My mother is watering the flowers in the garden.”可知答案54.C 由“She is a basketball fan.”可知答案55.B 通读全文可知,家里一共有六口人56.E 由“He is heavy with two small eyes. I think his glasses are too small for him.”可知答案57.C 由“The one with short black hair. He always takes his umbrella(雨伞) and suitcase(旅行箱).”可知答案58.D 由“When he speaks, his mustache(胡子) always dances. It is so funny. He wears glasses and a funny hat.”可知答案。
59.A 由“Look at your pants. They are so dirty!”可知答案60.B 由“Don’t come here, Jane. Your beautiful skirt will be dirty.”可知答案61.hat 62.heavy 63.short 64.doing 65.skirt 66.A 由“Two men are walking in the park.”可知答案67.B 由“Jack is going to a chair. It is next to the street. Henry is after him.”可知答案68.C 由“It is next to the street.”可知答案69.D 由“Now Henry begins to walk faster because he also wants to get to the chair first. Then he gets to the chair first and sits down on it.”可知答案70.C 由“He is sorry to show a notice(告示) with the words “Wet Paint”(油漆未干) to Henry. Now Henry knows why Jack is going to the chair.”可知答案。
71. nurse 72. at 73. dirty 74. height 75. turn76. out 77. cold 78. Others 79. way 80. Language81. look; like 82. near / around; here 83. What; does84. isn’t; cooking 85. Yes; doOne possible version:My best friendMy best friend is Mark White. He is 14 years old. He comes from Canada. His favorite sport is soccer, and he is very good at playing it. He likes seeing movies, and his favorite movie is Home Alone. There are four people in his family. His father is a reporter. His mother is a doctor. His 。












