好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

高中高一英语阅读理解试题(科技类)三.docx

6页
  • 卖家[上传人]:秋***
  • 文档编号:271334024
  • 上传时间:2022-03-29
  • 文档格式:DOCX
  • 文档大小:14.45KB
  • / 6 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 高一英语阅读理解试题(科技类)三(11)American doctors say that mothers who smoke cigarettes before their babies are born may slow the growth of their babies’ lungs. They say reduced lung growth could cause the babies to suffer breathing problems and lung disease later in life. Doctors in Boston, Massachusetts studied 1 100 children. The mothers of some of the children smoked, the other mothers did not. Doctors found that the lungs of the children whose mothers smoked were 8% less developed than the lungs of the children whose mothers did not smoke, and that the children whose mothers smoked developed 20% more cold and breathing diseases than other children later in life.Another recent study found that children had a greater chance of developing lung cancer if their mothers smoked. The study also showed that the danger of lung cancer increased only for sons and not for daughters, and that the father’s smoking did not affect a child’s chance of developing lung cancer.1. Mother who smokes before her child is born may _______.A. slow the growth of her baby’s lungB. cause her baby to suffer breathing problems and lung disease later in life C. make her child develop lung cancerD. All of above are right2. Doctors in Boston studied 1 100 children to _______.A. examine whether these children were healthyB. find out whether their mothers had smokedC. find why these children suffered breathing problems and lung diseaseD. look into the effect that mother’s smoking had on their children3. Suppose John’s father was a heavy smoker, so was Mary’s mother. According this passage, _______.A. John is more likely to develop lung cancerB. Mary is more likely to develop lung cancerC. John and Mary have the same chance to develop cancerD. neither John nor Mary has the chance to develop cancer4. This passage is to _______.A. warn us of the danger of smoking before childrenB. warn people with breathing problems not to smokeC. warn us that mothers who smoke may affect their children’s healthD. warn us that fathers who smoke may affect their children as mothers【答案与解析】本文介绍了母亲吸烟对孩子身体健康的影响。

      1. D根据文章第 1 段第一、二句及第 2 段第 1 句可推知此题答案为 D2. D根据文章第 1 段中介绍 Doctors in Boston 的实验结果,可推知此题答案为 D3. B文章第 2 段说:最近另一项研究发现,如果母亲吸烟,那么孩子得肺癌打骂能性会增大研究还表明:儿子得肺癌的危险性增加,而女儿没有;父亲吸烟对小孩得肺癌的可能性无影响,从而可推知此题答案为 B4. C根据文章第 1 句、最后一句及全文内容可推知此题答案为 C12)You can not see any object unless light from that object gets into your eyes. Some of the things you see give off light of their own. The sun, the stars, a lighted lamp are examples that can be seen by their own light. Such things are luminous. Most of the things you see are not giving off light of their own. They are simply reflecting light that falls on them from the sun or some other luminous bodies. The moon, for example, does not give off any light of its own. It is non-luminous. You see it because sunlight falls on it and some of it reflects in our direction. So moon light is only second hand sunlight.When you look at a book, it sends to your eyes some of the light which falls on it, and you see the book. If light could be kept out from where you are so that there would be no light for the book to reflect, then you could not see the book even with your eyes wide open.Light travels so fast that the time in which it travels from the book you are reading to your eyes is so short as if there were no time at all. Light reaches us from the moon, which is about 380 000 kilometers away, in only a little more than a second.1. You can see the book because_______.A. your eyes are close to it B. it reflects some of the sunlightC. it has light of its own D. your eyesight can get to it 2. The underlined word “luminous” means_______. A. visible B. all colors C. giving off light D. sunlight3. ________ have light of their own.A. The sun and the moon B. The stars and the earth C. The sun and the stars D. The moon and the earth4. Which of the following is true?A. All the things you can see give off light.B. Light from the book is much shorter than that from the moon.C. The moment you open your eyes the light from the book travels to your eyes.D. Light travels so fast that there is no time for you to read.【答案与解析】本文介绍了光的种类及其特征。

      1. B根据文章第文章第 2 段第 1 句 …it sends to your eyes some of the light which falls on it可推知此题答案为 B2. C词义猜测题根据文章第 2 段第 2 句 Some of the things you see give off light of their own 和第 4 句 Such things are luminous 可推知此题答案为 C3. C根据文章第 1 段第 3 句 The sun, the stars, a lighted lamp are examples that can be seen by their own light可推知此题答案为 C4. C根据文章最后一段第 1 句 Light travels so fast that the time in which it travels from the book you are reading to your eyes is so short as if there were no time at all 可推知此题答案为 C13)As people continue to grow and age, our body systems(系统) continue to change. At a certain point in your life your body systems will begin to weaken. Your strength may become weaker. It may b。

      点击阅读更多内容
      相关文档
      高一历史上学期期末考前必刷卷统编版03考试版A4含答案.docx 高中英语考试各题型突破攻略听力篇高一高二高三的都要看.docx 高一历史上学期期末考前必刷卷统编版01考试版A3含答案.docx 高中英语考试各题型突破攻略语法填空篇高一高二高三的都要看.docx 高一历史上学期期末考前必刷卷统编版02考试版A3含答案.docx 高中英语考试各题型突破攻略完形填空篇高一高二高三的都要看.docx 高中英语考试各题型突破攻略作文篇高一高二高三的都要看.docx 高考政治如何规范化答题?.docx 高一历史上学期期末考前必刷卷统编版03考试版A3含答案.docx 高一历史上学期期末考前必刷卷统编版02考试版A4含答案.docx 高一历史上学期期末测试卷01统编版中外历史纲要上129课含答案.docx 日历表2028年日历中文版纵向排版周一开始带周数带农历带节假日调休安排1.docx 日历表2028年日历中文版横向排版周一开始带农历带节假日调休安排1.docx 八年级数学北师大版上册课时练第7章《3 平行线的判定》含答案解析.docx 日历表2029年日历中文版横向排版周一开始带周数带农历带节假日调休安排1.docx 日历表2028年日历中文版纵向排版周一开始带周数带农历.docx 人教版二年级数学下册同步测试-有余数的除法含答案解析3含答案.docx 日历表2028年日历中文版横向排版周一开始带农历1.docx 人教版二年级数学下册同步测试-总复习含答案解析-人教新课标含答案.docx 日历表2028年日历中文版横向排版周一开始带周数带农历1.docx
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.