好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

外研版小学六年级上册英语阅读理解练习题及答案.doc

5页
  • 卖家[上传人]:M****1
  • 文档编号:530409636
  • 上传时间:2023-10-23
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:71.54KB
  • / 5 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 外研版小学六年级上册英语阅读理解练习题及答案一、阅读理解1.阅读理解(二)    This is my room. Near the window there is a desk. I often do my homework at the desk. You can see some books, some flowers, a ruler and a pen on it. On the wall near the desk there is a picture of a cat. There is a clock above my bed. I usually put my football under my bed. There is a chair in front of the desk. I can see the trees and the roads outside when I sit there. 阅读短文,选择最佳答案1)What can I do at the desk? A. Play football.               B. See the trees and the roads.               C. Do my homework.(2)What can you see on my desk? A. Some books and flowers                 B. A ruler and a pen                 C. Both A and B(3)—Where is the picture?—It's ________.A. on the desk                             B. on the wall                             C. on the chair(4)What's under the bed? A. A ruler.                                   B. A football.                                   C. A cat.(5)Are there any trees outside? A. Yes, there are.                        B. Yes, they are.                        C. No, there aren't.【答案】 (1)C(2)C(3)B(4)B(5)A 【解析】【分析】通读短文,了解到作者的房间的样子,作者经常在房间里有书桌写作业,在上面有许多东西,在墙上有一张图片,在床上方有一个钟,桌子下有个球,在前面有一把椅子,作者可以透过窗户看到窗外面的景象。

      1)根据所给的短文,I often do my homework at the desk.我经常在书桌前做作业故答案为C.(2)根据所给的短文,You can see some books, some flowers, a ruler and a pen on it. 你可以在上面看到一些书,一些花,一把尺子和一支钢笔故答案为C.(3)根据所给的短文,On the wall near the desk there is a picture of a cat. 在书桌附近的墙上有一张猫的照片故答案为B.(4)根据所给的短文,I usually put my football under my bed.我通常把足球放在床下 故答案为B.(5)根据所给的短文,I can see the trees and the roads outside when I sit there.当我坐在那里时,我能看见外面的树木和道路故答案为A.【点评】考查阅读理解关键看懂短文,然后关键题目要求作答,选择合适的选项,符合题意2.阅读理解A funny old man    My neighbour is an old man.He is seventy—two years old.He lives with his granddaughter Linda.Every morning,he goes for a walk in the park and comes home at half past twelve for his lunch.    One day a police car stops outside Linda's house at twelve o'clock.Two policemen help Linda's grandfather get out.One of them says to Linda,“He lost(迷失)his way in the park and telephoned us for help.”Linda is very surprised(奇怪).So she asks her grandfather,“You have been to the park every day for twenty years.How did you lose your way?”    The old man smiles and says, "I'm sorry.I’m too tired today.So I don't want to walk home.”根据内容回答下列问题 (1)Who lives with Linda? (2)When does the old man have lunch every day? (3)How does the old man feel that day? (4)Why does the old man telephone the policeman? 【答案】(1)An old man lives with Linda./ Linda's grandfather lives with her.(2)He has lunch at half past twelve.(3)He feels tired.(4)Because he doesn't want to walk home. 【解析】【分析】该短文讲述的是一个滑稽老头的故事。

      1)推理判断 . 题意:谁和琳达住在一起?根据短文第一段中的语句“My neighbour is an old man.He lives with his granddaughter Linda.”可知一个老头和琳达住在一起或者说琳达的祖父和她住在一起故答案为:An old man lives with Linda./ Linda's grandfather lives with her.(2)细节理解 . 题意:这个老头每天什么时候吃午餐?根据短文第一段中的语句“Every morning,he goes for a walk in the park and comes home at half past twelve for his lunch.”可知他在十二点半吃午餐故答案为:He has lunch at half past twelve.(3)细节理解 . 题意:这个老头在那一天感觉怎么样?根据短文末段中的语句“I’m too tired today.”可知他感觉很累故答案为:He feels tired.(4)细节理解 . 题意:这个老头为什么给警察打?第二段中的语句“He lost(迷失)his way in the park and telephoned us for help.”和短文末段中的语句“So I don't want to walk home.”可知这个老头给警察打是因为他不想步行回家。

      故答案为:Because he doesn't want to walk home.【点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力答题时要紧扣文章中的关键词,做出正确回答3.阅读理解根据表格,完成句子seacowswoodsandGlass√Fish√Desks  and chair√milk√(1)What do we get from the sea?    We get________from the sea. (2)What do we get from the________?    We get glass from sand. (3)What do________ ________ ________cows?    We get________from________. (4)What do we use wood to do?    We use wood to make ________ ________ ________. 【答案】(1)fish(2)sand(3)we;get;from;milk;cows(4)desks;and;chairs 【解析】【分析】(1)题干中文:我们从海那里得到什么? 我们从海那里得到……。

      根据表格可知 我们从海那里得到鱼鱼”的中文是“fish”,故答案为:fish(2)题干中文:我们从……中得到什么?我们从沙子中获得玻璃根据表格和答语可知问句为“我们从沙子中得到什么?”,“沙子”的英文是“sand”, 故答案为:sand(3)题干中文:……奶牛……什么?我们从……得到……根据(1)题干里的问句,(2)题干里的答语和表格可推知本题题干的完整中文为:我们(we)从(get)奶牛那里得到(from)什么?我们从奶牛(cows)得到牛奶(milk)故答案为:①we ②get ③from ④milk ⑤cows(4)我们用木头做什么?我们用木头制作……根据表格可知我们从木头那里得到的是“desks and chairs”,故答案为:①desks ②and ③ chairs【点评】本题考查合理分析表格和根据题干已有信息推知答案的能力4.阅读理解读一读Peter的食谱并完成下列短文Name:PeterDate:2015-9-8Breakfast:two hamburgers,some colaLunch:a lot of meat,a lot of chickenDinner:some vegetables,a lot of French fries    Peter is a fat boy.He had two ________and some ________for breakfast.He had a lot of ________and ________for lunch.He had ________vegetables and a lot of French fries for dinner.He does not play sports very often.That is not healthy. 【答案】hamburgers;cola;meat;chicken;some 【解析】【分析】(1/2)句意:早餐他吃两个汉堡包和一些可乐。

      根据Breakfast:two hamburgers,s。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.