
2022研究生入学-英语二考试全真模拟卷42(附答案带详解).docx
9页2022研究生入学-英语二考试全真模拟卷(附答案带详解)1. 多选题:Text 4 Britain's private schools are one of its most successful exports.The children of the well-heeled flock to them,whether[rom China,Nigeria or Russia:the number of foreign pupils rose by l.4%in the last year alone.One headmaster recendy asked a room full of pupils whether they flew business class to Britain.Only a few hands went up,sugSesting they were not quite as spoiled as he had thought.Then a boy explained:many of the pupils fly first class instead.Yet foreign studenLs,whether educated in British pnvate schools or elsewhere,are decreasingly likely to go to English universities.According Lo the Higher Education Funding Council for England,307,200 0verseas students began their studies in the country in 2012-2013,down from 312,000 two years earlier and the first drop in 29 years.Student numbers from the rest of the EU fell-probably a result of the increase in annual tuition fees in England from 6,000 a year 10 9,000.But arrivals from India and Pakistan declined mosL sharply.In conLrast to the visa regime for private schools,which is extremely lax(the Home Office counts private schools as favoured sponsors),student visas have been tightened.Foreign students used to be allowed to work for up to two years after graduating.They now have only four months to find a job paying upwards of 20,600 if they want to stay in Britain.This change was intended to deal with sham colleges ihat were in effect offenng two-year work visas.BuL it seems to have put off serious students too.Nick HiUman of the Higher Education Policy Institute says the government has sent unclear messages about the sort of immigration it wants to restrict.An emphasis on holding down net immigration influences young Indians and Pakistanis in particular.Australia 8nd America,which have more relaxed entry criteria for students,are becorrung more favoured destinations.Colin Riordan,Cardiff University's vice-chancellor,adds that Britain's student-visa regime has become more strict and difficult.As a result,Britain is losing oul to other counLries in the contest for Lalent-an oddity,given how often the prime minister bangs on about the"global race".Its unwelcoming standpoint will harm its long-term prospects.And the drift of foreign studenLs from leadinS;British private schools to American colleges may have another,somewhat happier,consequence:America might become raLher better at cricket.Compared with the student visa,the visa for private schools is_____A.fairly difficultB.extremely strictC.surprisingly looseD.extraordinarily similar答案:C 本题解析:细节题。
根据student visa,visa for private schools等词定位到第三段首句:In contrast Io the visa regime for private schools,which is extremely lax(the Home Office counts private schools as favoured sponsors),student visas have been tightened.其中,答案句为private schools,which is extremely lax,关键词为extremely lax“极其宽松”选项[A]fairly difficult“相当困难”.[B]extremely strict“极其严格”;[C]surprisingly loose“出乎意料的宽松”;[D]extraordinarily similar“极度相似”四个选项中,选项[C]的loose=lax,为同义替换关系故本题选择[C]2. 问答题:Directions:Suppose you have to cancel your travel plan and will not be able to visit professor Smith.write him an email to apologize and explain the situation,and suggest a future meeting You should write about 100 words on the ANSWER SHEET.Do not use your own name.Use"Li Ming"instead.Do not write your address.答案: 本题解析:Dear Prof.Smith,I am sorry to tell you that I have to cancel my travel plan to your city for some reasons,thus I am afraid that I couldn't visit you according to the due course.So I am writing for the purpose of extending my sincere apology to you.Act3. 问答题:Do friends of the opposite gender distract teenagers,hampering their academic performance?It may seem obvious,and yet it is hard to prove.A survey of American schoolchildren conducted in 1995,for example,suggests no link between the proportion of a girl's friends who were boys and her grades.A new paper by Andrew Hill of the University of South Carolina,however,comes to a different result.He finds that for every 10%more children of the opposite sex among a student's friends,his or her grade-point average(GPA)declines by O.l(GPAs range from O t0 4).Not only may having more friends of the opposite sex be bad for grades,but it has other effects,too.Among the children from the original survey who were successfully re-interviewed 14 years later,those whose grades had been dragged down by friends of the opposite gender were more likely to be married.答案: 本题解析:交异性朋友会使青少年分心,影响他们的学业吗?这个问题看似显而易见,但其实很难证实。
比如.1995年,对美国在校儿童的一项调查显示:女生的学业成绩与其异性朋友的所占比例无关然而,南卡罗采纳大学的教授Andrew H.1l发表的最新论文却得出了不同的结论他发现,一个学生的朋友中,每多IO%的异性朋友,他或她的各科平均绩点(GPA)会下降O.l(各科平均绩点在0-4之间)交更多的异性朋友不仅不利于学业,还有其他一些影响14年后,对初次参加调查的孩子又进行了一次采访,结果显示,因交异性朋友而导致成绩下降的孩子更可能结婚4. 问答题:Directions:Suppose your graduation thesis is awarded as an excellent one,write an email to your thesis。












