好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

最新八年级英语上册阅读理解单元测试(含解析)(word).pdf

26页
  • 卖家[上传人]:雨水
  • 文档编号:148062428
  • 上传时间:2020-10-16
  • 文档格式:PDF
  • 文档大小:212.02KB
  • / 26 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 最新 八年级英语上册阅读理解单元测试( 含解析 )(word) 一、八年级英语上册阅读理解专项练习(含答案解析) 1阅读理解 What do you think of friends? Well, let me tell you some ideas of my classmates. SusanFriends can help us find our shortcomings (缺点) . They can also help us when were in trouble. More friends mean more opportunities(机遇) . Frank Friends are really important and necessary in our life, but we shouldnt depend on(依 赖) our friends too much. Peter If you have a real friend, cherish (珍惜) your friendship. My best friend is Tony. I knew him when I was in primary school. Now we always play sports together after school and we often help each other. Sally I have lots of friends. I always talk with them and share my happiness and sadness with them. I feel very happy to be with them. AmyWhen I need help, I always ask my friends for help. Although friends cant help us with everything, I think in some ways friends are better than parents and teachers. (1)__________ thinks that people shouldnt depend on friends too much. A. Peter B. Frank C. Susan D. Sally (2)Amy thinks that __________. A. friends can help us with everything B. more friends mean more opportunities C. she shouldnt ask her friends for help when in trouble D. friends are better than parents and teachers in some ways (3)The following statements are true EXCEPT __________. A. Sally is happy to be with her friends B. Peter knew Tony when they were in middle school C. Susan thinks friends are helpful when we have trouble D. Frank thinks it is important for us to have friends in our life 【答案】 (1)B (2)D (3)B 【解析】 【分析】主要讲了作者同学对朋友的观点。

      (1)细节题根据but we shouldnt depend on(依赖) our friends too much可知 Frank 认 为我们不应该太依赖父母,故选B (2)细节题根据I think in some ways friends are better than parents and teachers.可知 Amy 认为朋友比父母和老师更好,故选D (3)细节题根据I knew him when I was in primary school可知 Peter 小学时就认识Tony, 故选 B 【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案 2根据材料内容,选择正确答案 C Ted, my little brother, is in Grade One. Last Friday he came back from school with a letter. The letter was from his teacher. “ I got a red flower today. Could you please sign this note?” he said to mum. The note showed that he had been talking in class. Ted hardly gets top scores in his school work. The best he gets is “ OK ” , but he often gets “ You can do better than this.” Mum knows what it means. She tells me “ You can do better than this” means “ Extremely bad” in China. In the USA, teachers never say anything too bad about their students, even if the students are making trouble in class or not working hard enough. The worst they might say is “ Please be nicer tomorrow ” . Many parents are satisfied with a B -grade for each subject. But things in Chinese schools are quite different. Parents have high expectations for their children. I sometimes felt that my second-grade cousin spend more time on homework than I did when I was 6 th grade in the US! Yet his parents and teachers didnt think he worked hard enough. Is it too strict in China? Or is it not strict enough in the USA? Maybe both are true. (1)Why did Ted come home with a letter last Friday? A. Because the teacher wanted to visit his mother. B. Because he did something wrong. C. Because the teacher was happy with his progress. D. Because the teacher thought he was too lazy. (2)If a student in the USA gets “OK ” in his schoolwork, it means ________. A. he gets top scores B. he gets medium scores C. he gets extremely bad scores D. he gets the worst scores (3)The underlined words “high expectations” in this passage means “________”. A. 很高的待遇 B. 很多的自由 C. 很高的期望 D. 很多的关 爱 (4)The writer mainly wants to tell us ________. A. the differences between Chinese education and American education B. Chinese students are better than American students C. American parents are not strict enough with their children D. whats the best way to educate child 【答案】 (1)B (2)B (3)C (4)A 【解析】 【分析】本文通过自己的感受谈论中国教育与美国教育的不同。

      美国的教育依靠 学生的自觉性与自主性中国的家长对孩子的要求严格,并且学校给学生的作业量上也是 较大的 推理判断根据第一段最后一句he had been talking in class 结合上文得知,他在学校做 了错事,那就是在课堂乱说话故选B 推理判断问题:如果一名美国的学生在学校评语中得到了一个“ OK”,它的意思是什 么?分析原句:Ted hardly gets top scores in his school work. The best he gets is OK. 句意:泰 德几乎得不了很高的成绩在他的学校学习他得到最好的评语是“OK ”联系下文,因为他 的表现不好,所以他经常得到的是“ 你能做的比这次好 因此体现当学生在学校成绩中等 的时候,评语为OK.故选 词义猜测句意:但是,事情在中国的学校有很大的不同父母对孩子有很高的期望 同时结合实际情况,中国的父母对孩子的期望很高因此划线部分为很高有期望故选C 作者意图根据最后一句Is it too strict in China? Or is it not strict enough in the USA? Maybe both are true.句意:中国的教育太严吗?还是美国的教育不严?可能两者都是真的。

      从中 心句中得出结论,重点在介绍中国与美国的教育上有所不同故选A 【点评】议论文阅读首先要弄清楚作者要证明什么观点,然后用什么样的论据进行怎样的 分析,最后得出了什么样的结论,理清了线索,理解文章就不是问题看题时注意确定关 键词,然后在文章中定位,找到与选项一致的内容,就可以轻松的确定答案 3阅读理解 Up to two thirds of children dont get as much sleep as they should do, and this can make them nervous and slow at school, researchers say. So how long should young people sleep each night? The answer is between 8 and 10 hours. If you dont get enough 。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.