
2023年学生双语报九级答案.docx
13页天道酬勤学生双语报九年级答案篇一:学生双语报第三期答案与解析2023-2023学年高三·RX广东专版第3期测试题参考答案及局部解析第3期A版测试题参考答案1-5 AADDC11-15 DDBDB16-25 (One possible version)16. conducted 17. it 18. more likely 6-10 BCBCA19. of 20. which 21. Besides22. will be reduced23. if24. an25. responsibility26-30 ACDAD36-40 BDBDB46-50 EABDC根底写作 (One possible version)In order to know how senior high school students will spend their summer holiday after the National College Entrance Examination, a survey was done among 3,600 students in our school last Friday. According to the result, 25% of the students will do some part-time jobs as it can exercise their own independent ability, and they can earn some living expenses. 55% will go traveling with their classmates or parents as they think that traveling can eich their life experience and broaden their horizons. 8% plan to acquire a driving license so as to master a new skill. 12% of all those surveyed indicate that they will stay at home to do housework as they will leave home soon for further study and they want to express their love to their parents in this way.读写任务 (One possible version)The author thinks that our natural bags have been replaced by plastics so that the world is full of non-degradable packaging materials. Therefore, the author suggests taking steps to reduce non-degradable packaging.It is a very common fact that a small item is contained in a large box, with layers and layers of materials wrapping around it. Of course the practice does a lot of harm to our earth. First of all, it consumes too much of our limited resources. When these packaging materials are torn open, they become useless waste in most cases. Besides, too much packaging will cost consumers more money when they check out in markets.Therefore, producers ought to wrap their products in environment-friendly ways. Green and recyclable materials should be used as packaging materials. As far as individuals are concerned, we are supposed to go shopping with our cloth bags or other recyclable bags or baskets.31-35 CDABC41-45 BDCDD第3期A版测试题解析完形填空作者得了溃疡性结肠炎,一开场由于生病,对生活有特别大的怨言,但是后来她改变了对生活的态度。
1. A按照句中的I would be able to lead a normal life.可知医生告诉作者用药物的话,她的病症会减轻,能够过正常人的生活2. A按照句中的He had a very optimistic outlook about my condition可知医生给了作者决心3. D作者用药几周后,她没有觉察情况有任何好转4. D甚至,作者觉得她的病症比没服药前更差了5. C按照句中的this therapy didnt work either.可知特别不幸,这种治疗法也没效果6. B由于医生的治疗方法都没有用,因而作者开场疑心医生的推断7. C后来,作者也只能接着遭受着病痛的折磨8. B一开场,作者特别生气,她认为为什么是她而不是别人得这种病9. C按照上文的…it was me and not someone else that had to get sick可知作者对那些健康的人特别刻薄10. A阻碍了作者和家人的关系11. D按照句中的I lived in my own world of self-pity.可知作者变得特别疏离12. D后来,作者接受了她的病是她要不断处理和对付的事的这个事实,一切开场变得简单了。
13. B14. D现在,作者花了时间和精力协助那些得了溃疡性结肠炎的人15. B作者给那些得了溃疡性结肠炎的人希望和鼓舞,告诉他们,他们也有美妙的今后语法填空对艺术感兴趣的人更有责任感、更能包容别人,也更愿意助人为乐16. conducted调查非谓语动词study是conduct的动作承受者,且本句子已经有谓语动词found,故使用过去分词表示被动17. it调查代词it在这里指代the arts,the arts在这里是艺术的总称18. more likely调查描绘词比拟级按照上文可知,此处应该使用描绘词比拟级来表示你会更有社会责任感、更能包容别人、也更愿意助人为乐19. of调查介词take charge of 负责20. which调查定语从句which指代altruistic actions21. Besides调查介词在这里表示“除……之外〞22. will be reduced调查时态按照very soon以及the financial crisis is still lasting可知,此处应该使用一般今后时;arts budgets是reduce的动作承受者,故使用被动语态。
23. if调查状语从句if在这里表示“假设〞24. an调查冠词按照语境可推断,此处means并不是名词复数,而是一个单词,意为“方式、方法〞使用不定冠词表示“一种有效的方法〞25. responsibility调查词性转换按照语境可知这里应该使用名词作动词宾语,且此空前是描绘词social,故使用responsible的名词方式阅读理解AZach往常上网常碰到不健康的内容,因而他决定本人创立一个小孩专用的网站,现在这个网站特别受欢迎26. A推理推断题从第二段的He saw images he probably shouldnt have seen和第三段I told my dad that there were no safe social networking sites out there for kids可知答案27. C细节理解题从第三段的That is when inspiration struck和第四段的内容可知,通过和父亲辩论,Zach决定创立一个小孩专用的网站28. D细节理解题从第五段的There are people looking at it 24-7, seven days a week可知,网站二十四小时都有人在监管。
29. A推理推断题从最后一段的Zach父亲所说的话可知,父亲对Zach所获得的成就仍然引以为豪的30. D主旨大意题本文主要讲的是Zach创立小孩专用网站的故事B由于象牙产品市场大,在非洲特别多大象因而被杀害,现在必须采取措施来保护这些大象,否那么我们会永远失去它们31. C推理推断题按照Crawford Allan在第一段所说的We’re seeing the highest levels of poaching since our record-keeping began可知在非洲偷猎大象的现象特别严峻,这说明它们需要更多的保护32. D推理推断题按照第二段的Surveys indicate that seven out of 10 Chinese citizens dont realize that an elephant has to die in order for them to get ivory可知在中国,特别多人不明白要想获得象牙需牺牲大象的生命,假设普及这个知识,买象牙产品的人可能会减少,从而到达保护大象的效果33. A细节理解题按照第三段的The hunt for ivory is not a new problem. In the 1980s, as many as 1 million elephants were slaughtered in Africa ...可知跟大象偷猎者之间的斗争已经持续了几十年了,应选A。
34. B推理推断题按照第四段的Today, that ivory is sold legally throughout the country. Unfortunately, this has made it possible for illegal ivory to be sold as well.可知那个同意出售堆积的象牙的决定导致了非法象牙买卖35. C推理推断题按照末段的By burning millions of dollars worth of tusks, the nation made a strong statement.可知这个国家烧毁堆积的象牙的举动说明了这个国家打击象牙买卖的坚决决心C最新研究觉察,蚂蚁竟然能够预测地震,只是为什么它们有这个才能还未知36. B词义猜想题按照划线词后面的they are in reality quite amazing可知实际上蚂蚁是一种令人惊奇的小动物,那么前面的pesky一词应该是一个意思跟amazing对立的词,应选B,意为“让人生厌〞37. D细节理解题按照第一段的。












