2021_2022学年新教材高中英语单元素养检测四Unit4Meetingthemuse含解析外研版选择性必修第一册20210603161.doc
14页单元综合检测(四)Ⅰ.阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AIn our annual Readers Choice Awards survey,we asked our readers to rate their favorite cities in the world for arts and culture.These cities are centres of music and dance,museums,and theatres.Here are four of them where you can find inspiration in the arts,starting with the top spot.Rome,ItalyAt its peak,the Roman Empire extended over nearly two million square miles of land across Europe,Asia Minor and North Africa.Today,that history is on display everywhere.The citys main attractions are famous not because of tourist advertisements,but because they are really so impressive.No wonder its known as the Eternal City:You could spend forever here and find new artistic and cultural treasures every day.Paris,FranceHemingway famously called Paris “a moveable feast”,but wherever you go while in the city,there is always something to see,hear,taste or feel.With some 150 museums,Paris doubles as an art history class,offering the very best of the discipline across centuries and styles.London,The United KingdomLondon is inspiration and setting for the rise of Shakespeare,Dickens,Orwell and Eliot and the breeding ground for all those iconic (标志性的) bands:The Kinks,The Clash and The Stones.London is also Banksys favorite canvas,home to more than 1,000 galleries,and the kind of pace where you can spend a whole day in a single museum and still be ready for more when it opens the next morning.Vienna,AustriaAs we all know,Western music would be unrecognizable without Austrias capital,which nurtured many famous musicians.Its also the site of the Vienna Secession,a revolutionary art movement founded in 1897 by Gustav Klimt.Visitors today can see the fruits of all that creativity in the citys 100odd museums.【语篇解读】 本文是一篇应用文。
文章主要介绍了罗马、巴黎、伦敦、维也纳这四个艺术和文化城市1.Why is Rome regarded as the Eternal City?A.It had an important role in history.B.Its history can be seen everywhere.C.People can easily find new art and culture.D.People can spend money well there.C [细节理解题根据文中的句子“No wonder its known as the Eternal City:You could spend forever here and find new artistic and cultural treasures every day.”可知,罗马被认为是永恒之城的原因是人们很容易发现新的艺术和文化]2.What does the underlined word “nurtured”in the last paragraph mean?A.Produced. B.Affected.C.Attracted. D.Changed.A [词义猜测题。
根据画线词后面的句子“many famous musicians”可知,此处表达的应该是“产生”了很多著名的音乐家]3.Which column can we probably find the text? A.History. B.Art.C.Education. D.Life.B [推理判断题本文主要介绍了四个艺术和文化城市所以我们可以在艺术专栏中找到这篇短文]BI loved sports and I dreamed of being a star athlete in high school.However,something happened on one winter morning when I was playing a basketball game for my rural league team.I was having a pretty good game.But then I remembered falling and screaming for help.I didnt know what was wrong with me.I looked at my leg and it seemed as if I had broken it.I was taken to the hospital immediately in an ambulance and then was diagnosed with a dislocated patella (膝盖骨脱臼).My patella was not put back into place for a few hours because the doctors needed to make sure nothing else was damaged.For a 16yearold boy,it was a lot to take in.I kept asking different questions,like“How does this heal?”“Will I need surgery?”I headed home later with some medicine to relieve my pain and an appointment to see a doctor.Through my doctors visit,I learned that it was the way my own body was built that caused my patella to dislocate.A combination of things like the angles of my body,ligaments (韧带) that were too tight in some places and too loose in others,and the fact there was no groove (凹槽) for my patella to sit in.I needed a series of surgeries and 6month physical treatment to recover.I kept going and eventually I went back to playing sports with a brace (支架) on.Today,I am feeling much better and both of my knees have remained healthy.I have to continue to keep them strong,though,in order for the surgeries to continue working properly.I cant say that my confidence is totally back because I will always have the fear of something happening.But I am ready to face difficulties or challenges in the future.【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。
文章主要讲述了作者一次打篮球时的受伤经历,以及此经历对作者今后生活产生的影响4.What happened to the author when he was playing basketball?A He broke his left leg.B.His patella was out of place.C.His teammate fell to the ground.D.He heard a scream from his teammates.B [细节理解题根据第二段“...and then was diagnosed with a dislocated patella (膝盖骨脱臼).”可知,作者在打篮球时膝盖骨脱臼了]5.What is the real reason for the authors injury?A.His intense sports activity.B.His physical disadvantage.C.His careless behavior.D.His tight ligaments.B [细节理解题根据第四段“I learned that it was the way my own body was built that caused my patella to dislocate.”可知,作者受伤的真正原因是自身身体的缺陷。
]6.What is the authors attitude toward his present situation?A.Careful. B.Hopeful.C.Curious. D.Satisfied.A [观点态度题根据第五段“I cant say that my confidence is totally bac。

卡西欧5800p使用说明书资料.ppt
锂金属电池界面稳定化-全面剖析.docx
SG3525斩控式单相交流调压电路设计要点.doc
话剧《枕头人》剧本.docx
重视家风建设全面从严治党治家应成为领导干部必修课PPT模板.pptx
黄渤海区拖网渔具综合调查分析.docx
2024年一级造价工程师考试《建设工程技术与计量(交通运输工程)-公路篇》真题及答案.docx
【课件】Unit+3+Reading+and+Thinking公开课课件人教版(2019)必修第一册.pptx
嵌入式软件开发流程566841551.doc
生命密码PPT课件.ppt
爱与责任-师德之魂.ppt
制冷空调装置自动控制技术讲义.ppt


