好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

新版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析.doc

8页
  • 卖家[上传人]:枫**
  • 文档编号:530411935
  • 上传时间:2023-07-06
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:77.50KB
  • / 8 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 新版小学五年级下册英语阅读理解及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读理解     I am going to have a busy weekend! On Saturday, I'm going to clean my room and do homework. Then, in the evening, I'm going to the supermarket with my mother. On Saturday, I'm going to the bookstore on foot. I'm going to buy some books. Then, I'm going to go home and read the new books. In the evening, I'm going to watch TV. That will be fun!阅读短文判断正误(1)On Saturday, I'm going to clean my room and do homework. (2)I 'm going to the supermarket with my mother. (3)I'm going to go to the library and read the new books. (4)I'm going to play football on Saturday. (5)I'm going to watch TV in the evening. 【答案】 (1)1(2)1(3)0(4)0(5)1 【解析】【分析】大意:短文讲述了我周末都做了什么事情。

      (1)句意:星期六,我要打扫房间,做家庭作业根据 On Saturday, I'm going to clean my room and do homework. 可知星期六,我要打扫房间做家庭作业故答案为正确 (2)句意:我要和妈妈一起去超市根据 Then, in the evening, I'm going to the supermarket with my mother. 可知我要和妈妈一起去超市,故答案为正确 (3)句意:我要去图书馆读新书根据 I'm going to buy some books. Then, I'm going to go home and read the new books. 可知我去书店买一些书,然后回家看新书,故答案为错误 (4)句意:星期六我要去踢足球根据短文,可知星期六我没有去踢足球,故答案为错误 (5)句意:我晚上要看电视根据 In the evening, I'm going to watch TV. 可知我晚上要看电视,故答案为正确 【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误  2.阅读理解阅读短文,判断下列句子与短文内容是否相符。

          Hello, I'm Mike. I will have a fun and busy holiday next month. I will go to Beijing by plane. On July 1st, I will climb the Great Wall. I will take many interesting photos there. On July 2nd, I will visit Beijing Museum; it's cool there. On July 8rd, I will go to the Nature Park, and I will eat lots of good food there. Beijing is a beautiful place, but I want to go to Shanghai next year. Do you want to go there, too?(1)Mike will go to Beijing next month. (2)Mike will visit the museum in Beijing. (3)Mike will eat a lot of good food on the Great Wall. (4)On July 3rd, Mike will take many interesting photos. (5)Mike wants to go to Shanghai next year. 【答案】 (1)1(2)1(3)0(4)0(5)1 【解析】【分析】大意:短文讲述了迈克下个月的旅游计划。

      (1)句意:迈克下个月将去北京根据 I will have a fun and busy holiday next month. 可知迈克下个月将去北京,故答案为正确 (2)句意:迈克将参观北京的博物馆根据 On July 2nd, I will visit Beijing Museum; it's cool there. 可知迈克将参观北京的博物馆,故答案为正确 (3)句意:迈克会在长城上吃很多好吃的东西根据 On July 8rd, I will go to the Nature Park, and I will eat lots of good food there. 可知迈克将去自然公园,在那吃很多好吃的食物,故答案为错误 (4)句意:7月3日,迈克将拍摄许多有趣的照片根据 On July 1st, I will climb the Great Wall. I will take many interesting photos there. 可知7月1日,迈克将拍摄许多有趣的照片,故答案为错误 (5)句意:迈克想明年去上海根据 Beijing is a beautiful place, but I want to go to Shanghai next year. 可知迈克想明年去上海,故答案为正确。

      【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误  3.阅读理解阅读歌谣,完成下列任务    Spring is green with flowers and songs. We can go on a picnic.    Summer is hot and the days are long. We can go swimming.   Autumn is golden and farmers are busy. We can pick apples.    Winter is white and the year is gone. We can make a snowman.⑴⑵⑶⑷根据歌谣完成问句或补全空缺,⑸根据文章提示填空,⑹选择恰当的句子完成对话 (1)What colour is Autumn?  ________ (2)Farmers are ________in Autumn. (3)What colour is winter?________ (4)Spring is full of (充满)________ and songs. (5)Green spring—flowers and songs —________Hot summer—________days —go swimming________—busy ________ —pick apples________—end of the year —________ (6)选择恰当的句子完成对话。

      Mike: Hi, Andy! ________Andy: Autumn.Mike: ________Andy: Because I can pick apples in autumn.Mike: ________Andy: Yes, they are.Mike: ________Andy: I often go hiking with my father.A. Why do you like autumn?B. Are famers very busy in autumn?C. What do you often do in autumn?D. What's your favourite season?【答案】(1)It's golden.(2)busy(3)It's white.(4)flowers(5)go on a picnic;long day;Golden autumn;busy farmers;White winter;make a snowman(6)D;A;B;C 【解析】【分析】这是一篇介绍四季的童谣1)题目问题是: 秋季是什么颜色的? 根据歌谣Autumn is golden .(秋季是金色的。

      ) 可知答案为: It's golden.(2)根据短文叙述Autumn is golden and farmers are busy.(秋季是金色的,农民很忙)可知应填busy"忙的"故答案为: busy.(3)题目问题是: 冬季是什么颜色的? 根据歌谣Winter is white(冬季是白色的.)可知是白色的故答案为: It's white.(4)根据短文叙述Spring is green with flowers and songs.(春季是绿色的充满鲜花和歌声)可知应填flowers. 故答案为: flowers.(5)①根据歌谣Spring is green with flowers and songs. We can go on a picnic.可知春季的特征是green spring—flowers and songs — go on a picnic. 故答案为: go on a picnic.②根据歌谣Summer is hot and the days are long. We can go swimming.夏季的特征是: Hot summer—long days— go swimming. 故答案为: long.③根据歌谣Autumn is golden and farmers are busy. We can pick apples. 秋季的特征是: Golden autumn— busy farmers— pick apples. 故答案为: Golden.④根据歌谣Autumn is golden and farmers are busy. We can pick apples. 秋季的特征是: Golden autumn— busy farmers— pick apples. 故答案为: farmers.⑤根据歌谣 Winter is white and the year is gone. We can make a snowman.冬季特征: White winter—end of year—make a snowman. 故答案为: White winter. ⑥根据歌谣 Winter is white and the year is gone. We can make a snowman.冬季特征: White winter—end of year—make a snowman. 故答案为: make a snowman. (6)①根据答语是。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.