好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

4月自考《英语二》阅读真题及答案.doc

10页
  • 卖家[上传人]:亦***
  • 文档编号:244259888
  • 上传时间:2022-01-22
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:27KB
  • / 10 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • xx年4月自考《英语二》阅读真题及答案   Red Nose Day(RND) is a well-known event in the UK.The aim of the day is to raise money forComic Relief.This is a charity that helps people in need in Africa and in theUK.   Comic Reliefwas started in 1985 by Richard Curtis.He wrote the famous films “Four Weddings and a Funeral” and “Notting Hill”.Richard started Comic Relief in response to the severe famine inEthiopia.It’s called RedNose Day as on this day many people buy a plastic red nose to wear!The moneymade from selling red noses goes to the charity.   Red Nose Daytakes place every two years in the spring.It is now so well established thatmany people consider it to be an unofficial national holiday.   The sloganfor the last RND was “Do Something Funny for Money”.The money that was collected was used to help fund projects in suchareas as education and mental health.Money-raising events take place on thisday all over the country and many schools participate.People also donate moneyby post,in banks,by phone using a credit card and online.   In theevening of Red Nose Day a telethon takes place on the BBC TV channels.This is likea television marathon (马拉松) that shows some of the events of the day and reports how the moneyraised will be spent.People also upload videos of local charity events onto theInter.   So,if youare ever in the UK on Red Nose Day,you will know why you find normal peoplewearing red noses and doing silly things!It’s all for a good cause!   第1题   Red Nose Day is a famous event inBritain.   A.True   B.False   C.Not Given   【正确答案】A   【答案解析】题干大意:红鼻子节在英国是个著名的活动。

      题目的关键词是famous,对应原文第一段第一句:RedNose Day (RND) is a well-known event in the UK.原文是说红鼻子节在英国是一项众所周知的活动与题目意思一致,应选A   第2题   Comic Relief aims to help people all overthe world.   A.True   B.False   C.Not Given   【正确答案】B   【答案解析】题干大意:喜剧救济基金会旨在帮助全世界的人题目的关键词是all over the world,对应原文第一段第三句:This is a charity that helps people in need in Africa and in the UK.原文是说这是一个旨在帮助非洲和英国有需要的人的慈善机构题目的意思与原文的意思不符,应选B   第3题   Richard Curtis is a well-known actor andfilm director.   A.True   B.False   C.Not Given   【正确答案】C   【答案解析】题干大意:RichardCurtis是个著名的演员和电影导演。

      题目的关键词是Richard Curtis,对应原文第二段第二句:He wrote the famous films “Four Weddings and a Funeral” and “Notting Hill”.原文是说他写了这两部著名的电影文中并没有说他是演员和导演,应选C   第4题   Many people wear a red nose on Red NoseDay.   A.True   B.False   C.Not Given   【正确答案】A   【答案解析】题干大意:很多人都在红鼻子节戴个红鼻子题目的关键词是wear a red nose,对应原文第二段第四句:It’s called RedNose Day as on this day many people buy a plastic red nose to wear!原文是说这就叫红鼻子节,在这一天人们都会买塑料的红鼻子戴与题目意思一致,应选A   第5题   Red Nose Day takes place every year.   A.True   B.False   C.Not Given   【正确答案】B   【答案解析】题干大意:红鼻子节每年都举办。

      题目的关键词是every year,对应原文第三段第一句:Red Nose Day takes place every two years in the spring.原文是说红鼻子节每两年举办一次并且是在春天题目的意思与原文不符,应选B   第6题   Red Nose Day has bee an officialnational holiday.   A.True   B.False   C.Not Given   【正确答案】B   【答案解析】题干大意:红鼻子节成为官方的全国性节日题目的关键词是official,对应原文第三段第二句:…many people consider it to be an unofficial national holiday.原文是说人们把它当做一个非官方的全国性节日题目意思与原文不符,应选B   第7题   The funnier people look,the more money theycollect.   A.True   B.False   C.Not Given   【正确答案】C   【答案解析】题干大意:人们看起来越有趣,他们收集的钱就越多。

      文中并没有提及趣味性与钱的数量之间的关系,故此题选C   第8题   People give money to Comic Relief in manyways.   A.True   B.False   C.Not Given   【正确答案】A   【答案解析】题干大意:人们通过多种方式向喜剧救济基金会捐钱题目的关键词是 in many ways,对应原文第四段最后一句:People also donate money by post,in banks,by phone using a credit card and online.原文是说人们也通过邮寄、银行、通过用信用卡和支付等方式捐钱题目是对原文的同义表述,应选A   第9题   Many schools take part in the money-raisingevents on Red Nose Day.   A.True   B.False   C.Not Given   【正确答案】A   【答案解析】题干大意:在红鼻子节很多学校也会参加募捐活动题目的关键词是schools和take part,对应原文第四段倒数第二句:…many schoolsparticipate.原文是说很多学校参加。

      与题目意思一致,应选A   第10题   The Red Nose Day telethon has attractedlots of film stars.   A.True   B.False   C.Not Given   【正确答案】C   【答案解析】题干大意:红鼻子节的电视直播活动吸引了很多电影明星题目的关键词是telethon,对应原文第五段第一句:In the evening of Red Nose Day a telethon takes place on the BBC TVchannels.题目所说的内容在原文中并没有出现,应选C   In theUnited States there are six million tennis players and twelve milliongolfers.These figures would not surprise most people.But many would besurprised to learn that twenty million Americans ride motorcycles (摩托车).Few people realize thatmotorcycling is fast being one ofAmerica’s most popular sports.   Aording tothe Cycle News,many kinds of people enjoy motorcycling.They include blackpeople and white people,businessmen,professionals,and blue-collar workers.Amongthem,about 55% are businessmen,3% are in the professions and 9% in governmentservice.   Suchinformation is offered by the Cycle News in the hope of improving the generalpublic’s impressionof the sport.The public has tended to believe that all motorcyclists are wildand lawless young men.   There areseveral things about motorcycling that the average citizen dislikes.Amotorcyclist。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.