好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

2021年高考英语真题试卷(全国乙)-含答案.docx

11页
  • 卖家[上传人]:精品****大师
  • 文档编号:305381993
  • 上传时间:2022-06-07
  • 文档格式:DOCX
  • 文档大小:26.93KB
  • / 11 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 2021年高考英语真题试卷(全国乙)一、阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项共15小题;每小题2分,满分30分)(共4题;共30分)1.阅读理解 The Biggest Stadiums in the WorldA.Q.le have been pouring into stadiums since the days of ancient Greece. In around 8 A.Q., the Romans built the Colosseum, which remains the world's best known stadium are continues to inform contemporary design. Rome's Colosseum was 157 feet tall and had 80 entrances, seating 50,000 people. However, that was small fry compared with the city's Circus Maximus, which accommodated around 250,000 people.These days, safety regulations-not to mention the modern sports fan's desire for a good view and a comfortable seat-tend to keep stadium capacities(容量)slightly lower. Even soccer fans tend to have a seat each; gone are the days of thousands standing to watch the match.For the biggest stadiums in the world, we have used data supplied by the World Atlas list so far, which ranks them by their stated permanent capacity, as well as updated information from official stadium websites.All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport.StadiumD.P.R-Korea.y StadiumD.P.R-Korea. D.P.R-Korea. Capacity. 150,000. Opened. May 1,1989.StadiumU.S.nStadiumS.n Arbor, Michigan, U.S. Capacity: 107,601. Opened. October 1, 1927.StadiumU.S.ateStadiume College, Pennsylvania, U.S. Capacity: 106,572. Opened: September 17, I960.•Ohio Stadium,U.S.umbus, Ohio, U.S. Capacity: 104,944. Opened: October 7, 1922.•Kyle Field,U.S.lege Station, Texas, U.S. Capacity: 102,512. Opened: September 24,1927.(1)How many people could the Circus Maximus hold? A.104,944.B.107,601.C.About 150,000.D.About 250,000.(2)Of the following stadiums, which is the oldest? A.Michigan Stadium.B.Beaver Stadium.C.Ohio Stadium.D.Kyle Field.(3)What do the listed stadiums have in common? A.They host big games.B.They have become tourist attractionsC.They were built by Americans.D.They are favored by architects (1)D(2)C(3)A 【考点】细节理解题,时文广告类 【分析】本文是一篇应用文,介绍了世界上最大的几座体育馆的相关信息。

      【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并结合题目要求,从而选出正确答案2.阅读理解 When almost everyone has a mobile phone, why are more than half of Australian homes still paying for a landline (座机)These days you'd be hard pressed to find anyone in Australia over the age of 15 who doesn't own a mobile phone. In fact plenty of younger kids have one in their pocket. Practically everyone can make and receive calls anywhere, anytime.Still, 55 percent of Australians have a landline phone at home and only just over a quarter (29%) rely only on their smartphones, according to a survey (调查).Of those Australians who still have a landline, a third concede that it's not really necessary and they're keeping it as a security blanket —19 percent say they never use it while a further 13 percent keep it in case of emergencies. I think my home falls into that category.More than half of Australian homes are still choosing to stick with their home phone. Age is naturally a factor (因素)-only 58 percent of Generation Ys still use landlines now and then, compared to 84 percent of Baby Boomers who've perhaps had the same home number for 50 years. Age isn't the only factor; I'd say it's also to do with the makeup of your household.Generation Xers with young families, like my wife and I, can still find it convenient to have a home phone rather than providing a mobile phone for every family member. That said, to be honest the only people who ever ring our home phone are our Baby Boomers parents, to the point where we play a game and guess who is calling before we pick up the phone (using Caller ID would take the fun out of it).How attached are you to your landline? How long until they go the way of gas street lamps and morning milk deliveries?(1)What does paragraph 2 mainly tell us about mobile phones? A.Their target users.B.Their wide popularity.C.Their major functions.D.Their complex design.(2)What does the underlined word "concede" in paragraph 3 mean? A.Admit.B.Argue.C.Remember.D.Remark.(3)What can we say about Baby Boomers? A.They like smartphone games.B.They enjoy guessing callers' identity.C.They keep using landline phones.D.They are attached to their family.(4)What can be inferred about the landline from the last paragraph? A.It remains a family necessity.B.It will fall out of use some day.C.It may increase daily expenses.D.It is as important as the gas light. (1)B(2)A(3)C(4)B 【考点】推理判断题,词义猜测题,社会现象类,说明文 【分析】本文是一篇说明文,介绍了澳大利亚人使用的情况。

      【点评】本题考点涉及词义猜测和推理判断两个题型的考查,是一篇社会现象类阅读,考生需要根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选出正确答案3.阅读理解 You've heard that plastic is polluting the oceans—between 4.8 and 12.7 million tonnes enter ocean ecosystems every year. But does one plastic straw or cup really make a difference? Artist Benjamin Von Wong wants you to know that it does. He builds m。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.