好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

2007年考研英语一真题解析(共39页).doc

39页
  • 卖家[上传人]:des****85
  • 文档编号:244270334
  • 上传时间:2022-01-22
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:232KB
  • / 39 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 精选优质文档-----倾情为你奉上2007年考研英语一真题解析  Directions:  Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark A,B,C or D on ANSWER SHEET 1.(10 points)  By 1830 the former Spanish and Portuguese colonies had become independent nations. The roughly 20 million 1 of these nations looked 2 to the future. Born in the crisis of the old regime and Iberian Colonialism, many of the leaders of independence 3 the ideas of representative government, careers 4 to talent, freedom of commerce and trade, the 5 to private property, and a belief in the individual as the basis of society. 6 there was a belief that the new nations should be sovereign and independent states, large enough to be economically viable and integrated by a 7 set of 1aws.  On the issue of 8 of religion and the position of the Church, 9 there was less agreement 10 the leadership. Roman Catholicism had been the state religion and the only one 11 by the Spanish crown. 12 most leaders sought to maintain Catholicism 13 the official religion of the new states, some sought to end the 14 of other faiths. The defense of the Church became a rallying 15 for the conservative forces.  The ideals of the early leaders of independence were often egalitarian, valuing equality of everything. Bolivar had received aid from Haiti and had 16 in return to abolish slavery in the areas he liberated. By 1854 slavery had been abolished everywhere except Spain’s 17 colonies. Early promises to end Indian tribute and taxes on people of mixed origin came much 18 because the new nations still needed the revenue such policies 19 .Egalitarian sentiments were often tempered by fears that the mass of the population was 20 self-rule and democracy.  1.[A]natives [B]inhabitants[C]peoples [D]individuals  2.[A]confusedly[B]cheerfully [C]worriedly[D]hopefully  3.[A]shared[B]forgot[C]attained[D]rejected  4.[A]related[B]close[C]open[D]devoted  5.[A]access[B]succession[C]right[D]return  6.[A]Presumably[B]Incidentally[C]Obviously [D]Generally  7.[A]unique[B]common[C]particular[D]typical  8.[A]freedom[B]origin[C]impact[D]reform  9.[A]therefore[B]however[C]indeed[D]moreover  10.[A]with[B]about [C]among[D]by  11.[A]allowed[B]preached[C]granted[D]funded  12.[A]Since[B]If[C]Unless[D]While  13.[A]as[B]for[C]under[D]against  14.[A]spread[B]interference[C]exclusion[D]influence  15.[A]support[B]cry[C]plea[D]wish  16.[A]urged[B]intended[C]expected[D]promised  17.[A]controlling[B]former[C]remaining[D]original  18.[A]slower[B]faster[C]easier[D]tougher  19.[A]created[B]produced[C]contributed[D]preferred  20.[ A] puzzled by[B]hostile to [C]pessimistic about[D]unprepared for  文章中心:完型填空的命题理论规定,文章的中心思想一般体现在文章首段的首句;有时首段首句其他段落的首句共同表达文章中心思想。

      因此,在选择具体题目答案前,把握文章中心对于理解文章语句,把握逻辑关系,确定语意衔接提供了足够的信息依据  文章首段主题句叙述到By 1830 the former Spanish and Portuguese colonies had become independent nations. 到1830,前西班牙和葡萄牙殖民地解放,宣告成为独立国家  本文的中心思想为 前西班牙和葡萄牙殖民地解放以及面对的问题  题目解析:  By 1830 the former Spanish and Portuguese colonies had become independent nations. The roughly 20 million 1 of these nations looked 2 to the future.  1.[A]natives [B]inhabitants [C]peoples [D]individuals  2.[A]confusedly[B]cheerfully [C]worriedly [D]hopefully  1. 语意辨析题 本题目选择名词,在句子中充当主语。

      句子叙述到The roughly 20 million  of these nations looked to the future. “这些国家大概有2000万…对未来…  选项A. natives 本地人;  B. inhabitant居民;  C. peoples 民族;  D. individuals个体  不难发现,选项A. natives 本地人,“这些国家大概有2000万本地人…”,符合句子含义;选项B. inhabitant居民,“这些国家大概有2000万居民…”,符合句子含义;选项C. peoples 民族,“这些国家大概有2000万个民族”,显然有悖于常理,不符合句子含义;选项D. individuals个体,“这些国家大概有2000万个体…”,不符合句子含义,个体一般用于区分于集体时使用选项A和B都可以在句子中做主语,确定该题目为语意辨析题前面相邻语句(或文章中心思想)叙述到“By 1830 the former Spanish and Portuguese colonies had become independent nations. 到1830,前西班牙和葡萄牙殖民地解放,宣告成为独立国家。

      本句解释了这些居住在摆脱殖民地地位而独立的国家的人们对于未来的态度因此,正确答案为B  2. 语意辨析题 本题目选择副词,在句子中做状语句子叙述到The roughly 20 million inhabitants of these nations looked to the future. “这些国家大概有2000万居民对未来… 选项A. confusedly困惑地;  B. cheerfully 高兴的;  C. worried 担心的;  D. hopefully 充满期待地  不难发现,选项A. confusedly困惑地,“这些国家大概有2000万居民对未来感到困惑”,符合句子含义;选项B. cheerfully 高兴的,“这些国家大概有2000万居民对未来感到高兴”,符合句子含义;选项C. worried 担心的,“这些国家大概有2000万居民对未来感到担心”,符合句子含义;选项D. hopefully 充满期待地,“这些国家大概有2000万居民对未来充满期待”,符合句子含义四个选项似乎在单个句子中都合理通顺,确定该题目为语意辨析题前面相邻语句(或文章中心思想)叙述到“By 1830 the former Spanish and Portuguese colonies had become independent nations. 到1830,前西班牙和葡萄牙殖民地解放,宣告成为独立国家。

      本句解释了这些居住在摆脱殖民地地位而独立的国家的人们对于未来的态度既然独立,当让是充满希望的因此正确答案D  Born in the crisis of the old regime and Iberian Colonialism, many of the leaders of independence 3 the ideas of representative government, careers 4 to talent, freedom of commerce and trade, the 5 to private property, and a belief in the individual as the basis of society.  3.[A]shared [B]forgot [C]attained [D]rejected  4.[A]related [B]close [C]open [D]devoted  5.[A]access [B]succession [C]right [D]return  3. 词汇辨析题 本句子选择动词,在句子中充当谓语动词句子叙述到many of the leaders of independence the ideas of re。

      点击阅读更多内容
      相关文档
      高等学校学生手册.doc 2025年区教育系统招聘编外教师储备人才事业单位考试押题.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册认识轴对称现象教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册用乘法估算解决问题教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册两、三位数乘一位数的笔算(不进位)教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册1200张纸有多厚教学设计范文.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册多位数除以一位数教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册认识平移、旋转现象教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册多位数乘一位数教学设计范本.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册认识平移与旋转教学设计范文.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册乘数中间有0或末尾有0的乘法教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册两位数乘一位数的笔算(进位)教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册《两、三位数乘一位数的笔算(不进位)》教学设计与意图.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册我学会了吗教学课件.pptx 2025年连云港市妇幼保健院招聘专业技术人员考试笔试试题.docx 2025年深圳市大鹏新区发展和财政局招聘考试笔试试卷.docx 2025年绵阳市梓潼县财政投资评审中心招聘考试试题.docx 2025年来宾市妇幼保健院招聘考试笔试试题.docx 2025年无极县教育系统招聘教师考试笔试试卷.docx 2025年灵山县第三中学调配教师考试笔试试题.docx
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.