好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

2017年04月自考英语二(文字版含答案解析).pdf

18页
  • 卖家[上传人]:n****
  • 文档编号:84517309
  • 上传时间:2019-03-03
  • 文档格式:PDF
  • 文档大小:364.36KB
  • / 18 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 2017 年年 4 月月自考自考 00015 英语(二)真题英语(二)真题 2017 年 4 月高等教育自学考试全国统一命题考试 英语(二)试卷 (课程代码 00015) 本试卷共 8 页,满分 100 分,考试时间 150 分钟 考生答卷前必须将自己的姓名和准考证号写在答题卡上 必须在答题卡上答题,写在试卷上的答案无效 第一部分:阅读判断(第 1~10 题,每题 1 分,共 10 分) 下面的短文后列出了 10 个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断:如果该句提供的 是正确信息, 选择 A; 如果该句提供的是错误慎息, 选择 B; 如果该句的情息文中没有提及, 选择 C在答题卡相应位置上将答案选项涂黑 The Thinking Habit That Changed My Life I remember one evening three years ago, when my life was very different. I was overweight. I was deeply in debt. I was a smoker. I felt hopeless and helpless. I couldn't change anything. Then I looked up at the sky and thought what a miracle life is. And l resolved to list the good things in my life.I had a wonderful wife.I had five amazing children. I could see and appreciate the beauty of the world around me.The list went on, but you get the idea.Even when things seemed terrible for me, actually I was OK. That night I resolved to be grateful for what I had, and for the people in my life.I started the habit of gratitude. Now many people consider it unimportant. I'm here to tell you that it's very important. It changes lives. Now I appreciate my wife Eva more.I feel good about having her in my life.And we have deepened our relationship. I also appreciate my kids more.Instead of criticizing them, I tend to notice their loveliness, curiosity and humor. I'm kinder to others around me, at work and everywhere else, because instead of seeing the faults in everyone, I see the good, and am grateful for them. I need less, because instead of thinking about what I don't have, I am grateful for what I do have.Each and every moment becomes cause for gratitude, and life becomes easier. Without the habit of gratitude, we tend to complain and see the bad in people and things. We can't change that all once, but you can do something.For example, you can start with a small action. Really feel the happiness that something or someone is in your life, or take a moment to make a list of the things in your life that you're thankful for. 1.【题干】I was unhappy with my life three years ago. 【选项】 A.True B.False C.Not Given 【答案】A 【解析】题干大意:三年前我对我的生活感到不开心。

      该题的关键词为“unhappy”和“three years ago”, 定位到文中第一段,第一段中提到我三年前的一个状态,“我超重,负债累累, 还是一个吸烟者,我感到无助和无望,也没办法改变任何事情”从中可以判断出我三年前 的生活并不开心该题为判断推理题,题目与原文意思相符,故选 A 【考点】 2.【题干】I drank every day and couldn't stop it. 【选项】 A.True B.False C.Not Given 【答案】C 【解析】题干大意:我每天酗酒且无法自拔该题的关键词为“drank”和“couldn't stop”,通 读全文,第一段提到了作者吸烟,但文章并没有提到作者每天喝酒的信息故选 C 【考点】 3.【题干】I was unable to support my family. 【选项】 A.True B.False C.Not Given 【答案】C 【解析】题干大意:我没有养家糊口该题的关键词为“unable”和“support”, 文中第一段中 提到我三年前负载累累,无助无望的生活,但是没有提及我无法养家糊口信息故选 C 【考点】 4.【题干】One evening I came to a new understanding of my life. 【选项】 A.True B.False C.Not Given 【答案】A 【解析】题干大意:在某一个晚上我对我的生活有了新的理解。

      该题的关键词为“new understanding”,由前三段可知,某天晚上,作者本来对生活感到很不满意,但当他抬头望 向天空并思考时, 他决定列下生活中一些好的事情, 也是在那天晚上作者下决心去感激生活 中自己所拥有的一切由此可知,作者在那天晚上对生活有了新的理解故选 A 【考点】 5.【题干】Many people value the habit of gratitude nowadays. 【选项】 A.True B.False C.Not Given 【答案】B 【解析】 题干大意: 现在很多人都注重感谢的习惯 该题的关键词为“many people”和“value”, “value”在这里为动词,意为“重视”,定位到文中第三段的第二、三句,“I started the habit of gratitude. Now many people consider it unimportant.”,我开始养成保持感恩的习惯,现在很 多人认为这个习惯并不重要该题为细节理解题,题目与原文意思相悖,故选 B 【考点】 6.【题干】Now I have a closer relationship with my wife. 【选项】 A.True B.False C.Not Given 【答案】A 【解析】 题干大意: 现在我和我妻子的关系更加密切了。

      该题的关键词为“closer relationship” 和“my wife”,定位到文中第四段的第一到三句,“Now I appreciate my wife Eva more. I feel good about having her in my life. And we have deepened our relationship.”,现在我更加欣赏 我的妻子 Eva,我感到拥有她在我的人生当时是一件非常好的事情,而且我们的关系更加亲 密了该题为细节理解题,题目与原文意思相符,故选 A 【考点】 7.【题干】I am now more strict with my kids. 【选项】 A.True B.False C.Not Given 【答案】B 【解析】题干大意:我现在对我的孩子们更加严厉了该题的关键词为“more strict”和“my kids”, 定位到文中第四段的第四、 五句, “I also appreciate my kids more. Instead of criticizing them, I tend to notice their loveliness, curiosity and humor.”,我也更加欣赏我的孩子们。

      我尝 试去关注他们的爱,好奇和滑稽之处而不是批评他们该题为细节理解题,题目与原文意思 相悖,故选 B 【考点】 8.【题干】I like making friends with people around me. 【选项】 A.True B.False C.Not Given 【答案】C 【解析】题干大意:我喜欢和我周边的人交朋友该题的关键词为“like making friends”和 “around me”,定位到文中第四段的第六句,“I'm kinder to others around me, at work and everywhere else, because instead of seeing the faults in everyone, I see the good, and I am grateful for them.”,我对我周边的其他人更加友好,在工作上和其他所有地方,因为与其看到每个 人的不足, 不如看到他们的好, 我感谢他们 文中没有提到我喜欢和周边的人交朋友的信息, 故选 C 【考点】 9.【题干】I now try to see the good others. 【选项】 A.True B.False C.Not Given 【答案】A 【解析】题干大意:我现在尝试去看到他人的好。

      该题的关键词为“to see the good others”, 定位到文中第四段的第六句,“I'm kinder to others around me, at work and everywhere else, because instead of seeing the faults in everyone, I see the good, and I am grateful for them.”, 我对 我周边的其他人更加友好,在工作上和其他所有地方,因为与其看到每个人的不足,不如看 到他们的好,我感谢他们该题为细节理解题,题目与原文意思相符,故选 A 【考点】 10.【题干】A small action doesn't work to change one's habit. 【选项】 A.True B.False C.Not Given 【答案】B 【解析】题干大意:一个小的举动不能改变一个人的习惯该题的关键词为“A small action” 和“doesn't work to change”, 定位到文中第五段的第二、 三句, “We can't change that all once, but you can do something. For example, you can 。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.