好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

最新英语阅读理解(人物故事)模拟试题及解析.doc

18页
  • 卖家[上传人]:cn****1
  • 文档编号:531565619
  • 上传时间:2023-03-17
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:138KB
  • / 18 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 最新英语阅读理解(人物故事)模拟试题及解析一、高中英语阅读理解人物故事类1.阅读理解     When I was 12 years old, I already knew that my teen years were going to be the worst years of my life. I was a total outsider, bullied (欺凌) at school. I felt completely alone in my small town.    But by starting to do volunteer work when I was 14, I turned my problem into a passion for helping others. The opportunity to practice kindness made me feel like my life had a greater purpose. The more positive energy I shared, the more kindness and appreciation I received. I realized that my purpose in life would be to reach out to people, specifically teenagers, and help them feel less alone.    Books were my true friends back then. I was so thankful that the authors wrote those books. The kindness they offered me with their books saved my life. One of my biggest dreams was to become an author so I could write books that would help other teenagers the way those books helped me.    After surviving terrible experiences at school and at home, I made a choice to take the optimistic, positive road in the next steps of my journey. My dream career, one I thought was only possible for the authors I loved, is what I am doing now. I have been a full-time author of teen novels since 2007 and am grateful for this amazing opportunity to reach out to readers every single day.    Kindness saved me when I needed help the most. Even small acts of kindness can change someone's life. You never know what someone else is going through. But by practicing daily kindness, you become an architect of positive change.(1)What was the author's life like when he was 12? A.Boring.B.Peaceful.C.Unhappy.D.Meaningful.(2)How did the volunteer work benefit the author? A.It made him popular in his town.B.It helped him find the meaning of life.C.It helped him understand others' lives better.D.It helped to shape his dream career.(3)Why did the author choose writing as his job? A.He was inspired by his teacher.B.He could pass positive energy to readers.C.He wanted to share his school experiences.D.He found he had a talent for writing.(4)What does the author suggest readers do in the last paragraph? A.Say 'no' to bullies bravely.B.Make positive changes in their lives.C.Treat others with kindness in daily life.D.Learn to care more about others' feelings.【答案】 (1)C(2)B(3)B(4)C 【解析】【分析】本文是一篇记叙文,作者讲述了自己参加志愿活动的经历,告诉人们:一次小善举也可能改变一个人的一生。

      (1)考查推理判断根据第一段中的“When I was 12 years old, I already knew that my teen years were going to be the worst years of my life.”可知,十二岁时,“我”就意识到青少年时期是“我”一生中最糟糕的阶段;以及“I was a total outsider, bullied at school”,“我”觉得自己是局外人,说明此时的生活是不如意的 (2)考查推理判断根据第二段中的“But by starting to do volunteer work when I was 14, I turned my problem into a passion for helping others. The opportunity to practice kindness in the face of so much anger made me feel like my life had a greater purpose.”可知,但是在我14岁的时候开始做志愿者工作,我把我的问题变成了帮助别人的热情。

      面对如此多的愤怒,我有机会实践仁慈,这让我觉得我的生活有一个更大的目标因此推断参加志愿活动给“我”提供了表达善意的机会,让“我”感觉到生活有更大的意义 (3)考查细节理解根据第三段中的“The kindness they offered me with their books saved my life. One of my biggest dreams was to become an author so I could write books that would help other teenagers the way those books helped me.”可知,书中作者的善意拯救了“我”的生活,“我”最大的梦想就是成为一名作家,可以写书去帮助其他的青少年,把善意传递给他们 (4)考查推理判断根据最后一段中的“Even small acts of kindness can change someone's life. You never know what someone else is going through. But by practicing daily kindness, you become an architect of positive change.”可知,作者在提醒我们注意善意的力量,一次小善举也可能改变一个人的一生,平时以善意待人,会让人们成为积极改变的缔造者。

      故选C 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案2.阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项     The new president of Harvard University is the son of an Eastern European refugee and Auschwitz (奥斯威辛) survivor—Lawrence S. Bacow. His father worked full time while attending a state college in Detroit at night to earn his degree.    Bacow, the former president of Tufts University, has taken over Harvard at a time when higher education is under attack for being financially out of reach to many Americans. But Bacow said his family's journey had reflected the power of college education to transform generations and the opportunities that have historically been available in the United States.    "My parents came to this country with almost nothing," Bacow said. "I wouldn't be here if this country had not been open to people like my parents at that time. Nor would I if my father hadn't had the opportunity to get the college education."    Bacow grew up in Pontiac, Michigan. His father's family fled anti-Jewish (反犹太的) violence in Minsk, then part of the Soviet Union, before the start of World War II and went to the United States. His mother arrived in Brooklyn at age 19, having survived Auschwitz concentration camp. She was the only Jew from her town to have survived the war. Yet Bacow, who is married with two sons, said that whi。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.