好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

人教pep小学六年级上册英语阅读理解练习题大全及答案解析.pdf

6页
  • 卖家[上传人]:lsj5****2131
  • 文档编号:219086531
  • 上传时间:2021-12-06
  • 文档格式:PDF
  • 文档大小:24.72KB
  • / 6 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 人教 pep小学六年级上册英语阅读理解练习题大全及答案解析一、阅读理解1阅读理解Read and answer. 阅读短文,回答问题Mike doesnt go to school on Sunday .In the morning. He feels sad at home. In the afternoon.His friends call him .They are going to play foot-ball together .He is very happy. Mike doesnt do well in the match .He is worried with himself .At last ,his team fails .Mike feels angry .In the evening.When he gets home .His mother cooks noodles for dinner .Its his favorite food .Sam feels happy now .(1)Does Mike go to school on Sunday ?_(2)How does he feel in the morning ?_(3)Is he good at playing football ?_(4)How does he feel during the match (比赛期间)?_(5)Why he is happy at the end ?_【答案】 (1)No, he doesnt.(2)He feels sad.(3)No, he isnt.(4)He is worried with himself .(5)Because his mother cooks noodles for dinner .Its his favorite food .【解析】 【分析】本文主要介绍了Mike 周日一天的活动及心情情况。

      1)细节阅读,根据文章第一句 Mike doesnt go to school on Sunday.得知该问句要作否定回答,故答案为:No, he doesnt.(2)细节阅读,根据句子He feels sad at home.得知他很难过,故答案为:He feels sad.(3)细节阅读,根据句子Mike doesnt do well in the match.得知他不擅长踢足球,故答案为: No, he isnt.(4)细节阅读,根据句子Mike doesnt do well in the match.和 He is worried with himself.得知他为自己担心,故答案为:He is worried with himself.(5)细节阅读,根据His mother cooks noodles for dinner.Its his favorite food.这两个句子得知他开心的原因,故答案为:Because his mother cooks noodles for dinner.Its his favorite food.【点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力。

      答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确回答2阅读理解阅读短文,选出正确的选项On Christmas Eve-the night before Christmas Day, children are very happy. They put their stockings (长筒袜 ) at the end of their beds before they go to bed. They want Father Christmas to give them some presents. Mr Green tells his children that Father Christmas is a very kind man. People also call him Santa Claus. He comes on Christmas Eve. He lands on the top of each house and comes down the chimney (烟囱 ) into the fireplace ( 壁炉 ). He brings children a lot of presents. Christmas Day always begins before breakfast. The children wake up very early. They cant wait to open the presents in their stockings. Then they wake up their parents and say “ Merry Christmas!”Do you know what “ Christmas” means? Christmas Day is the birthday of Jesus Christ (耶稣基督). When Christ was born ( 出生 ) many people gave him presents. So today, people still do the same thing to each other.(1)Christmas Eve is _. A. the night before December 24th B. the night after December 25thC. the night of December 25thD. the night of December 24th(2)Father Christmas often puts the presents _. A. into childrens hats B. into childrens stockingsC. under childrens beds D. into childrens shoes(3)Father Christmas comes into the house through the _. A. window B. front door C. chimney D. back door( 4) On the morning of Christmas Day, children wake up their parents early and say “ _ ” . A. Good morning! B. Happy New Year C. Best wishes! D. Merry Christmas!(5)On Christmas Day, people often _ to each other. A. give money B. ask for money C. ask for presents D. give presents【答案】 (1)D(2)B(3)C(4)D(5)D 【解析】 【分析】该短文主要介绍圣诞节前夕的事情。

      1)细节阅读,根据常识我们知道12 月 25 日是圣诞节,因此前夕是12 月 24 日晚上,故选 D2)细节阅读,根据He brings children a lot of presents.得知圣诞老人把礼物放进袜子里故选 B3)细节阅读,根据He lands on the top of each house and comes down the chimney (烟囱 ) into the fireplace ( 壁炉 ).得知圣诞老人通过烟筒进入屋里,故选C4)细节阅读,根据Then they wake up their parents and say “Merry Christmas!”得知他们要说“ 圣诞快乐! ” ,故选 D5)细节阅读,根据When Christ was born ( 出生 ) many people gave him presents. So today, people still do the same thing to each other. 得知这一天人们相互给礼物,故选D点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确选择。

      3阅读理解阅读短文,选出正确选项 My name is Betty. I live in China. I study in Shanghai No. 6 Primary School. Today is my birthday. On my birthday, I often get up at 7:30. I buy a lot of food with my mother at the supermarket. Usually I have a good time on my birthday. In the afternoon, my family go and see a film. Then we go home. And we have a birthday party at 6:00 in the evening. At the party, we play games and eat a big birthday cake. I am so happy.(1)When is Bettys birthday? A. Today. B. Tomorrow. C. Yesterday.(2)Where does Betty buy food? A. At the supermarket. B. At the cinema. C. At school.(3)Is Betty happy on her birthday? A. No, she isnt. B. Yes, she is. C. We dont know.(4)What do they do at the party? A. They see a film. B. They buy food. C. They play games.(5)Do they eat a big birthday cake? A. Yes, they do. B. No, they dont. C. We dont know.【答案】 (1)A(2)A(3)B(4)C(5)A 【解析】 【分析】该短文是Betty 的自我介绍。

      1)细节阅读,根据Today is my birthday.得知今天是她的生日,故选A2)细节阅读,根据I buy a lot of food with my mother at the supermarket.得知她在超市买的食物3)细节阅读,根据 I am so happy.得知她很开心,故选B4)细节阅读,根据At the party, we play games and eat a big birthday cake.得知他们玩游戏,故选C5)细节阅读,根据At the party, we play games and eat a big birthday cake.得知他们吃大蛋糕,因此做肯定回答,故选A点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确选择4阅读理解阅读下列短文,选择正确答案 Hello, my name is Li Ming . Today I make a birthday chart for my family. My birthday is June 9th. My mothers birthday is June 14th. My grandpas birthday is June 23th.My grandpa is in America, my grandpa lives with my uncle。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.