
七年级英语上册阅读理解真题-1.doc
11页七年级英语上册阅读理解真题 1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解The mice (老鼠们) are showing off (炫耀) their food.Tommy In my house I have some eggs, chicken, meat and cakes. I have some milk, flour and sugar, too. But I do not have any butter. I don't like it.Kate Look! So many nice things I have! I have cakes, butter, milk, bread and sugar. I also have some meat and fish. I like fish very much. I have no eggs in my home. I don't like eggs.Jimmy In my home I have chicken, apples, eggs and sweets. I have some sugar and some milk, too. I like milk very much, so I'm very strong. I do not have any butter or bread because I don't like them.John I have eggs, chicken, milk and bread. I have cakes, butter and fruit juice, too. I don't like fruit, but I like juice.So I do not have any fruit.(1)There are _______mice altogether(总共). A. 2 B. 3 C. 4 D. 5(2)_______and _______don't have any butter. A. Tommy; Kate B. Kate; Jimmy C. Kate; John D. Tommy; Jimmy(3)_______has no eggs among all the mice. A. Tommy B. Kate C. Jimmy D. John(4)_______doesn't like fruit, but likes juice. A. Tommy B. Kate C. Jimmy D. John(5)All the mice like_______. A. chicken B. milk C. sugar D. meat【答案】(1)C(2)D(3)B(4)D(5)B 【解析】【分析】文章大意:本文介绍了四只老鼠Tommy,Kate,Jimmy和John家里有的食物和没有的食物,一家他们喜欢的和不喜欢的食物。
1)推理判断题根据Tommy,Kate,Jimmy和John可知此处有四只老鼠故答案选C2)细节理解题根据表格里But I don't have any butter和 I don't have any butter or bread可知Tommy和Jimmy没有黄油,故答案选D3)细节理解题根据I have no eggs in my house可知Kate没有鸡蛋,故答案选B4)细节理解题根据I don't like fruit, but I like juice可知John不喜欢水果,但是他喜欢果汁,故答案选D5)推理判断题根据文中可知四只老鼠家都有牛奶,故推断他们都喜欢牛奶,故答案选B点评】考查阅读理解本文主要考查了细节理解题和推理判断题两种常见题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息2.阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项 There once was a man and a woman who had been married for more than 60 years. They talked about everything. They kept no secrets from each other…except that the old woman had a shoe box in the top of her closet and she told her husband never to open it or ask her about it. For an these years the husband had never thought about the box, but one day the little old woman got very sick and the doctor said she would never recover. In trying to sort out things they had, the little old man took down the shoe box from the top of the closet and took it to his wife's bedside. She agreed it was time that he should know what was in the box. When he opened it, he found two beautifully crocheted (钩针编织的) doilies (装饰垫) and some money. He counted the money. It was $25,000 in total. He asked his wife about the unusual contents. "When we were married," she said, "my grandmother told me the secret of a happy marriage was to never argue. She told me that if I ever got angry with you, I should just keep quiet and crochet a doily." The little old man was so moved, and he had to fight back tears. Only two precious doilies were in the box. She had only been angry with him two times in all those years of living and loving. He was filled with joy and happiness. "Sweetheart," he said, "that explains the doilies, but what about all this money? Where did it all come from?" "Oh," she said, "that's the money I made from selling the doilies."(1)When the little old woman got very sick, she decided to ________. A. sell the two doilies B. tell her husband about the shoe boxC. give her husband the money D. look for another doctor(2)Which of the following statements is NOT true? A. The old man and the old woman had been married for over 60 years. B. The old woman had only been angry with her husband twice all these years.C. The old woman put two doilies and some money in a shoe box. D. The old woman got me secret of a happy marriage from her grandma.(3)How might the old man feel after he learnt about where the money came from? A. Happy. B. Excited. C. Moved. D. Upset.(4)What is the best title of the passage? A. The secret of a happy marriage B. A shoe boxC. How to make doilies D. A clever grandmother【答案】(1)B(2)B(3)D(4)A 【解析】【分析】文章主要通过结婚60多年的夫妇的故事,讲了幸福婚姻的秘诀。
1)细节题根据She agreed it was time that he should know what was in the box.可知她想告诉丈夫盒子里是什么,故选B2)细节题根据"Sweethe。












