
英语四级阅读理解冲刺习题汇总.docx
6页本文格式为Word版,下载可编辑英语四级阅读理解冲刺习题汇总 Even plants can run a fever, especially when theyre under attack by insects or disease. But unlike humans, plants can have their temperature taken from 3,000 feet away-straight up. A decade ago, adapting the infrared scanning technology developed for military purposes and other satellites, physicist Stephen Paley came up with a quick way to take the temperature of crops to determine which ones are under stress. The goal was to let farmers precisely target pesticide spraying rather than rain poison on a whole field, which invariably includes plants that dont have pest problems. Even better, Paleys Remote Scanning Services Company could detect crop problems before they became visible to the eye. Mounted on a plane flown at 3,000 feet at night ,an infrared scanner measured the heat emitted by crops. The data were transformed into a color-coded map showing where plants were running fevers.Farmers could then spot-spray, using 50 to 70 percent less pesticide than they otherwise would. The bad news is that Paleys company closed down in 1984, after only three years. Farmers resisted the new technology and long-term backers were hard to find.But with the renewed concern about pesticides on produce, and refinements in infrared scanning, Paley hopes to get back into operation.Agriculture experts have no doubt the technology works. This technique can be used on 75 percent of agricultural land in the United States, says George Oerther of Texas A M. Ray Jackson, who recently retired from the Department of Agriculture, thinks.remote infrared crop scanning could be adopted by the end of the decade. But only if Paley finds the financial backing which he failed to obtain 10 years ago. 这是一篇说明文。
文章一开头就介绍了原用于军事和卫星的红外线扫描技术,如今被用在农业上通过远距离测量植物的温度来推断农作物是否遭受虫害和疾病在其次段中指出,物理学家帕里组建了帕里远红外扫描服务公司,来特地探测农业方面的状况最终他的公司在三年后被迫关闭,主要是由于缺乏资金另外,农夫们也一时不能接受这种新技术期盼将来有一天可以解决财政困难,将这一新技术重新用到农业上去 26. Plants will emit an increased amount of heat when they are _______ A) sprayed with pesticides B) facing an infrared scanner C) in poor physical condition D) exposed to excessive sun rays [答案及分析]:[C]词组理解题本文第一段的第一句话谈到:Even plants can run fever...by insects or disease.这就告知了我们植物攀高温度的缘由本句所问的也正是这个缘由因此,C正告知了我们这一点,所以C是正确答案。
27. In order to apply pesticide spraying precisely, we can use infrared scanning to _______. A) estimate the damage to the crops B) measure the size of the affected area C) draw a color-coded map D) locate the problem area Even plants can run a fever, especially when theyre under attack by insects or disease. But unlike humans, plants can have their temperature taken from 3,000 feet away-straight up. A decade ago, adapting the infrared scanning technology developed for military purposes and other satellites, physicist Stephen Paley came up with a quick way to take the temperature of crops to determine which ones are under stress. The goal was to let farmers precisely target pesticide spraying rather than rain poison on a whole field, which invariably includes plants that dont have pest problems. Even better, Paleys Remote Scanning Services Company could detect crop problems before they became visible to the eye. Mounted on a plane flown at 3,000 feet at night ,an infrared scanner measured the heat emitted by crops. The data were transformed into a color-coded map showing where plants were running fevers.Farmers could then spot-spray, using 50 to 70 percent less pesticide than they otherwise would. The bad news is that Paleys company closed down in 1984, after only three years. Farmers resisted the new technology and long-term backers were hard to find.But with the renewed concern about pesticides on produce, and refinements in infrared scanning, Paley hopes to get back into operation.Agriculture experts have no doubt the technology works. This technique can be used on 75 percent of agricultural land in the United States, says George Oerther of Texas A M. Ray Jackson, who recently retired from the Department of Agriculture, thinks.remote infrared crop scanning could be adopted by the end of the decade. But only if Paley finds the financial backing which he failed to obtain 10 years ago. [答案及分析]:[D]词汇理解题。
在第一段的原文中The goal was to let farmers precisely target pesticide spraying...其中的意思是确定而答案D是说要确定问题所在地区,信息与本文相符,故D为正确答案;而A、B、C都与本文不符 28. Farmers can save a considerable amount of pesticide by _______. A) resorting to spot-spraying B) consulting infrared scanning experts C) transforming poisoned rain D) detecting crop problems at an early stage [答案及分析]:[A]问农夫通过何种方式可节约杀虫剂在文章的其次段中谈到帕里远红外线扫描服务公司利用飞机上的远红外线扫描仪夜间在3000英尺的高度探测到庄稼的状况,然后可将这些状况供应给农夫,农夫可喷洒农药,这样只使用原来农药量的50%-70%就足够了故答案A的信息与本文相符;而B、C、D均不正确。
29. The application of infrared scanning technology to agriculture met with some difficulties _______. A) the lack of official support B) its high cost。












