
外研版小学五年级上册英语阅读理解练习题大全及答案解析.doc
9页外研版小学五年级上册英语阅读理解练习题大全及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,选出合适的选项 Hello! My name is Sun Wei. Here is an American boy. His name is David Smith. He is twelve. And I am twelve, too. David is in Class Three, Grade One. I am in Class Three, Grade One, too. He is Number Eight, Row Five. I am Number Five, Row Four.(1)David an American boy.A. is B. am C. are(2)He is .A. ten B. eleven C. twelve(3)Sun Wei is Class Three, Grade One.A. in B. on C. of(4)David is in Row .A. Four B. Five C. One(5)Sun Wei is Number .A. Four B. Five C. Eight【答案】 (1)A(2)C(3)A(4)B(5)B 【解析】【分析】短文大意:大家好!我叫孙伟。
这是一个美国男孩他的名字是史密斯·大卫他十二岁我也十二岁大卫在一年级三班我也在一年级三班他是五排五号我是四排五号1)David后面用系动词is2)他十二岁3)在几年几班要用介词in4)大卫在五排5)孙伟是五号点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累2.阅读理解阅读短文,判断正确还是错误 An Old Man One day an old man is taking a train to his hometown. One of his shoes falls onto the ground, but the train starts. He cannot pick it up. Then he takes off the other and throws it near the fallen shoe. A boy beside his asks him, “Why do you do that?” He says, “If a man picks them up, he may as well get a pair of shoes.”(1)An old woman is taking a train to his hometown.(2)One of the man's shoes falls onto the ground.(3)The old man picks his shoes up.(4)The old man takes off the other and throws it near the fallen shoe.(5)The old man is very kind.【答案】 (1)1(2)1(3)0(4)1(5)1 【解析】【分析】短文大意:一天,一个老人坐火车回他的家乡。
火车开始开动的时候他的一只鞋掉到了地上他不能把它捡起来然后他脱下另一只鞋并把它扔到掉下的那只鞋附近他旁边的一个男孩问:“你为什么那么做?”他说:“如果一个人捡到了它们正好可以得到一双鞋1)一个老人坐火车回他的家乡2)他的一只鞋掉到了地上3)这个老人捡回了他的鞋,错误4)他脱下另一只鞋并把它扔到掉下的那只鞋附近5)这个老人是很善良的,正确点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累3.阅读理解阅读短文,判断下列句子正确还是错误 A dog has large piece of meat in his mouth. When he is walking on a small bridge, he looks down and sees himself in the water. He thinks it is another dog. That dog has also a large piece of meat in his mouth. He says to himself, I want to get his meat. Then I can have two pieces of meat. He opens his mouth to bark the dog in the water, and his meat falls into water.(1)The dog has a small piece of meat.(2)He wants to get two pieces of meat.(3)He finds another dog in the water.(4)The dog is standing on the grass.(5)He has no meat at last.【答案】 (1)0(2)1(3)0(4)0(5)1 【解析】【分析】短文大意:一只狗嘴里叼着一大块肉。
当它正走在一个小桥上的时候它看见水中的他自己它认为这是另一只狗那只狗的嘴里也有一大块肉它对自己说:“我想得到他的肉,那么我就有两块肉了他张开嘴向河里的狗吠叫,然后他的肉掉进了水里1)这只狗有一小块肉,错误2)他想得到两块肉,正确3)他发现水里有另一只狗,错误4)这只狗站在草地上,错误5)他最后一块肉都没有,正确点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,要多读多练需要学生有一定的语言积累4.阅读理解阅读短文,选择最佳答案 Toby is an eleven-year-old boy. He likes playing computer games. He doesn't like to do his homework. He goes to bed very late every evening. He can't get up early in the morning. He doesn't brush his teeth or wash his face. He doesn't have breakfast, either. On the way to school, he is always in a hurry. He rides his bicycle quickly. He doesn't look at the traffic light. The policeman says, "Look out, boy. It's dangerous." Sometimes he's late for school. He is always asleep when he has a lesson. He doesn't listen to the teacher carefully. His voice isn't loud when he reads the book. He always makes a lot of mistakes in his exercise book. His teacher, Miss Wang is very angry with him. (1)Toby can't get up early because he ________. A. goes to bed early B. does his homework late C. goes to bed late(2)Toby goes to school ________. A. on foot B. by bike C. by car(3)Toby ________ early every day. A. goes to school B. gets up C. doesn't go to bed(4)Toby is ________ when he crosses the road. A. careful B. quietly C. in a hurry(5)"Look out." means ________. A. Look at the policeman. B. Be careful. C. Be brave.【答案】(1)C(2)B(3)C(4)C(5)B 【解析】【分析】这是一篇介绍Toby的短文。
1)根据短文叙述:He goes to bed very late every evening. He can't get up early in the morning(每天晚上他睡觉很晚他在早上起不早可知是睡觉晚C选项正确故答案为:C.(2)根据短文叙述He rides his bicycle quickly.(他骑自行车飞快可知是骑自行车B选项是骑自行车故答案为:B.(3)根据短文叙述He goes to bed very late every evening. (每天晚上他睡觉很晚可知是睡觉晚C选项正确故答案为:C.(4)根据短文叙述On the way to school, he is always in a hurry. He rides his bicycle quickly. He doesn't loo。












