六年级小学英语阅读理解训练经典题目(附答案).pdf
14页一、英语阅读理解训练 1阅读理解根据表格,回答下列问题 NamePlaceThing Johnmuseumsee dinosaurs Andydepartment storebuy a football Li Ming Tiananmen Square fly a kite Wu LanBeihai Parkgo boating Bobcinemasee a film (1)What is John going to do tomorrow? (2)Where is Andy going this weekend? (3)What is Bob going to do this weekend? (4)Where does Wu Lan want to go? (5)What does Li Ming want to do there? 【答案】 (1)He is going to see dinosaurs. (2)She is going to department store. (3)He is going to see a film. (4)She wants to go to Beihai park. (5)He wants to fly a kite. 【考点】 阅读理解 【解析】 【分析】大意:表格讲述了约翰,安迪,鲍勃,吴兰和李明在某地做某事。
(1)句意:约翰明天要做什么?根据表格可知他要去看恐龙,故答案为 He is going to see dinosaurs. ( 2)句意:安迪这个周末要去哪里?根据表格可知她要去百货公司,故答案为She is going to department store. (3)句意:鲍勃这个周末要做什么?根据表格可知他要去看电影,故答案为 He is going to see a film. (4)句意:吴兰想去哪里?根据表格可知她想去北海公园,故答案为She wants to go to Beihai park. (5)句意:李明想在那里做什么?根据表格可知他想放风筝,故答案为He wants to fly a kite. 【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息 写出恰当的句子 2阅读理解阅读短文,选择正确答案 Mother Kangaroo and a little white rabbit are neighbours. One day, they are going to the zoo together. But the zoo is far away from their homes. So they have to wait for the bus. A gust of wind(阵风) blows and the little white rabbit feels very cold. And he says to Mother Kangaroo, Mother Kangaroo, Im very cold. May I go into your pocket? Sure. Mother Kangaroo agrees. After getting on the bus, the little white rabbit doesnt come out. So Mother Kangaroo buys two tickets (票) . Getting off the bus, the rabbit comes out from the pocket. Mother Kangaroo says to him, Here is your ticket. The rabbit says surprisedly, What? You bought a ticket for me? I am so small that the conductor cant see me. Mother Kangaroo says, Oh, no. We must be honest at any time. The rabbit feels very ashamed (羞愧的) . (1)The Mother Kangaroo and the rabbit are going to the zoo . A. on foot B. by cat C. by bus (2)The rabbit goes into the Mother Kangaroos . A. clothes B. pocket C. coat (3)The rabbit doesnt when they get on the bus. A. come out B. come in C. come up (4)The conductor see the rabbit. A. can B. cant C. dont (5)The rabbit is at last. A. beautiful B. honest C. ashamed 【答案】 (1)C (2)B (3)A (4)B (5)C 【考点】 阅读理解 【解析】 【分析】大意:短文讲述了袋鼠妈妈和一只小白兔一起去动物园,他们得等公共 汽车,小白兔感到很冷,他进入袋鼠口袋里,上车后,小白兔没有出来,下了公共汽车, 袋鼠妈妈说: “ 这是你的票。
我们必须随时诚实 兔子感到很羞愧 (1)根据 Mother Kangaroo and a little white rabbit are neighbours. One day, they are going to the zoo together. 可知袋鼠妈妈和一只小白兔去动物园,故答案为C. (2)根据And he says to Mother Kangaroo, Mother Kangaroo, Im very cold. May I go into your pocket? Sure. Mother Kangaroo agrees. 可知兔子进了袋鼠妈妈的口袋,故答案为B. (3)根据 After getting on the bus, the little white rabbit doesnt come out. 可知兔子上公共汽 车时没有出来,故答案为A. (4)根据 I am so small that the conductor cant see me.可知售票员看不见兔子,故答案为B. (5)根据 The rabbit feels very ashamed. 可知兔子感到很羞愧,故答案为C. 【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息 找出相关句进行选择。
3阅读理解阅读短文,选择正确的选项 The students in Grade Six are going to face(面临) the biggest exam (考试) . They study very hard. Every day they do a lot of exercises of Chinese, maths and English. Li Jun is a student in Class Two. He is good at English and maths. But his Chinese is not so good. So he has to do some reading after the homework. Li Yan is Li Juns cousin. She is in Class Three. She likes singing and dancing. Shes going to be a singer in the future. Every day, when she finishes her homework, she has to sing and dance for an hour. (1)Li Jun is good at . A. Chinese B. science C. English and maths (2)Li Jun after the homework. A. learns English B. does some reading C. draws pictures (3)Li Yan is Li Juns . A. pen pal B. classmate C. cousin (4)Li Yan likes . A. painting B. playing badminton C. singing and dancing (5)The students in Grade Six will face . A. a big farewell party B. the biggest school trip C. the biggest exam 【答案】 (1)C (2)B (3)C (4)C (5)C 【考点】 阅读理解 【解析】 【分析】大意:短文讲述了六年级的学生李军和李燕。
(1)根据 Li Jun is a student in Class Two. He is good at English and maths. 可知李军擅长英语 和数学,故答案为C. (2)根据 So he has to do some reading after the homework. 可知李军在做完作业后做些阅 读,故答案为B. (3)根据 Li Yan is Li Juns cousin. 可知李燕是李军的表妹,故答案为C. (4)根据 She likes singing and dancing. 可知李燕喜欢唱歌和跳舞,故答案为C. (5)根据 The students in Grade Six are going to face the biggest exam. 可知六年级的学生将面 临最大的考试,故答案为C. 【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息 找出相关句进行选择 4阅读理解阅读短文,补全句子 There are some animals on my grandpas farm. Look at the chicks. They are small. And there are some ducks in the river. They are swimming. They are bigger than the chicks. And there are five pigs there. They are bigger than the ducks. And they are fatter than them, too. They are sleeping now. The cows are drinking water. They are taller and bigger than the pigs. Look at the white horses. They are the tallest of all. I like them very much. And I love all the animals. They are lovely. (1)The chicks are _ than the ducks. (2)The ducks are _in the river. (3)The pigs are _ and _ than the ducks. (4)The cows are _ _. (5)The horses are _ _ of all. 【答案】 (1)smaller (2)swimming (3)bigger;fatter (4)drinking ;water (5)the ;tallest 【考点】。

卡西欧5800p使用说明书资料.ppt
锂金属电池界面稳定化-全面剖析.docx
SG3525斩控式单相交流调压电路设计要点.doc
话剧《枕头人》剧本.docx
重视家风建设全面从严治党治家应成为领导干部必修课PPT模板.pptx
黄渤海区拖网渔具综合调查分析.docx
2024年一级造价工程师考试《建设工程技术与计量(交通运输工程)-公路篇》真题及答案.docx
【课件】Unit+3+Reading+and+Thinking公开课课件人教版(2019)必修第一册.pptx
嵌入式软件开发流程566841551.doc
生命密码PPT课件.ppt
爱与责任-师德之魂.ppt
制冷空调装置自动控制技术讲义.ppt


