好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

小学英语小升初阅读理解精选附答案100.doc

37页
  • 卖家[上传人]:M****1
  • 文档编号:534654280
  • 上传时间:2024-01-16
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:699.50KB
  • / 37 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 小学英语小升初阅读理解精选附答案100一、阅读理解1.阅读理解阅读理解     I'm Larry. I was born on August 12, 1994. I go to Park Avenue School. I'm in Grade 6. I have a pet. She is smart and cute. My favourite season is summer. In summer, I can wear a T-shirt and shorts. I was very excited to win a prize for playing the violin. My parents were proud of me. When I am older, I want to be a computer programmer or an English teacher.(1)What grade is Larry in? (2)What is Larry's pet like? (3)Why is summer Larry's favourite season? (4)Why was Larry excited? (5)What's Larry's dream? 【答案】 (1)Larry is in Grade 6.(2)She is smart and cute.(3)Because he can wear a T-shirt and shorts.(4)Because he won a prize for playing the violin.(5)He wants to be a computer programmer or an English teacher. 【考点】阅读理解 【解析】【分析】这是介绍Larry的一篇短文。

      (1)根据短文叙述  I'm in Grade 6. (我在6年级可知是六年级故答案为: Larry is in Grade 6. (2)根据短文叙述 She is smart and cute.  可知宠物又聪明又可爱故答案为: She is smart and cute. (3)根据短文叙述 In summer, I can wear a T-shirt and shorts. 可知是因为可以穿短裤和T恤故答案为: Because he can wear a T-shirt and shorts. (4)根据短文叙述  I was very excited to win a prize for playing the violin.  可知是因为赢得了小提琴大奖故答案为: Because he won a prize for playing the violin. (5)根据短文叙述 When I am older, I want to be a computer programmer or an English teacher. 可知他的梦想是成为电脑程序员或英语老师故答案为: He wants to be a computer programmer or an English teacher. 【点评】这是考查阅读理解的题目。

      仔细阅读短文,注意短文的细节叙述,然后根据短文叙述来回答问题 2.阅读理解阅读理解Zhang Peng:Hi, Wang Ping. You look fine. How heavy are you?Wang Ping:I'm 48 kilograms. You are thinner than me, but you look taller than before. How tall are you?Zhang Peng:I'm 1.6 metres and 45 kilograms.Wang Ping:Oh, really? You are 0.05 metres taller than me. But I'm 3 kilograms heavier than you. You should eat more.Zhang Peng:OK, I will. Thank you. (1)Zhang Peng is ________ than Wang Ping. A. taller                                      B. shorter                                      C. longer(2)Wang Ping is ________ than Zhang Peng. A. thinner                                    B. heavier                                    C. smaller(3)Wang Ping is ________ kilograms. A. 42                                            B. 48                                            C. 45(4)Wang Ping is ________ metres tall. A. 1. 55                                         B. 1. 50                                         C. 1. 6(5)Zhang Peng should eat________. A. smaller                                       B. little                                       C. more【答案】(1)A(2)B(3)B(4)A(5)C 【解析】【分析】这是一篇对比身高和体重的对话. (1)这是细节理解, 根据对话叙述Wang Ping:Oh, really? You are 0.05 metres taller than me. (王平: 真的吗? 你比我高0.05米.)可知应填taller. 故答案为: A.(2)这是细节理解, 根据对话叙述Wang Ping:Oh, really? You are 0.05 metres taller than me. But I'm 3 kilograms heavier than you. (王平: 真的吗? 你比我高0.05米. 可是我比你重3公斤.)可知应填heavier. 故答案为: B.(3)这是细节理解, 根据对话叙述Wang Ping:I'm 48 kilograms.(王平: 我48公斤.)可知应填48. 故答案为: B.(4)这是推理计算题, 根据对话叙述I'm 1.6 metres(我1.6米.)和You are 0.05 metres taller than me.(你比我高0.05米.)可知高1.55米. 故答案为: A.(5)这是推理计算题, 根据对话叙述You should eat more.(你应该多吃点.)可知应填more. 故答案为: C.【点评】这是考查阅读能力的题目. 一般题目注意细节, 填上合适的选项即可, 对于计算的一定要细心.3.阅读理解阅读短文,判断句子正误。

          Water is very important to people. We must drink water every day. We can't live without water. Water is everywhere around us. At home, we use water to wash clothes, to wash dishes, to cook meals and so on.    At work, people use water to put out fires, to grow vegetables, to make things in factories and so on. We can also swim in the water.    However, there isn't much water on the earth. We must save it.(1)Water isn't important to people. (2)People can't live without water. (3)Vegetables don't need water. (4)There is much water on the earth. (5)We must save water. 【答案】 (1)0(2)1(3)0(4)0(5)1 【考点】阅读理解 【解析】【分析】大意:短文讲述了水对人的重要性,生活中到处需要水。

      (1)句意:水对人不重要根据 Water is very important to people. 可知水对人很重要故答案为错误 (2)句意:人没有水就不能生活根据 We can't live without water. 可知没有水我们就活不下去故答案为正确 (3)句意:蔬菜不需要水根据 At work, people use water to put out fires, to grow vegetables, to make things in factories and so on. 可知蔬菜也需要水故答案为错误 (4)句意:地球上有很多水根据 However, there isn't much water on the earth. 可知然而,地球上的水并不多故答案为错误 (5)句意:我们必须节约用水根据 We must save it. 可知我们必须节约用水故答案为正确 【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误  4.阅读理解阅读下面的启事,判断下列各句的内容是否与启事所表述的相符,相符的在括号内写“正确”,不符的在括号内写“错误”Found:There's a grey jacket in our lost and found case. Please call Jack at 837-4925.Found:I'm David from Class 4,Grade 6 in Yangguang Primary School. I'm looking for the  owner of a camera.Found:I picked up a watch yesterday. If it is yours, please call me. Tel: 325-8064MaryFound:I have lost my library card. Please e-mail Jim if you get it. E-mail address:fiuingjim@                                                      。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.