八年级英语下册完形填空、阅读理解训练100题(含答案).pdf
219页八年级英语下册完形填空、阅读理解专题训练100题含答案一、完形填空Hello,boys and girls!Let me tell you something about the 1 .Koalas come from Australia.They are quiet,friendly and cute.They are kind of lazy.They like 2 in the day.At night,they get up and eat leaves(树叶)on the3.Look over there,the tall animals are 4.They can eat the leaves in thebig trees.They are 5 and beautiful animals,too.They come from Africa.Lions arealso from 6.They are exciting(兴奋的)to watch,but they are scary,too.Many7 like to have dolphins(海豚)because they are very smart and interesting.Theylive in the 8、so they can swim very well.Most elephants come from Thailand orAfrica.They are really 9.You can be good friends with them.B ut they are in greatdanger.We must K)them.1.A.peopleB.foodC.animalsD.places2.A.runningB.sleepingC.walkingD.swimming3.A.flagsB.bridgesC.treesD.phones4.A.giraffesB.elephantsC.pandasD.lions5.A.shortB.scaryC.bigD.cute6.A.ChinaB.AfricaC.AustraliaD.Canada7.A.schoolsB.librariesC.hospitalsD.zoos8.A.waterB.villageC.hallD.club9.A.shyB.funnyC.friendlyD.lazy10.A.killB.saveC.cutD.forget【答案】1.C2.B3.C4.A5.D6.B7.D8.A9.C10.B【分析】本文作者讲述了 一些关于动物的事,像考拉、长颈鹿、狮子、海豚、大象等。
大象来自泰国或非洲,它们真的很友好,你可以和它们成为好朋友但它们处于极大的危险之中我们必须拯救它们1.句意:让我告诉你一些关于动物的事people人 ;fbod“食物”;animal“动物”;place“地方”根据下文的内容“Koalas.thetall animals.Lions.dolphins”可知作者介绍的是动物2.句意:它们喜欢白天睡觉run“跑;sleep睡觉;walk“走路;swim游 泳 根 据 They are kind of lazy.“可知sleep符合语境故选B 3.句意:晚上,它们起床在路上吃树叶flag“旗、bridge“桥;tree“树;phone””根据常识可知,树叶长在树上故选Co4.句意:看那边,高大的动物是长颈鹿giraffes“长颈鹿”;elephants“大象”;pandas 熊猫”;lions“狮子”根据句中的“tall”可知“giraffes(长颈鹿)”符合语境5.句意:它们也是可爱美丽的动物short“低的;矮的“;scary 恐怖的”;big“大的的cute“可爱的由“and beautiful”可知“cute”符合语境6.句意:狮子也来自非洲。
China“中国”;Africa 非洲”;Australia“澳大利亚”;Canada“加拿大”由上文的“Africa”及句中的“also”可知来自非洲故选B o7.句意:许多动物园喜欢海豚,因为它们非常聪明有趣school“学校;library”图书馆;hospital医院;zoo动物园根据常识可知海豚应该在动物园8.句意:它们生活在水里,所以它们能游得很好water 水”:village“村庄”;hall“大厅”;club“俱乐部”由常识可知海豚生活在水里故选Ao9.句意:他们真的很友好shy“害羞的;fiinny“有趣的”;friendly“友好的”;lazy“懒惰的”根据“You can be goodfriends with them.“可知 friendly 符合语境故选 C1 0.句意:我们必须拯救他们kill杀 死 ;save拯 救 ;cut切;割”;fdrget“忘记由B ut they are in great danger.“可知 save符合语境故选B oMy name is Mike.My parents and I 11 a great vacation in Dalian last summer.Dalian is a great city 12 lots of nice beaches.So in summer many people go on vacationthere.On the first day,we 13 to go to the beach.We didnt like being with too manypeople,14 we started at 8:00 a.m.We went to the famous beach-Laohutan.When we15 there,only a few people were there.We were happy.We 16 along the beach,played with the sand on the beach,and swam in the sea.The water was really 17.More and more people came to the beach.There were quite a few people in the sea.Then my father and I went to play volleyball on the beach.Two young men watched us andthen 18 us.How happy we were!11.A.tookB.gaveC.played12.A.forB.withC.on13.A.decidedB.neededc.discussed14.A.becauseB.andc.so15.A.got toB.gotc.arrived in16.A.sleptB.layc.walked17.A.hotB.coldc.cool18.A.joinedB.wentc.came【答案】IL A12.B13.A14.C15.B16.C17.C18.A【导语】本文主要讲述了作者和父母去年暑假度假的经历。
11.句意:去年夏天,我和父母在大连度过了一个很棒的假期took带走;gave给;played玩根据“a great vacation”可知,此处考查短语take avacation“去度假,take的过去式是took12.句意:大连是个很棒的城市,有很多漂亮的海滩for 为了;with 有;on 在.上根据“Dalian is a great city.lots of nice beaches”可知,大连有许多美丽的海滩,所以用with表示“有,作伴随状语13.句意:第一天,我们决定去海滩decided 决定;needed 需要;discussed 讨论根据On the first day,we.to go to thebeach.”及选项可知,应是第一天决定去海滩,decide to do sth”决 定 做 某 事 故 选 A14.句意:我们不喜欢和太多的人在一起,所以我们早上8 点开始because因为;and和;so所以空前空后是因果关系,表示前因后果,所以空处用so连接15.句意:当我们到那里时,只有几个人在那里got to 到达;got到达,省略了介词to;arrived in到达。
there是副词,因此前面跟动词g o t,故选B16.句意:我们沿着海滩散步,在海滩上玩沙子,在海里游泳slept 睡觉;lay 躺;walked 散步根据along the beach,played with the sand on thebeach,and swam in the sea.”可知,此处是讲在海滩上的活动,沿着海滩应是在散步故选 Co17.句意:水真的很凉爽hot炎热的;cold寒冷的;cool凉爽的根据“The water”可知,夏天水应是很凉爽的18.句意:两个年轻人看着我们,然后加入了我们joined加入;went去;came来根据“us”可知,此处考查join sb“加入某人”故选AoThursday,August 15th SundayGreat weather!It was sunny yesterday.We arrived in B eijing at 9:00 in the morning.Wehad breakfast on the plane.We went to the hotel by taxi.19 lunch and a short rest,wetook,a bus to the Summer Palace.We 20 the whole afternoon there.While we were ina boat on Kunming Lake,we 21 someone singing B eijing Opera on the bank.Thesinging sounded very 22.We all enjoyed it.In the evening we 23 toTiananmen Square because it was next to our hotel.We took some 24 there.I thinkmy parents will like them.This morning when we walked to the Palace Museum,we passedby(路过)a square and saw some people 25.The kites were in different shapes(形状).Some were 26 birds,and some were like fish.They were really beautiful.Til go to theaquarium(水族馆),and 27 B eihai Park.The day after tomorrow weII 28 theGreat Wall.I hear its very great and 1 think I will have great fun playing there.19.A.B eforeB.ForC.AtD.After20.A.tookB.spentC.gotD.did21.A.heardB.feltC.hadD.made22.A.terribleB.sadC.beautifulD.excited23.A.walkedB.rodeC.droveD.flew24.A.foodB.photosC.timeD.games25.A.drawing picturesD.singingB.flying。





