好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

沪教版牛津上海小学五年级上册英语阅读试题及答案及答案解析(DOC 10页).doc

10页
  • 卖家[上传人]:夏**
  • 文档编号:503034817
  • 上传时间:2023-11-04
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:85KB
  • / 10 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 沪教版牛津上海小学五年级上册英语阅读试题及答案及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,填入所缺单词完成句子    Summer is hot but don't stay at home all the time. It is a sunny day. The wind blows gently. Jimmy and his friends go camping with their teacher, Miss Li.    They drive for an hour and find a beautiful place in the countryside (乡村). The place has a mountain, a lake and a forest. It is a great place for camping. Jimmy and his friends help Miss Li set up the camp. Then, they play.    The lake looks nice. It is not deep (深), but it is very clean. Joe and Jimmy go fishing. They sit and wait for a long time. They don't move because fishing is a quiet sport.    The mountain is nice too. Sue and Mary climb the mountain. Hiking is their favourite sport. It makes them strong.    Jack and Ann find a small path to the forest. They go biking in the forest. It's fun but they can't go too far or ride too quickly.    Johnny is a fat boy. He doesn't like playing or doing sports. Miss Li says: "You need to move your body. Sport is good for you. Let's play badminton together. "So Johnny plays with Miss Li.(1)The sun is ________. The wind ________ gently. (2)Jimmy, his friends and Miss Li go to the ________ by car. (3)There is a mountain, ________ and ________ in the place. It is good for ________. (4)Fishing is a ________ sport. We can't ________ all the time. (5)Biking is ________. But if you go biking in the forest, don't go too ________or ride too ________. (6)________ is Mary's favourite sport. It makes her ________. (7)Johnny is too fat. He ________ to move his body and do some ________. So Miss Li and Johnny play ________ together. 【答案】(1)shining;blows(2)countryside(3)a lake;a forest;camping(4)quiet;move(5)fun;far;quickly(6)Hiking;strong(7)needs;sports;badminton 【解析】【分析】这是一篇介绍Jimmy和朋友们一起去野营的短文。

      1)根据短文叙述 It is a sunny day. The wind blows gently.(今天是一个晴朗的日子风微微吹着可知第一空填上shining“闪耀”,第二空用blow, 主语是第三人称单数,blow用单三blows. 故答案为:shining, blows.(2)根据短文叙述They drive for an hour and find a beautiful place in the countryside (乡村). (他们开车一小时找到了一个漂亮的乡村可知应填countryside. 故答案为:countryside. (3)根据短文叙述The place has a mountain, a lake and a forest.(这个地方有山,湖和森林和It is a great place for camping. (它是一个野营的好地方可知应填a lake, a forest和camping. 故答案为:a lake, a forest, camping.(4)根据短文叙述 They sit and wait for a long time. They don't move because fishing is a quiet sport.(他们坐着等很长时间。

      他们不动因为钓鱼是一项安静的运动可知应填quiet和move. 故答案为:quiet, move. (5)根据短文叙述 They go biking in the forest. It's fun but they can't go too far or ride too quickly.(他们在森林里骑自行车那很有趣可知他们不能骑太快和骑太远可知应填fun, far和quickly. 故答案为:fun, far, quickly.(6)根据短文叙述Hiking is their favourite sport. It makes them strong.(远足是他们最喜欢的运动,它使他们强壮可知应填Hiking和strong. 故答案为:Hiking, strong. (7)根据短文叙述You need to move your body. Sport is good for you. Let's play badminton together.(你需要让你的身体动起来让我们一起打羽毛球吧可知应填needs, sports和badminton. 故答案为:needs,sports,badminton. 【点评】这是考查阅读理解的题目。

      首先仔细阅读短文,掌握叙述的细节,然后根据相关句子来补全题目所给的句子2.阅读理解阅读短文,回答问题    The Wangs are talking about their holiday. They want to visit Hainan Island. It is in the south of China. There are many interesting places on Hainan Island. They can see the blue sea. They can play on the beach, too. They are going there by plane. It is dear but fast to go by plane. It is their first time to take a plane. They are so excited. They are sure to have a good time.(1)Where are the Wangs going? (2)Can they see the sea in Hainan? (3)How do they go there? (4)How do they feel? (5)Did they take a plane before? 【答案】(1)They are going to visit Hainan Island.(2)Yes, they can.(3)By plane.(4)They feel so excited.(5)No, they didn't. 【解析】【分析】大意:王氏一家人谈论将要去海南岛旅游。

      去哪里参观,他们第一次乘飞机,他们太兴奋了1)句意:王氏一家人去哪儿了?根据They want to visit Hainan Island. 可知他们将去参观海南岛,用一般将来时,故答案为They are going to visit Hainan Island.(2)句意:他们能看到海南的海吗?根据They can see the blue sea.他们可以看到蓝色的大海可知是肯定回答,故答案为Yes, they can.(3)句意:他们怎么去那里?根据They are going there by plane.可知乘飞机去那里,故答案为By plane.(4)句意:他们感觉如何?根据They are so excited. 可知他们太兴奋了,故答案为They feel so excited.(5)句意:他们以前坐过飞机吗?根据 It is their first time to take a plane. 这是他们第一次乘飞机可知是否定回答,故答案为No, they didn't.【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,根据题干的信息,作出正确的答语3.阅读理解阅读短文,判断正误。

      Health Tips    Fruit and vegetables are good for us. We should eat some fruit and vegetables every day.    Don't eat too much meat or chocolate. It's not good for us.    Don't drink too much coffee or cola. Drink some juice and water.    Get up early and do some exercise every day.    Don't watch too much TV or play computer games for too long. It's not good for our eyes.    Don't go to bed too late. Enough sleep is important for our health.(1)Fruit and vegetables are healthy food. (2)We can eat a lot of meat and chocolate. (3)We can drink a lot of coffee. (4)We should do some sports every day. (5)We should do sports in the morning. (6)We should not play computer or watch。

      点击阅读更多内容
      相关文档
      高等学校学生手册.doc 2025年区教育系统招聘编外教师储备人才事业单位考试押题.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册认识轴对称现象教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册用乘法估算解决问题教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册两、三位数乘一位数的笔算(不进位)教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册1200张纸有多厚教学设计范文.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册多位数除以一位数教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册认识平移、旋转现象教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册多位数乘一位数教学设计范本.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册认识平移与旋转教学设计范文.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册乘数中间有0或末尾有0的乘法教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册两位数乘一位数的笔算(进位)教学课件.pptx 2025年秋季青岛版三年级数学上册《两、三位数乘一位数的笔算(不进位)》教学设计与意图.docx 2025年秋季青岛版三年级数学上册我学会了吗教学课件.pptx 2025年连云港市妇幼保健院招聘专业技术人员考试笔试试题.docx 2025年深圳市大鹏新区发展和财政局招聘考试笔试试卷.docx 2025年绵阳市梓潼县财政投资评审中心招聘考试试题.docx 2025年来宾市妇幼保健院招聘考试笔试试题.docx 2025年无极县教育系统招聘教师考试笔试试卷.docx 2025年灵山县第三中学调配教师考试笔试试题.docx
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.