好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

七年级英语上册阅读理解练习题基础、提高、难题-汇总(含答案)经典1.doc

11页
  • 卖家[上传人]:cn****1
  • 文档编号:529433382
  • 上传时间:2024-01-31
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:142KB
  • / 11 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 七年级英语上册阅读理解练习题基础、提高、难题_汇总(含答案)经典1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解     Peter lives in a small house. He is a clerk(职员)in a bank(银行).Peter gets up at 6:30 every morning. He has breakfast and watches TV news at 7:00. After breakfast, he goes to work by bus.    He gets to the bank at 8:25. He gets ready to work. He has too much work to do. He has lunch in a restaurant near the bank. He finishes his work at 4:30. He likes exercise, so he goes home on foot.    After supper, he sometimes reads newspapers. Sometimes he looks for things on the Internet. He goes to bed early. He is tired after a day's work.(1)What does Peter do at 6:30? A. He goes to work.         B. He gets up.          C. He has breakfast.         D. He watches TV news.(2)What is Peter? A. He is a driver.               B. He is a teacher.                 C. He is a clerk.               D. He is a doctor.(3)How does Peter go home? A. He walks home.                                                B. He goes home by bus. C. He goes home by bike.                                    D. He drives home.【答案】 (1)B(2)C(3)A 【解析】【分析】本文讲述了Peter的日常。

      (1)细节题根据 Peter gets up at 6:30 every morning , 可知彼得在6:30起床 , 故选B (2)细节题根据 He is a clerk ,可知Peter是职员,故选C (3)细节题根据 he goes home on foot ,可知他步行回家,故选A 【点评】考查阅读理解本文涉及细节题,细节题要注意从文中寻找答案2.阅读理解    Let's look at the picture. The boy's name is John. The girl in a white blouse is his sister, Rose. The other one in a yellow blouse is his sister, Mary. John and his sisters are students in No. 11 Middle School. The two sisters are in Class Three, Grade One, but John is in Class Two, Grade Two. The man and woman are their father and mother. The man is a worker and the woman is a teacher. The old man and the old woman are John's grandfather and grandmother. The family is a big one. (1)There are ______ people in the family. A. five                                     B. six                                     C. seven                                     D. eight(2)Mary is in a _____ blouse and Rose is in a ______ one. A. yellow; white                   B. white; yellow                   C. yellow; blue                   D. black; red(3)John's sisters are _____. A. not students         B. in the same class         C. in Grade 2         D. in different middle schools(4)The sisters' _____ is a teacher. A. father                         B. grandfather                         C. mother                         D. grandmother(5)Which of the following is NOT true? A. The family is a big one.                                    B. John and his sisters are in the same school.C. The man's son is in Grade 2.                           D. The two girls have two brothers.【答案】(1)C(2)A(3)B(4)C(5)D 【解析】【分析】这篇短文给我们介绍了John一家人的一张照片,他家里一共有7口人,是一个大家庭。

      他和他的两个妹妹在同一个学校学习他的爸爸是一名工人,妈妈是一名老师⑴推理判断题根据这篇短文中提到的人名可知,这一家里一共有7口人,他们是John、Rose、Mary、他们的父亲和母亲、他们的爷爷奶奶故应该选C⑵细节理解题根据短文中The girl in a white blouse is his sister, Rose可知,Rose穿着白色的衣服;以及根据短文中The other one in a yellow blouse is his sister, Mary可知,Mary穿着黄色的衣服⑶细节理解题根据短文中The two sisters are in Class Three, Grade One,可知,Rose和Mary两姐妹都在一年级三班,因此他们在同一个班里⑷细节理解题根据短文中The man and woman are their father and mother. The man is a worker and the woman is a teacher.可知,他们的妈妈是一名老师⑸推理判断题根据The family is a big one可知A的说法是正确的;根据John and his sisters are students in No. 11 Middle School.可知B说的也是正确的;根据John is in Class Two, Grade Two可知C说的也对;根据The boy's name is John. The girl in a white blouse is his sister, Rose. The other one in a yellow blouse is his sister, Mary.可知,Rose和Mary有一个哥哥叫John,故D不对。

      3.根据短文内容,选择正确答案E    In many English homes people eat four meals a day. They have breakfast at any time from seven to nine in the morning. They eat porridge (粥), eggs or bread and drink tea or coffee for breakfast. Lunch comes at one o'clock. Afternoon tea is from four to five in the afternoon and dinner is about half past seven. First they have soup then they have meat or fish with vegetables. After that they eat some other things, like bananas, apples or oranges. But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day. Their meals are breakfast, dinner, tea and supper and all these meals are very simple.(1)Many English people have ______ meals a day.A. two                                     B. three                                     C. four                                     D. five(2)According to the passage,people in Britain may have ______ for their breakfast.      A. tea and eggs           B. hamburgers and tea           C. coffee and salad           D. eggs and fish(3)English people have lunch at ______.A. any time                                   B. nine                                   C. five                                   D. one(4)People don't have _____。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.