好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

冀教版小学六年级上册英语阅读试题及答案解析.doc

5页
  • 卖家[上传人]:夏**
  • 文档编号:531698647
  • 上传时间:2022-12-18
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:59.50KB
  • / 5 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 冀教版小学六年级上册英语阅读试题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Dear Cindy,    Please come to my twelfth birthday party at 6:00 p.m. on Saturday. Now I will tell you how to come to my home.    Start from the hospital behind your home. Turn right at the hospital. Then go straight for 10 minutes. After that, turn left at the library. My home is near the library. It's in a yellow building. My home is on the ninth floor.Yours,Lucy (1)Lucy is eleven years old. (2)Cindy's home is in front of the hospital. (3)Cindy should turn left at the hospital. (4)Lucy's home is near the library. (5)Lucy lives on the tenth floor. 【答案】(1)0(2)1(3)0(4)1(5)0 【解析】【分析】这是一封露西给朋友辛迪的一封信,在信中她告诉辛迪怎样找到她的家。

      ⑴细节理解. 题意:露西十一岁了由短文中的关键句"Please come to my twelfth birthday party at 6:00 p.m. on Saturday. "可知露西十二岁了这与题意不符,故答案为:错误 .⑵推理判断. 题意:辛蒂的家在医院的前面由短文中的关键句"Start from the hospital behind your home. "可推知辛蒂的家在医院的前面这与题意相符,故答案为:正确 .⑶细节理解. 题意:辛蒂应该在医院左转由短文中的关键句" Turn right at the hospital. '"可知辛蒂应该在医院右转这与题意不符,故答案为:错误 .⑷细节理解. 题意:露西的家是在图书馆附近由短文中的关键句"My home is near the library."可知露西的家是在图书馆附近这与题意相符,故答案为:正确 .⑸细节理解. 题意:露西住在第十层由短文中的关键句"'My home is on the ninth floor."可知露西住在第九层这与题意不符,故答案为:错误 .【点评】本题主要考查对文章的综合理解做题时要把握文中的关键词句,在文章中找出正确的答案。

      2.阅读理解阅读下列短文,选择正确答案    Hello, my name is Li Ming . Today I make a birthday chart for my family. My birthday is June 9th. My mother's birthday is June 14th. My grandpa's birthday is June 23th.My grandpa is in America, my grandpa lives with my uncle Bill and aunt Mary in America, so I usually make an e-card to him for his birthday. There are 2 birthdays in October, my father and my cousin Alice. Alice likes dolls, so I often send her some beautiful dolls . My grandma's birthday is in April , it is very warm and nice in April, then when her birthday is coming ,we often go hiking for her birthday. There is none in August. This is my chart ,I love my family.(1)How many people are there in Li Ming's family? A. 6                                              B. 8                                              C. 9(2)How many birthdays are there in June? A. 2                                              B. 4                                              C. 3(3)How many birthdays are there in October? A. 0                                              B. 2                                              C. 3(4)What will Li Ming do for his grandpa's birthday? A. send an e -mail                    B. send an e-card                    C. send a birthday cake(5)When is Li Ming's birthday? A. June 14th                                B. June 9th                                C. June 23th【答案】(1)B(2)C(3)B(4)B(5)B 【解析】【分析】该短文李明的自我介绍及介绍家庭成员情况。

      1)细节阅读,根据文章内容看出李明有父母、祖父母、叔叔婶婶及妹妹得知有8口人,故选B2)细节阅读,根据My birthday is June 9th. My mother's birthday is June 14th. My grandpa's birthday is June 23th得知三个人的生日在六月份3)细节阅读,根据There are 2 birthdays in October, my father and my cousin Alice.得知10月份有两个生日,故选B4)细节阅读,根据I usually make an e-card to him for his birthday.得知经常发送电子邮件,故选B5)细节阅读,根据My birthday is June 9th. 得知李明的生日是6月9日,故选B点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确选择3.阅读理解阅读短文,判断句子正误    Amy is going to have a busy weekend. On Saturday morning, she is going to visit her aunt with her parents. They are going to have a big dinner and watch TV together. In the evening, they are going to see a film. On Sunday morning, she is going to do her homework. In the afternoon, she is going to climb mountains with her friends. That will be very nice!  (1)Amy will have a busy but happy weekend. (2)Amy is going to visit her grandparents. (3)Amy is going to do her homework on Sunday. (4)Amy is going to see a film on Saturday morning. (5)Amy is going to climb mountains with her friends. 【答案】(1)0(2)0(3)1(4)0(5)1 【解析】【分析】大意:主人公Amy将有一个忙碌的周末,以及介绍Amy打算做的具体事情。

      1)Amy将有一个忙碌但快乐的周末根据原文Amy is going to have a busy weekend.可知,Amy的周末很忙碌,并没有表现很快乐故答案为:错误2)Amy将拜访她的祖父母根据原文she is going to visit her aunt with her parents.可知,她将和父母一起拜访她的阿姨故答案为:错误3)Amy将在星期日做她的家庭作业根据原文On Sunday morning, she is going to do her homework. 可知,她打算星期天早上做作业故答案为:正确4)Amy星期六早上将去看电影根据原文In the evening, they are going to see a film. 可知,她在晚上去看电影故答案为:错误5)Amy将和她的朋友去爬山根据原文she is going to climb mountains with her friends.可知,她要和朋友一起去爬山故答案为:正确点评】考查阅读理解注意理解文章大意,在文中寻找关键句子进行判断4.阅读理解读短文,完成下面习题    There are four people in my family. My grandfather is sixty years old. He likes reading newspapers every day. He says, "I can learn something from the newspaper. I can know many people from the newspaper." He also likes watching TV.    My father and mother work in the hospital. They are very busy. They don't have time to read newspapers. They use smart-phones to know news and read books. They say, "Smart-phones(智能)are very useful(有用的). You can know what happens(发生)."    I am Mike. I am a student. I like c。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.