最新人教版英语专题训练-八年级英语上册阅读理解(word).doc
26页最新人教版英语专题训练 八年级英语上册阅读理解(word)一、八年级英语上册阅读理解专项练习(含答案解析)1.阅读理解 Some Travel InformationA week in ThailandArrive on March 30 for a seven-day stay,room only at the Regent Chalet,Cha Am.£160Tel:0871 664 0273Family trip in FloridaSeven nights at the Westgate Inn,Kissimmee. Set off on March 21.£450Tel:0800 294 8844Farmhouse in MajorcaSeven nights' stay for up to six people at Can Corso,next to S'Horta. Accommodation(食宿) isn't included. Arrive on March 14.£36Tel:0845 800 8080Family trip in MoroccoAn eight-day hiking(徒步旅行) in the Atlas Mountains. Accommodation is included. Arrive on April 18.£260Tel:0871 230 8512(1)What phone number will Mr. Brown call if he wants to order tickets to Morocco? A. 0871 664 0273. B. 0800 294 8844. C. 0871 230 8512. D. 0845 800 8080.(2)Where should Frank and his four friends go if they want to spend as little money as possible? A. Thailand. B. Morocco. C. Florida. D. Majorca.(3)What can you do in the Atlas Mountains? A. Hike. B. Swim. C. Skate. D. Fish.【答案】 (1)C(2)D(3)A 【解析】【分析】主要讲了一些旅游信息。
(1)细节题根据Family trip in Morocco Tel:0871 230 8512可知是0871 230 8512,故选C (2)细节题根据A week in Thailand £160;Family trip in Florida £450;Farmhouse in Majorc £36; Family trip in Morocc £260.可知去Majorc最便宜,故选D (3)细节题根据An eight-day hiking(徒步旅行) in the Atlas Mountains.可知可以在Atlas Mountains徒步旅行,故选A 【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案2.阅读理解 Yasutaro Koide, the world's oldest man, died at the age of 113, in Nagoya, Japan on January 19, 2016. But along with his many years, Koide also left us with a piece of advice for a long and fruitful life. Koide was born on March 13, 1903. He learned sewing and worked as a tailor(裁缝) for a men's clothes shop in most of his life. He moved to live with his daughter when he was 107 years old. When he turned 110, Koide could still read newspapers without glasses and could eat well without dentures(假牙). In August, 2015, Guinness World Records confirmed(认证) that he was the world's oldest man. Koide always loved sitting in front of his sewing machine, enjoying making all kinds of clothes by hand. Being a tailor was his only and last job before his death. When he was given the world record in 2015, he told reporters about his secret of living a long life, "No smoking or overdrinking! Be happy about everything. Never overdo things. Work and live with happiness.(1)Yasutaro Koide was years old when he got Guinness World Record. A. 107 B. 110 C. 112 D. 113(2)What does the underlined word "sewing" mean in English? A. Buying clothes. B. Making clothes. C. Selling clothes. D. Wearing clothes.(3)Which of the following is TRUE? A. Koide used to have lots of jobs.B. Koide lived in Fukui all his life.C. Many Japanese like to be tailors.D. Koide liked his work all his life.(4)According to Koide, the secret of living a long life is . A. drinking a lot B. eating well C. working hard D. living happily(5)What's the best title for the passage? A. The oldest man in the worldB. The oldest woman in the worldC. Some ways to live a long lifeD. The importance of living happily【答案】 (1)C(2)B(3)D(4)D(5)A 【解析】【分析】主要讲了世界上最长寿的人——Yasutaro Koide。
(1)推断题根据Yasutaro Koide, the world's oldest man, died at the age of 113, in Nagoya, Japan on January 19, 2016. When he was given the world record in 2015, he told reporters about his secret of living a long life可知2016年113岁去世,在2015年获得世界吉尼斯纪录,所以是112岁,故选C (2)细节题根据worked as a tailor(裁缝) for a men's clothes shop in most of his life.他一生中大部分时间在一家男装店当裁缝,可知他学习裁缝,即做衣服makingcclothes,故选B (3)细节题根据Being a tailor was his only and last job before his death.做裁缝是他生前唯一也是最后一份工作,即Koide一生喜欢他的工作,故选D (4)细节题根据Be happy about everything.可知长寿的秘诀是快乐地活着,故选D。
(5)主旨题根据全文可知主要讲了主要讲了世界上最长寿的人——Yasutaro Koide 【点评】考查阅读理解本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想3.阅读理解 There are four great places to have fun in Sunshine Town. Happy Restaurant It has the most delicious food. And it plays the most wonderful music. However, the food is the most expensive. And the waiters aren't as friendly as I think. Fun Times Many people like the theater, It has the biggest screens and the most comfortable seats, and the workers always do their best to help you, But the I tickets are more expensive than any other theater. Easy Mall I always go shopping。





