好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

最新-初中英语阅读理解日常生活类培优训练(附解析)经典.doc

24页
  • 卖家[上传人]:ni****g
  • 文档编号:529227186
  • 上传时间:2023-11-27
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:234KB
  • / 24 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 最新 阅读理解日常生活类培优训练(附解析)经典一、英语阅读理解日常生活类(含答案详细解析)1.阅读理解     I walked into a stranger as he passed by me.    "Excuse me." I said.    He replied with a smile and said, "Please excuse me, too. I didn't notice you."    We apologized(道歉) and went for our own ways.    Later that day, when I was cooking, my daughter was standing too near. When I turned to reach for some milk, I nearly knocked her over. "Move out of the way!" I shouted.    She walked away sadly. But I didn't feel like I had to apologize to her.While I was in bed that evening, my husband said to me. "While dealing with a stranger, you were polite. But with a daughter you love, you were unkind. Your daughter brought you some flowers that she picked herself this afternoon. You will find them in the kitchen by the door. Have you seen the tears in her eyes?"    I quietly went and sat down by my daughter's bed.    "Honey, I am so sorry." I said. "Are these the flowers you picked for me?"    She said, "I found them by the tree. I picked them because they're pretty like you. I knew you'd like them, especially the blue ones."    I tearfully replied, "Sweetie, I'm really sorry for the way I acted today. I shouldn't have shouted at you."     "It's OK. I love you anyway." She said as she kissed me on my cheek.If we can be polite to strangers, why can't we do the same for the ones we love? (1)The writer was       to the stranger who she walked into. A. mad                                B. honest                                C. unkind                                D. polite(2)Where were they when the writer shouted at her daughter? A. In the kitchen.               B. By the tree.               C. In the bedroom.               D. In the garden.(3)What did the writer's husband think when he saw her action? A. The little girl shouldn't cry.B. She shouldn't shout at their daughter.C. She shouldn't say sorry to the stranger.D. Both he and his wife should apologize to their daughter.(4)What may be the writer's favorite color according to the passage? A. Yellow.                                  B. Pink.                                  C. Blue.                                  D. Red.(5)What do you think is the best title for the passage? A. Be friendly to strangers.B. Mothers like flowers.C. Be kind to loved ones.D. Love between parents and children.【答案】 (1)D(2)A(3)B(4)C(5)C 【解析】【分析】大意:作者走在路上撞到陌生人,相互表示歉意,而在家里因为女儿站地离自己很近,结果取牛奶的时候几乎绊倒女儿却生气对女儿大叫,导致女儿难过流泪,后来因为老公的点醒,让作者意思到对待爱自己的人要好的道理。

      (1)细节题根据"Excuse me." I said.可知,作者对待陌生人很有礼貌,故选D (2)细节题根据when I was cooking, Move out of the way!" I shouted.可知,作者是在厨房对女儿大喊大叫,故选A (3)推断题根据 While dealing with a stranger, you were polite. But with a daughter you love, you were unkind.可知,作者的丈夫认为她不应该对女儿大叫,故选B (4)推断题根据I knew you'd like them, especially the blue ones."可知,作者可能最喜欢蓝色,故选C (5)主旨题作者走在路上撞到陌生人,相互表示歉意,而在家里因为女儿站地离自己很近,结果取牛奶的时候几乎绊倒女儿却生气对女儿大叫,导致女儿难过流泪,后来因为老公的点醒,让作者意思到对待爱自己的人要好的道理,故选C 【点评】考查阅读理解细节题、推断题和主旨题是阅读理解题中常考题型细节题需要从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

      2.阅读理解     Hi, guys! Last week I read a book called Rabbits in Australia. Rabbits look cute, but when they enter in large numbers, it's a problem. In Australia, rabbits have crowded into the land. They eat the plants that farmers grow. They eat the plants other animals need to eat, so other animals find it hard to live.    These days I'm reading Moby Dick. It's considered to be the "Great American Novel", or one of the greatest novels of all time. "The story takes place on a whaling ship that sails the seas to find Moby Lick, a very large whale.    Well, I love detective stories. Last month I read The Stolen Letter. The writer brings me into the story of his characters' lives. He also introduces a sense of mystery in the story. It keeps me interested until the very end of the story.(1)What are Amy, Daniel and Simon talking about? A. Listening.                          B. Speaking.                          C. Reading.                          D. Writing.(2)The rabbits in the book Rabbits in Australia    . A. are very cute                                                     B. are in small numbersC. cause a problem                                               D. find it hard to live in Australia(3)What type of book is Moby Dick? A. Science.                          B. Novel.                          C. Detective story.                          D. Travel.(4)What do we know about the book The Stolen Letter? A. It's set in Australia.                                           B. It's about the writer's life.C. Its story happens on a ship.                             D. There's a sense of mystery in it.【答案】 (1)C(2)C(3)B(4)D 【解析】【分析】主要讲了Amy、Daniel和Simon谈论了自己的读书。

      (1)细节题根据第一个表格Hi, guys! Last week I read a book called 。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.