好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

【英语】-初中英语阅读理解日常生活类练习题(含答案).doc

27页
  • 卖家[上传人]:壹****1
  • 文档编号:506978431
  • 上传时间:2024-01-28
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:299KB
  • / 27 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 英语】 阅读理解日常生活类练习题(含答案)一、英语阅读理解日常生活类(含答案详细解析)1.请阅读下面的海报,从每小题所给的A,B,C三个选下中选出一个最佳选项    House fires often happened. So it appears necessary to learn something useful to protect family from them. The following poster in the neighborhood will tell you how to do it.Fire Safety    Put a smoke alarm in your house and test it every month. Half of all house fire deaths happen between 11 pm and 7 am. The risk of dying in a house fire is cut in half with working smoke alarms.    Make sure your hearing aid, wheelchair or eyeglasses are next to your bed. Fire can spread through a house soon. You may have as little as two minutes to escape (逃离) safely. Be ready to act at once.    Create a fire escape plan. 77% of families don't have a house fire escape plan to follow. That's one of the reasons why at least one child dies and 293 children are injured in a house fire every day.    Don't call 119 until you are safely outside. During a fire, the first thing to do is to get out of house as fast as you can.(1)________ makes the risk of dying in a house fire smaller. A. A smoke alarm                     B. A pair of eyeglasses                     C. A wheelchair(2)We may have only ________ to escape from a house firm safely. A. half an hour                             B. 2 minutes                             C. 293 seconds(3)According to the poster, ________ can help save you from a house fire. A. stopping the fire from spreadingB. making and following a plan to escapeC. keeping awake betwren11 pm. and 7 am.(4)Call 119 for help ________. A. after you reach safelyB. as soon as you are ready to escapeC. when you find out what causes the house fire(5)The poster is put up in the neighborhood to help people learn to ________. A. plan their live as they wishB. save time as much as possibleC. protect themselves in a right way【答案】 (1)A(2)B(3)B(4)A(5)C 【解析】【分析】文章大意:文章讲述了当家庭火灾发生时,应该如何做才能够最安全,损失最小。

      (1)细节理解题根据“The risk of dying in a house fire is cut in half with working smoke alarms”可知,烟雾报警器会降低火灾的死亡, 故答案是 A (2)细节理解题根据“You may have as little as two minutes to escape (逃离) safely” 可知,故答案是 B (3)细节理解题根据 “Create a fire escape plan. 77% of families don't have a house fire escape plan to follow. ”可知,77%的家庭没有可遵守的火灾逃离方案制定并且遵守逃离方案可以救助人们故答案是B (4)细节理解题根据“Don't call 119 until you are safely outside. ”可知,直到你安全到达户外后再打 119,故答案是 A (5)细节理解题根据“So it appears necessary to learn something useful to protect family from them.”可知张贴海报的目的是以正确的方式保护人们,故答案是C。

      【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题,细节理解题比较简单,一般可以直接从文中找到答案2.阅读理解     People in different countries speak different languages. But is there a language that can be understood by everyone in the world? If there is, the answer might be EMOJIS(表情符号).    Emojis are a kind of special language. Pictures are used to put meaning across. A group called the Unicode Consortium works on choosing emojis. It has added new emojis every year since 2014. They show what people think about and like.     Emojis can be used to represent(代表) different groups of people. In 2015, emoji faces with different skin tones(肤色) were added. In 2016, different jobs were added , such as doctor, police officer and painter. This year, emojis of disabled people were added including emojis of blind people and people in wheelchairs.     But there is also more to emojis. They can also refer to(指的是) pop culture and new cultural trends(潮流).    New emojis in 2019 also include several animals, such as sloths(树懒) and flamingos(火烈鸟). These animals are not very common, but are known to many people. For example, sloths have become popular because of the 2016 film Zootopia(《疯狂动物城》). Many fashion designers(设计师) have included flamingos in their designs in recent years. This animal makes people feel like they're on a vacation.    It seems that emojis are a mirror of the world we live in. It will be interesting to see how they change and grow in the years to come.(1)Emojis use       to express ideas. A. music                               B. sounds                               C. words                               D. pictures(2)What does the underlined word "it" in Paragraph 2 refer to? A. The Unicode Consortium.              B. An emoji.              C. A country.              D. A language.(3)In which year were emojis of disabled people added? A. In 2014.                             B. In 2015.                             C. In 2016.                             D. In 2019.(4)According to the passage, emojis include the following EXCEPT      . A. people with different skin tonesB. popular filmsC. some interesting animalsD. different jobs(5)Which sentence is Not True according to the passage? A. People all over the world might understand emojis.B. Emojis can represent pop culture.C. Many fashion designers used sloths in their works.D.。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.