好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

外研版小学五年级下册英语阅读理解专项习题含答案解析.doc

8页
  • 卖家[上传人]:ni****g
  • 文档编号:531738330
  • 上传时间:2024-01-03
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:75KB
  • / 8 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 外研版小学五年级下册英语阅读理解专项习题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解根据短文内容判断正误     There are four seasons in a year in China. March, April and May make the spring season. June, July and August make the summer season. September, October and November make the autumn season. December, January and February make the winter season.    Near the North Pole(北极) there are only two seasons. They are winter and summer. The nights in winter are very long. For more than two months you can't see the sun, even at noon. In summer the days are long. For more than two months the sun never sets, and there is no night.    In the tropics(赤道) there are also two seasons: a rainy season and aSeason.(1)There are four seasons in the North Pole. (2)In China. October is in the autumn season. (3)The sun never sets in North Pole. (4)In the North Pole, the nights in winter are very long. (5)There is no night in the North Pole for more than two months in Summer. 【答案】 (1)0(2)1(3)0(4)1(5)1 【解析】【分析】大意:短文讲述了中国的四季时间和南北极的两季。

      1)句意:北极有四个季节根据Near the North Pole there are only two seasons. 可知北极有二个季节故答案为错误2)句意:在中国,十月是秋天根据September, October and November make the autumn season.可知在中国十月是秋天故答案为正确3)句意:太阳从不落在北极根据 In summer the days are long. 可知在北极夏天白天很长故答案为错误4)句意:在北极,冬天的夜晚很长根据 The nights in winter are very long. 可知在北极,冬天的夜晚很长故答案为正确5)句意:在北极的夏季两个多月都没有夜晚根据 In summer the days are long. For more than two months the sun never sets, and there is no night. 可知在北极的夏季两个多月都没有夜晚故答案为正确点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误2.阅读理解阅读短文,判断正误     Tomorrow is Mother's Day. What will children do on Mother's Day?Ben and Jim are brothers. Their mother likes flowers very much. So they want to buy some flowers for their mother. They will put their money together and buy some pink carnations(康乃馨).    Lily is going to make cards for her mother and her two grandmothers. She needs some nice paper and some crayons. She can make beautiful cards.    John will paint a picture for his mother. He will paint sixteen tulips(郁金香) ,sixteen roses and sixteen lilies(百合花). The sum(总和) of all the flowers is his mother's age.    What will you do for your mother?(1)Tomorrow is Mother's Day. (2)Ben and Jim will buy some tulips for their mother. (3)Lily is going to make cards for her mother and her aunt. (4)John will paint a picture for his mother. (5)John's mother is 36. 【答案】 (1)1(2)0(3)0(4)1(5)0 【解析】【分析】大意:短文讲述了在母亲节前夕,孩子们将为自己的母亲买或做什么礼物。

      (1)句意:明天是母亲节根据 Tomorrow is Mother's Day. ,可知明天是母亲节,故答案为正确 (2)句意:本和吉姆将为他们的母亲买一些郁金香根据 They will put their money together and buy some pink carnations. 可知本和吉姆将为他们的母亲买一些康乃馨 ,故答案为错误 (3)句意:莉莉打算给她母亲和姑妈做卡片根据 Lily is going to make cards for her mother and her two grandmothers. 可知莉莉打算为她母亲和她的两个祖母制作卡片,故答案为错误 (4)句意:约翰将为他母亲画一幅画根据 John will paint a picture for his mother. 可知约翰将为他母亲画一幅画,故答案为正确 (5)句意:约翰的母亲36岁根据短文内容,可知没有提到约翰的母亲年龄,故答案为错误 【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误  3.阅读理解阅读歌谣,完成下列任务    Spring is green with flowers and songs. We can go on a picnic.    Summer is hot and the days are long. We can go swimming.   Autumn is golden and farmers are busy. We can pick apples.    Winter is white and the year is gone. We can make a snowman.⑴⑵⑶⑷根据歌谣完成问句或补全空缺,⑸根据文章提示填空,⑹选择恰当的句子完成对话。

      (1)What colour is Autumn?  ________ (2)Farmers are ________in Autumn. (3)What colour is winter?________ (4)Spring is full of (充满)________ and songs. (5)Green spring—flowers and songs —________Hot summer—________days —go swimming________—busy ________ —pick apples________—end of the year —________ (6)选择恰当的句子完成对话Mike: Hi, Andy! ________Andy: Autumn.Mike: ________Andy: Because I can pick apples in autumn.Mike: ________Andy: Yes, they are.Mike: ________Andy: I often go hiking with my father.A. Why do you like autumn?B. Are famers very busy in autumn?C. What do you often do in autumn?D. What's your favourite season?【答案】(1)It's golden.(2)busy(3)It's white.(4)flowers(5)go on a picnic;long day;Golden autumn;busy farmers;White winter;make a snowman(6)D;A;B;C 【解析】【分析】这是一篇介绍四季的童谣。

      1)题目问题是: 秋季是什么颜色的? 根据歌谣Autumn is golden .(秋季是金色的) 可知答案为: It's golden.(2)根据短文叙述Autumn is golden and farmers are busy.(秋季是金色的,农民很忙)可知应填busy"忙的"故答案为: busy.(3)题目问题是: 冬季是什么颜色的? 根据歌谣Winter is white(冬季是白色的.)可知是白色的故答案为: It's white.(4)根据短文叙述Spring is green with flowers and songs.(春季是绿色的充满鲜花和歌声)可知应填flowers. 故答案为: flowers.(5)①根据歌谣Spring is green with flowers and songs. We can go on a picnic.可知春季的特征是green spring—flowers and songs — go on a picnic. 故答案为: go on a picnic.②根据歌谣Summer is hot and the days are long. We can go swimming.夏季的特征是: Hot summer—long days— go swimming. 故答案为: long.③根据歌谣Autumn is golden and farmers are busy. We can pick apples. 秋季的特征是: Golden autumn— busy farmers— pick apples. 故答案为: Golden.④根据歌谣Autumn is golden and farmers are busy. We can pick apples. 秋季的特征是: Golden autumn— busy farmers— pick 。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.