好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

高考英语一轮复习 完形填空精选精练(四)1.doc

8页
  • 卖家[上传人]:博****1
  • 文档编号:416997346
  • 上传时间:2024-01-19
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:52.50KB
  • / 8 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 浙江奉化市2017高考英语完形填空(一轮)精选精练(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项体裁:说明文 话题:错误与成长 词数:352 时间:5′We live in a culture that sends out very mixed messages about mistakes: We're told we learn by making them, but we work hard to avoid them.So the result is most of us know that we are going to make mistakes, but deep down, we feel we shouldn't.Experiments with schoolchildren who did well on a given test show that those who were praised for being smart and then offered a more challenging or less challenging task afterward usually chose the easier one.On the other hand, children praised for trying hard—rather than being smart—far more often selected the more difficult task.If we try hard to avoid mistakes, we aren't open to getting the information we need in order to do better.In a writing study, experiments showed that those who are so scared to make mistakes perform worse in writing tasks than those who aren't as worried about being perfect.They fear receiving any kind of negative feedback, so they don't learn where they went wrong and how to get better.We don't just learn more when we're open to mistakes, we learn deeper.Research tells us that if we're only concerned about getting the right answer, we don't always learn the underlying concepts that help us truly understand whatever we're trying to figure out.Mistakes need to be seen not as a failure to learn, but as a guide to what still needs to be learned.As Thomas Edison said, “I am not discouraged, because every abandoned wrong attempt is another step forward.”Furthermore, we often make mistakes because we try new things—we wander away from accepted paths.Teflon, penicillin—these are examples of great discoveries made by mistake.Take a page from Albert Einstein, who said, “Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.”【语篇解读】 本文讲述了错误对于我们成长的积极作用,并列举了相关实验和例子,以及我们应该用积极的态度对待错误。

      1.What will happen to students praised for being smart in face of choosing tasks compared to students praised for working hard? A.He will ask his teachers for advice. B.He will choose a less challenging task. C.He will work harder to avoid mistakes. D.He will hide his mistakes from his teachers. 答案 B [细节理解题从文中第二段第一句可知“对在测试中取得较好成绩的学生做实验,给他们一个较难的任务和一个较简单的任务,被表扬聪明的同学更倾向于选择简单的任务”]2.If a person is always scared of making mistakes, he will ________. A.lose confidence in everything B.discourage himself from improving C.suffer from great pressure of success D.focus on getting positive information 答案 B [推理判断题。

      从文中第三段第一句和最后一句可知“如果我们努力避免错误,我们就不会得到我们需要变好的信息……这样的人害怕收到负面的回馈,所以他们不会学到他们哪里做错了以及如何提高”所以说,如果一个人害怕犯错误,他就不能得到提高]3.Which of the following statements is NOT acceptable according to the passage? A.Being open to mistakes help you understand the truth. B.Mistakes can be used as a positive factor for success. C.The more mistakes we make, the more we learn. D.A step forward may come from mistakes you've made. 答案 C [推理判断题此选项过于绝对,文中说错误可以帮我们找到自身的不足然后加以提高这样才会学到东西,而不是犯越多的错,学的越多]4.What does the last paragraph want to tell us? A.One must follow a correct path to avoid mistakes. B.To become an Einstein, you should make mistakes. C.You can't make mistakes unless you try new things. D.Making mistakes is not a disadvantage in a way. 答案 D [主旨大意题。

      从最后一段可知,我们犯错误是因为我们努力尝试新的东西,所以从某种意义上说犯错误是有积极作用的]5.What's the main idea of the passage? A.Mistakes should be treated with a correct attitude. B.Success can't be achieved without making mistakes. C.Try every means to avoid mistakes in our daily life. D.We can never avoid making mistakes when we work. 答案 A [主旨大意题从文章大意可知本文讲述了错误对于我们成长的积极作用,以及我们应该用积极的态度对待错误]阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项Beijing, April 2----Starting from this year, the Beijing Municipal Health Bureau will begin to promote a home medical service. With this service a medical team which is made up of a doctor, a nurse and a medical health worker will be sent to some communities in the city. They will set up a medical filing recorder for every resident in community and publicize their contact information to them. If people in the community feel sick, they can consult their community doctor first. If community doctors cannot treat their illness, they will then be transferred to large hospitals. Liang Wan, deputy director of the Beijing Municipal Health Bureau, made the statement last Friday . In addition ,the Beijing Municipal Health Bureau will set up some funds to train home medical service workers for families whose members suffer either from high blood pressure, diabetes,cerebral apoplexy , or coronary heart disease . The home medical service workers will remind patients to take pills on time and lead the patients to follow some health tips in their daily life. They will also learn some practical knowledge to save patients in case of an emergency .The work will first begin in the medical service room in the 25 community centers and spread to all communities in Beijing. The disease prevention and control cen。

      点击阅读更多内容
      相关文档
      【全国硕士研究生入学统一考试政治】2020年考研政治真题.docx 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2015年考研政治真题.docx 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2010年考研政治真题.docx 【全国硕士研究生入学统一考试政治】1996年政治考研真题(理科)及参考答案.doc 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2001年政治考研真题(理科)及参考答案.doc 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2016年考研政治真题.docx 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2000年政治考研真题(文科)及参考答案.doc 【全国硕士研究生入学统一考试政治】1997年政治考研真题(理科)及参考答案.doc 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2007年考研政治真题.doc 【全国硕士研究生入学统一考试政治】1997年政治考研真题(文科)及参考答案.doc 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2004年考研政治真题.doc 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2003年考研政治真题.doc 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2019年考研政治真题.docx 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2009年考研政治真题.docx 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2001年政治考研真题(文科)及参考答案.doc 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2021年考研政治真题.doc 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2014年考研政治真题.docx 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2018年考研政治真题.docx 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2008年考研政治真题.doc 【全国硕士研究生入学统一考试政治】2011年考研政治真题.docx
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.