好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

七年级英语上册阅读理解经典例题.doc

12页
  • 卖家[上传人]:枫**
  • 文档编号:525040551
  • 上传时间:2023-09-22
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:90KB
  • / 12 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 七年级英语上册阅读理解经典例题一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解     Mr Smith is a teacher of English. He comes from America. He teaches English in China. He speaks Chinese quite well.     He reads a lot of books and his wife often writes books for the students at home. Mr Smith gets up at five in the morning. He leaves home at ten to six. He begins the first lesson at 8:00. He teaches English every day except Saturday and Sunday. At ten to twelve he finishes his lessons. Ten minutes later he has lunch. In the afternoon, he often plays games with his students. Sometimes he teaches his students in his office. Supper time is at about six. After that, he reads newspapers and watches TV. At about ten to eleven he goes to bed.(1)Mr. Smith is      . A. a Chinese                    B. an Englishman                    C. a worker                    D. an American(2)He leaves home at       . A. 6:10                                     B. 5:50                                     C. 7:10                                     D. 6:50(3)He doesn't have any English classes on       . A. Saturday                      B. Sunday                      C. Friday                      D. Saturday and Sunday(4)He has lunch at      . A. 12:30                                  B. 12:00                                  C. 13:30                                  D. 13:00(5)He watches TV or reads newspaper       supper. A. before                                      B. after                                      C. at                                      D. in【答案】 (1)D(2)B(3)D(4)B(5)B 【解析】【分析】文章大意:短文介绍了英语老师斯密斯每天的工作经历。

      (1)细节理解题,根据 He comes from America. 可知,斯密斯是一个美国人,故答案是D (2)细节理解题,根据 He leaves home at ten to six.  可知,他每天五点五十离开家,故答案是B (3)细节理解题,根据  He teaches English every day except Saturday and Sunday. 可知,斯密斯先生在星期六和星期天不上英语课,故答案是D ​​​​​​​(4)细节理解题,根据 At ten to twelve he finishes his lessons. Ten minutes later he has lunch.  可知,斯密斯先生十二点吃午饭,故答案是B ​​​​​​​(5)细节理解题,根据  Supper time is at about six. After that, he reads newspapers and watches TV.  可知,晚饭后,她或者读报或者看电视,故答案是B 【点评】考查阅读理解题,本文涉及到了细节理解题,细节理解题比较简单,一般都可以从短文中直接找到答案。

      2.阅读理解     Peter lives in a small house. He is a clerk(职员)in a bank(银行).Peter gets up at 6:30 every morning. He has breakfast and watches TV news at 7:00. After breakfast, he goes to work by bus.    He gets to the bank at 8:25. He gets ready to work. He has too much work to do. He has lunch in a restaurant near the bank. He finishes his work at 4:30. He likes exercise, so he goes home on foot.    After supper, he sometimes reads newspapers. Sometimes he looks for things on the Internet. He goes to bed early. He is tired after a day's work.(1)What does Peter do at 6:30? A. He goes to work.         B. He gets up.          C. He has breakfast.         D. He watches TV news.(2)What is Peter? A. He is a driver.               B. He is a teacher.                 C. He is a clerk.               D. He is a doctor.(3)How does Peter go home? A. He walks home.                                                B. He goes home by bus. C. He goes home by bike.                                    D. He drives home.【答案】 (1)B(2)C(3)A 【解析】【分析】本文讲述了Peter的日常。

      (1)细节题根据 Peter gets up at 6:30 every morning , 可知彼得在6:30起床 , 故选B (2)细节题根据 He is a clerk ,可知Peter是职员,故选C (3)细节题根据 he goes home on foot ,可知他步行回家,故选A 【点评】考查阅读理解本文涉及细节题,细节题要注意从文中寻找答案3.根据短文内容选择答案A)      There are four people in the twins’ family. They are the twins, their father and their mother.      The twins’ names are Lucy and Lily. They are fourteen. They are in the same class in the NO.1 Middle School. They are very good students. They not only work very hard but also sing very well. They want to join the music club. Lucy wants to play the piano. Lily can play the guitar.      Their father, Mr. King, is a teacher. He teaches English in a school near his home. Their mother, Mrs. King, is a teacher, too. She teaches Chinese. Mr. and Mrs. King are in different schools. But they have the same hobby — play the guitar.(1)Mr. King is a good _______.A. driver                               B. worker                               C. teacher                               D. farmer(2)Lily can __________.A. play the piano                 B. draw horses                 C. play the guitar                 D. play chess(3)Mrs. King is a __________.A. Math teacher                  B. Chinese teacher                  C. English teacher                  D. doctor(4)Their parents work __________.A. in the same school         B. in the hospital         C. in the factory         D. in different schools(5)The twins are in the _______ Middle School.A. No.5                                   B. No.1                                   C. No.4                                   D. No.2【答案】 (1)C(2)C。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.