好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

2020_2021学年高中英语Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorldPeriod1课时作业含解析外研版必修.doc

8页
  • 卖家[上传人]:王****
  • 文档编号:294327824
  • 上传时间:2022-05-18
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:132KB
  • / 8 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 课时分层作业 二十一Module 6 Period 1  Is there something strange high up in the world’s tallest mountains? If so, is it a big bear? Is it a monkey? Or is it a kind of man? No one knows. This mystery has puzzled the world for years. In 1887, a mountain climber found large footprints in the snow. They looked like the footprints of a very large man. But men don’t walk without shoes in the snow. In 1906, another climber saw more footprints. Far off, he saw a very large animal standing on two legs. As he watched, it ran very quickly. Fifteen years later, newspapers had new stories about the “something”. A mountain climber said he had seen the “snow man” walk slowly across the snow, far below him. He said it looked like a very large man. From then on, more and more people had stories to tell. But not until 1951 did a mountain climber bring back pictures of large footprints. The pictures showed clearly that the Snowman walked on two legs. So it was not a bear or a monkey. Could it be an ape (猿) man? The mystery grew! And the mystery keeps growing. Someday we may find out just what it is that makes the large footprints. 【语篇概述】本文是一篇说明文, 讲述了在喜马拉雅山上, 人们发现了大脚印, 甚至还拍摄了照片, 但是到底是谁留下的脚印? 会是雪人吗? 这仍然是未解之谜。

      1. The passage is about _________.  A. some mountain climbersB. some strange animalsC. some large footprintsD. the mystery of the Snowman【解析】选D主旨大意题纵观全文可知, 本文先介绍了被发现的雪地里的大脚印, 进而提出疑问: 是否是雪人所为呢? 2. Why were people interested in footprints? A. They were footprints of a large bear. B. They looked like the footprints of a large man. C. They were found in the snow. D. They were found in the world’s tallest mountains. 【解析】选B推理判断题根据第三段第二句“They looked like the footprints of a very large man. ”可知B项为正确选项3. The pictures of large footprints were taken by a mountain climber in_________.  A. 1887 B. 1906 C. 1921  D. 1951【解析】选D。

      细节理解题根据倒数第二段第二句“But not until 1951 did a mountain climber bring back pictures of large footprints. ”可知D项为正确选项语言素养训练】 Skim the passage and find the main idea quickly. The passage aims to introduce us mysterious large footprints in the snow and Snowman, but no one can make sure what makes the large footprints.  Ⅰ. 阅读理解How did the sea horse get its name? It’s not hard to guess. The top half of this fish looks like a small horse. But looking at the sea horse’s tail, you might think“sea monkey”is a better name. Then there’s the sea horse’s pouch(育儿袋). “Sea kangaroo”might also be a good name for this fish.   Sea horses live in warm ocean waters all over the world. They keep safe from other fish by hiding in plants and grasses that grow under the sea. They can also change colors to match their surroundings. A sea horse remains in one place for hours at a time by winding its tail around a plant. It feeds on live food, such as small shrimp. For a fish that doesn’t move around much, the sea horse eats a lot—in just one day, a sea horse can eat 3, 000 shrimps! A sea horse keeps the same mate for its whole life, and it’s the male sea horse that gives birth to baby sea horses. How does this happen? Baby sea horses start out as eggs, which come from the female’s body. The male carries the eggs in its pouch for about three weeks until they hatch. Soon after the babies are born, the female gives her mate a new set of eggs.   Sadly, the number of sea horses is becoming smaller. Why is this happening? Some places where sea horses once lived have been filled in to make new land. Also, many sea horses are caught and sold as aquarium fish. This really is not a good idea because most sea horses don’t live long in aquariums. The best place for a sea horse is the ocean. 【语篇概述】本文主要介绍了有关海马的知识, 包括海马名字的来历, 生活习性, 如何繁殖及数量越来越少的原因。

      1. The sea horse got its name because of its _________.  A. skin   B. head   C. pouch   D. tail【解析】选B细节理解题根据第一段It’s not hard to guess. The top half of this fish looks like a small horse. 可知, 是因为海马的头部像马而得名, 故选B2. We can learn from the text that sea horses _________.  A. like to move aroundB. live in cold ocean watersC. feed on small live shrimpD. change colors with the temperature【解析】选C细节理解题根据第二段It feeds on live food, such as small shrimp. 可知它们以小虾为食, 故选C3. What does a female sea horse do with her eggs? A. She hatches them. B. She hides them in sea grasses. C. She carries them around. D. She puts them in the male’s pouch. 【解析】选D。

      细节理解题文章第三段介绍了海马的繁殖过程根据“Baby sea horses start out as eggs. . . the female gives her mate a new set of eggs. ”可知选D4. Why is the number of sea horses becoming smaller? A. Because they grow at a very low speed. B. Because their homes are being destroyed. C. Because they are killed by people for food. D. Because their food is becoming less and less. 【解析】选B细节理解题最后一段提到海马数量减少的两个原因: 一是人们填海造田, 破坏了它们的生存环境; 二是人们捕捉海马来卖, 故选BⅡ. 阅读填句  根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项选项中有两项为多余选项 Brain TransplantsResearch on the human brain has been attracting mor。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.