好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

2020年中考英语试题分项版解析汇编(第03期)专题10 阅读理解(任务型阅读)(含解析).doc

49页
  • 卖家[上传人]:我****
  • 文档编号:132720063
  • 上传时间:2020-05-19
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:1.41MB
  • / 49 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 阅读理解(任务型阅读)1.【2020年浙江省金华】阅读下面短文,根据文中信息完成一张海报每空限填三词Doing "Clean "ExerciseWhen you go for a run outside, chances are that youll find litter all around you. Do you just go past it, or do you stop and pick it up? If you choose the second, youre part of the latest popular sport in the West: plogging.The word “logging” is the Swedish phrase“ plocka upp”( pick up) and the English word ”Jogging”(running slowly)put together.What a plogger needs is a rubbish bag and a pair of gloves to protect your hands. While collecting rubbish, loggers learn to classify (分类)and deal with it correctly, too.Plogging seems simple but it does a lot of good to both the environment and your health. It can not only make the world greener, but also get you full body exercise, For example, a 30-minute logging burns around 288 calories(卡路里), compared to 235 calories burned from just jogging.So next time you go out jogging, why not carry a rubbish bag and collect some litter along the way? Your body and the environment will thank you.Let’s go___56___!The latest popular sport!Just need___57___and a pair of gloves!Correctly classify and ____58____ the rubbish!Its simple but helpful to ___59___ and your body!Make the world ___60___ and yourself a lot healthier!Join us now! The world says THANK YOU!【答案】56. plogging/doing clean exercise 57. a rubbish bag 58. deal with 59. the environment 60. greener/more beautiful 【解析】文章介绍了一种新型的健身跑步方式。

      在外出健身跑步的同时,随身带上垃圾袋,沿途捡垃圾这种新型的慢跑方式简单易行,既美化了环境又锻炼了身体57. 根据文中句子“What a plogger needs is a rubbish bag and a pair of gloves to protect your hands.” 一个慢跑者需要的是一个垃圾袋和一双用来保护手的手套故答案为a rubbish bag 58. 根据文中句子“While collecting rubbish, loggers learn to classify (分类)and deal with it correctly, too.”可知,在收集垃圾的同时,跑步者也学会正确分类和处理垃圾故答案为deal with59. 根据文中句子“Plogging seems simple but it does a lot of good to both the environment and your health.”可知,这种新型的慢跑方式简单易行,既美化了环境又锻炼了身体,故答案为. the environment60. 根据文中句子“It can not only make the world greener, but also get you full body exercise.”它不仅能让世界更绿,还能让你全身锻炼。

      故答案为greener2.【2020年甘肃省白银】阅读下面的文章并按要求完成1至5小题Root VegetablesWould you like to eat a root? You probably already have. People and animals eat many kinds of roots. ①Most roots that people eat are usually called root vegetables. A root vegetable is what we call veggies that grow underground.A carrot is one type of root vegetable. It is the orange, edible root of the carrot plant. ②to, many, in, like, people, salad, put, it(.) A turnip, is another root vegetable. It is a member of the cabbage family. Turnips are usually eaten boiled, steamed, roasted, fried, pickled, or even raw.③Although some people do not consider potatoes to be a veggie, but they are a root vegetable.People like to eat them mashed, boiled, and fried. Sweet potatoes, yams, beets, and leeks are some other root vegetables that people like to eat.66. 将文中①处画线句子翻译为汉语。

      67. 将文中②处画线单词连词成句,标点符号已在括号内给出68. 文中③处画线句子有一处错误,改正并抄写69. What is this story mostly about?70. What is a root vegetable?【答案】66. 人们所食用的大部分根菜通常被叫做根菜类蔬菜答案符合本意即可酌情给分) 67. Many people like to put it in salad. 68. Although some people do not consider potatoes to be a veggie, they are a root vegetable. 69. Root vegetables people eat. (答案符合本意即可酌情给分) 70. A root vegetable is what we call veggies that grow underground. (答案符合本意即可酌情给分)【解析】文章介绍了根茎类蔬菜66. 根据Most roots that people eat 这是定语从句结构,先行词是Most roots,引导词that在从句中作宾语;are usually called通常被叫做;故答案是:人们所食用的大部分根菜通常被叫做根菜类蔬菜。

      67. 根据所给词,可知句意是:许多人喜欢把它放在沙拉里like to do喜欢做某事;put---in把---放到---里面;故答案是Many people like to put it in salad.68. 根据Although和but不能连用;故答案是Although some people do not consider potatoes to be a veggie, they are a root vegetable. 69. 根据文章介绍了根茎类蔬菜故答案是Root vegetables people eat.70. 根据A root vegetable is what we call veggies that grow underground.根菜就是长在地下的菜;故答案是A root vegetable is what we call veggies that grow underground.3.【2020年河北省中考】阅读短文,并按要求完成66-70题Artificial intelligence (AI) (人工智能) is growing rapidly. We are living in a world that depends more and more on AI. AI is a group of technologies that help machines get, understand and use information to do tasks.AI’s recent developments have got a lot of social attention. Some people have welcomed AI because it makes things possible. For example, AI will have a big influence on areas like medicine and engineering. But this attention has also produced a lot of fear. Especially, many workers are worrying that AI could make them lose their jobs.According to a recent study, nearly five percent of jobs will disappear because of AI. In some industries, AI is already doing the work that people used to do, such as assembling (装配) cars, digging the coal and lifting goods. Self-driving cars and trucks controlled by AI will also take away the driver’s jobs in the future.On the other hand, AI will also create many new jobs for people. More people will be needed to write programmers for AI sy。

      点击阅读更多内容
      相关文档
      【初中语文】第二单元测试卷+统编版语文七年级上册.docx 【初中数学】第三章+三视图与表面展开图+同步习题+浙教版数学九年级下册.docx 【初中数学】第4章+图形与坐标+单元检测卷+浙教版数学八年级上册++.docx 【初中数学】因式分解+自主达标测试题+华东师大版八年级数学上册+.docx 【初中语文】第三单元+课外古诗词四首理解性默写+++教师版+学生版+统编版语文九年级上册.docx 【初中语文】第一单元测试卷+统编版语文九年级上册.docx 【初中数学】第二章+直线与圆的位置关系+同步习题+浙教版数学九年级下册.docx 【初中数学】乘法公式+自主学习达标测试题+华东师大版八年级数学上册++.docx 【初中语文】第三单元检测卷+统编版语文八年级上册.docx 广东省茂名市2025年九年级上学期月考物理试题附答案.docx 甘肃省定西市2025年九年级上学期月考物理试题附答案.docx 苏教版(2024)新教材八年级生物上册第五单元第13章第二节《血液循环》提升讲义(含答案).doc 湖南省岳阳市2025年八年级上学期月考物理试题附答案.docx 广东省珠海市2025年八年级上学期第一次月考物理试题附答案.docx 仁爱版(2024)新教材八年级英语上册Unit 3 课时7 Reading for Writing 分层作业.docx 仁爱版(2024)新教材八年级英语上册Unit 3 Sound Body Sound Mind 身心健康(话题阅读精练).docx 山东省潍坊市2025年中考化学真题含同步解析答案.pptx 江苏省盐城市2025年中考物理试卷附同步解析答案.docx 广西河池市2025年九年级上学期月考物理试题附答案.docx 广东省广州市2025年九年级上学期月考物理试题附答案.docx
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.