好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

八年级英语上册阅读理解复习巩固专讲专练(章末复习+综合测评+答案).doc

24页
  • 卖家[上传人]:re****.1
  • 文档编号:534502474
  • 上传时间:2023-01-25
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:335KB
  • / 24 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 八年级英语上册阅读理解复习巩固专讲专练(章末复习+综合测评+答案)一、八年级英语上册阅读理解专项练习(含答案解析)1.阅读理解     Once there was a piece of white and new paper. Children loved playing with it. But one day the paper found itself old and dirty. It was sad.    Before it knew what was going on, it found itself lying in the dustbin(垃圾箱). It was sad when the worker came and put it into a truck with some other old paper.    It travelled from day to night, from wind to rain. At last someone put it into a machine with other paper. It quickly got sorted(分类). This was the end! There was so many things it wanted to do, for example, be a book for children. But this was the end. The paper tried to run with other paper, but it failed. In the end, the paper closed its eyes. After some time, it woke up. The paper found it was quiet. The paper looked around and realized it was sitting next to some fresh paper. It looked down at itself. It was clean with a very new white coat.(1)When it was in the dustbin, the paper was _______. A. sad                                B. excited                                C. worried                                D. happy(2)Where did the paper probably arrive finally? A. In a child's home             B. In a dustbin.             C. In a paper factor             D. In a toy shop.(3)What did the paper try to do when it was in the machine? A. It tried to run with other paper.B. It tried to be happy.C. It tried to make itself clean.D. It did nothing but close its eyes.(4)What happened to the paper at the end of the story? A. The paper got sorted with other paper.B. The paper ran out of the machine with its friendsC. The paper was made into a book.D. The paper became clean again.【答案】 (1)A(2)C(3)A(4)D 【解析】【分析】文章大意:本文叙述一张白色的新纸有很多梦想如成为孩子的书籍最后失败的过程,只能与其它白纸一样,成为表面干净的一张纸。

      (1)细节理解题由  it found itself lying in the dustbin(垃圾箱). It was sad when the worker came and put it into a truck with some other old paper. 可知它感到难过,故选A (2)细节理解题由At last someone put it into a machine with other paper. 最后有人把它和其他纸放进机器里 (3)细节理解题由The paper tried to run with other paper, but it failed.可知它试图与其他纸张一起合用,成为孩子用的书籍,故选A (4)细节理解题由The paper looked around and realized it was sitting next to some fresh paper. It looked down at itself. It was clean with a very new white coat.可知那张白纸又变回一张白纸,故选D 【点评】考查阅读理解,做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。

      推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案2.任务型阅读    A traveler came out of the airport. There were a lot of taxis. He asked every taxi driver his name. Then he took the third one. It cost 5 dollars from the airport to the hotel. "How much does it cost for the whole day?" The man asked. "100 dollars," said the taxi driver. This was very expensive, but the man said it was OK.    The taxi driver took the man everywhere. He showed him all the parks and museums in the city. In the evening they went back to the hotel. The traveler gave the taxi driver 100 dollars and said, "What about tomorrow? It's another 100 dollars. "But the man said, "That's OK! See you tomorrow." The taxi driver was very pleased.    The next day the taxi driver took the traveler everywhere again. They visited all the parks and museums again, and in the evening they went back to the hotel. The man gave the taxi driver 100 dollars again and said, "I'm going home tomorrow." The taxi driver was sorry because he liked the traveler and, above all, 100 dollars a day was a lot of money. "So you're going home. Where do you come from?" he asked. "I come from New York!" said the traveler. "I have a sister in New York. Her name is Susanna.  Do you know her?" "Of course I know her. She gave me 200 dollars for you! "(1)Where did the traveler come from?  ________(2)Why did the traveler take the third taxi?Because ________(3)Usually the cost traveling one day by taxi may be ________.(4)Who asked the traveler to give the money to the taxi driver?  ________(5)The driver was unhappy ________【答案】 (1)He comes from New York.  (2)He didn't want to spend  his money on the coming visit.(3)100 dollars.(4)The driver's sister.(5)when he heard the traveller's last words.【解析】【分析】(1)根据文中"I come from New York!"" said the traveler.”可知游客来自纽约。

      2)根据文章,我们知道游客每天付出租车司机100美元,但是司机的姐姐给游客是每天200美元,可知游客还赚了100美元,完全自己旅行不用自己掏腰包3)根据文中司机直接开价100美元,可推知答案4)根据文中“Of course I know her. She gave me 200 dollars for you! ”可知答案5)文中司机前三天都非常高兴,直到游客要回国告知真相,可知答案点评】本题考查的是文章的理解,通过理解文章对针对性的提问做出解答3.根据短文内容完成下列任务    Years ago, if a teenager had some problems in his life, he might write about them in his diary. Now a teenager might surf the Internet and write about his problems in his blog.  In some ways, a diary and a blog are almost the same. What makes a blog different from a diary?___________1 I have a younger sister. Sometimes I read her blog. She writes about things like waking up early for swimming practice and not studying enou。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.