好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

初三英语英语任务型阅读常见题型及答题技巧及练习题(含答案)含解析.doc

17页
  • 卖家[上传人]:公****
  • 文档编号:530189079
  • 上传时间:2024-01-30
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:124KB
  • / 17 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 初三英语英语任务型阅读常见题型及答题技巧及练习题(含答案)含解析一、英语任务型阅读1.任务型阅读     May Day is the day when we celebrate the end of winter and the arrival of spring. It's a time of new life, with new leaves on the trees and wildflowers growing in the woods and fields. On that day, children in Britain and other parts of Europe often make May baskets and hang them on a neighbor's door as a gift of love and friendship.    Here are the steps of making this kind of basket.    Step 1 Food paper into a cone(圆锥形) and stick it to keep the shape.    Step 2 Cut top of the cone with scissors.    Step 3 Make two holes on opposite sides of the cone. Leave 5cm form the top.    Step 4 Pass ribbon(彩带) through holes and tie it to create a basket handle.    Step 5 Fill your basket with different kinds of flowers.根据以上制作步骤重新排列A、B、C、D、E五幅图片的顺序。

      A.     B.     C.  D.      E. (1)________ →________→________→________→________ (2)Why do children in Europe make May baskets? 【答案】 (1)D;B;A;C;E(2)Show love and friendship/celebrate May Day. 【解析】【分析】 短文大意:这篇短文主要讲述了五塑节的活动情况及五塑节礼品花篮的制作步骤 (1)阅读短文可知,第一步是将纸折成一个圆锥形,并固定好保持形状,故填D 第二步是用剪子减掉圆锥的顶部,故选B 第三步是在距离圆锥顶部5厘米的地方,在相对的两边打两个孔 第四步将彩带穿过孔,并将其系在一起,形成一个篮子把手 第五步用不同种类的花装满你的篮子 (2)细节理解题根据as a gift of love and friendship.描述,可知孩子们这样做是为了象征爱和友谊故答案为Show love and friendship /celebrate May Day. 【点评】考查任务型阅读。

      关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词2.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入横线处的最佳选项,选项中有两项为多余选项     "Have you finished your lesson, George?" said Mr. Prentice to his son, who had laid aside his book and was busy making a large paper kite.    "No, father, "replied George, hanging down his head.    "________"    "Because it is so difficult, father. I'm not sure that I shall learn it.________My memory is so bad."    "If I were to promise you a holiday on the thirtieth of the month after next, do you think you would forget the date?"    "________"    "You are good at skating, and flying your kite, and playing footballs, aren't you?"    "Yes, father."    "And you cannot learn your lesson! My dear boy, you are lying to yourself.________"    "But have I not tried, father?" again asked George.    "________Come, for this afternoon lay aside that kite you are making, and give another effort to get your lesson ready. Be serious, and you will soon learn it."A. No, I'm pretty sure that I should not.B. You can learn as well as any one, if you will try.C. It is easy.D. Well, try again.E. Besides(而且), I could not remember it after I had learned it.F. If you don't pay more attention to your lessons you will never be fit for anything.G. Why not, my son?【答案】 G;E;A;B;D 【解析】【分析】A. No, I'm pretty sure that I should not. 不,我很确定我不应该。

      B. You can learn as well as any one, if you will try. 如果你愿意,你可以和任何人一样学习 C. It is easy. 这很容易 D. Well, try again. 好吧,再试一次 E. Besides(而且), I could not remember it after I had learned it. 另外(而且),我学了之后就记不起来了 F. If you don't pay more attention to your lessons you will never be fit for anything. 如果你不多注意你的功课,你将永远无法适应任何事情 G. Why not, my son? 为什么不呢,我的儿子? (1)根据Because it is so difficult, father,可知此处是询问原因的,故选G (2)根据I'm not sure that I shall never learn it.可知这是在解释自己不学的原因,故选E (3)根据do you think you would forget the date?可知此处是Prentice先生问George会忘记那个日期,这是一个一般疑问句,故此处是否定回答或肯定回答,故选A。

      (4)根据“But have I not tried, father?” 可知George告诉他父亲他试过,故此处应是他的父亲在建议他试试,故选B (5)根据Come, for this afternoon lay aside that kite you are making, and give another effort to get your lesson ready可知 George的父亲让他放下风筝,再努力准备功课,此处表示他的父亲建议他再尝试一次 【点评】考查补全对话,通读全文,根据上下文的语境推测所缺内容,再由选择项的提示选出正确答案3.阅读下面的短文,然后根据文章内容简要回答小题     Stephen Hawking was born in England in 1942. He's one of the most famous scientists on space and time in the world. He is called the King of the Universe.     He studied math and science at Oxford University, then he became seriously ill, which made him unable to speak or breathe without the help of machines.     He went on to study at Cambridge University after graduating from Oxford University. In 1965, he got a Doctor's Degree of philosophy(哲学). Because of his serious illness, it was difficult for him to draw diagrams or to write. So he started to think in pictures. With this new way of thinking, he is respected by people in the world. Then in 1988, he wrote his first important book, A Brief History of Time. It was sold more than 5.5 million copies in over 33 different languages. He was once invited to China to give lectures(做演讲). His self-confidence and humouous conversations impressed us deeply. (1)Was Hawking born in England? (no more than 3 words) (2)What did Hawking study at Oxford University? (no more than 3 words) (3)When did Hawking get his Doctor's Degree of philosophy? (no more than 2 words) (4)What's the name of Hawking's first important book? (no more than 5 word) (5)Where was Hawking once invited。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.