好文档就是一把金锄头!
欢迎来到金锄头文库![会员中心]
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本
电子文档交易市场
安卓APP | ios版本

小学英语小升初阅读理解精选及答案.doc

39页
  • 卖家[上传人]:ni****g
  • 文档编号:550543865
  • 上传时间:2024-01-09
  • 文档格式:DOC
  • 文档大小:767KB
  • / 39 举报 版权申诉 马上下载
  • 文本预览
  • 下载提示
  • 常见问题
    • 小学英语小升初阅读理解精选及答案一、阅读理解1.阅读理解读下两这封信,回答问题 Dear Mum,    How are you? Every day I had fun with my cousins. On Monday we went to a restaurant. We ate good food. On Tuesday we went to a park. We sang and danced. On Wednesday we played ping-pong. On Thursday we climbed a mountain. We took many pictures. Tomorrow I'll be back home!    Miss you and dad.Love.John(1)What did John do on Monday? (2)Where did John go on Tuesday? (3)What did John do on Tuesday? (4)Did John play badminton on Wednesday? (5)Did John climb a mountain on Thursday? 【答案】 (1)He ate good food.(2)He went to a park.(3)He sang and danced.(4)No, he didn't.(5)Yes, he did. 【考点】阅读理解 【解析】【分析】这是写给父母,介绍自己一周生活情况的信。

      (1)根据短文叙述 On Monday we went to a restaurant. We ate good food.  (周一我们去了饭店我们吃了美食可知周一吃美食故答案为: He ate good food. (2)根据短文叙述 On Tuesday we went to a park.  (周二我们去了公园可知是去了公园故答案为: He went to a park. (3)根据短文叙述 We sang and danced. (我们唱歌和跳舞可知是唱歌跳舞故答案为: He sang and danced. (4)根据短文叙述 On Wednesday we played ping-pong. (在星期三我们打乒乓球可知不是打羽毛球,用否定回答故答案为: No, he didn't. (5)根据短文叙述  On Thursday we climbed a mountain. (周四我们爬山了可知用肯定回答故答案为: Yes, he did. 【点评】这是考查阅读理解的题目首先仔细阅读短文,然后根据题目问题的相关叙述,来回答问题 2.阅读理解根据表格补全句子与短文NameAgeHeightWeightJohn131.6 metres58 kgWu Yifan131.66 metres55 kgAmy141.56 metres50 kg(1)①John is 0.06 metres ________than Wu Yifan.②Wu Yifan is 5 kilograms________than Amy.③Amy is one year ________than John.④Wu Yifan is ________ year younger than Amy.⑤John is 0.04 metres ________ than Amy. (2)根据表格信息补全短文    Hello, I'm John. I'm 13 years old. I have two good friends. They are Wu Yifan and Amy. Wu Yifan is 13, too.And he's the ________ of us. Amy is one year ________ than both of us. But she is the ________ of us. She is also the ________. I'm three kilograms ________ than ________. 【答案】(1)shorter;heavier;older;one;taller(2)tallest;older;oldest;shortest;heavier;Wu Yifan 【解析】【分析】表格描述了约翰13岁,1.6米高,58公斤,吴一凡13岁,1.66米高,55公斤,艾米14岁,1.56米高,50公斤。

      1)①根据所给的表格,约翰1.6米高,吴一凡1.66米高,可知约翰比吴一凡矮0.06米,shorter较矮的,故答案为shorter.②根据所给的表格,可知吴一凡55公斤,艾米50公斤,吴一凡比艾米重5公斤,heavier较重的,故答案为heavier.③根据所给的表格,艾米14岁,约翰13岁,可知艾米比约翰大一岁,older较大的,故答案为older.④根据所给的表格,吴一凡13岁,艾米14岁,吴一凡比艾米小一岁,one1,故答案为one.⑤根据所给的表格,约翰1.6米高,艾米1.56米高,约翰比艾米高0.04米,taller较高的,故答案为taller.(2)①根据所给的表格和短文,约翰是最高的,tallest最高的,故答案为tallest.②根据所给的表格和短文,艾米14岁,约翰和吴一凡13岁,艾米比他们两个大一岁,older较大的,故答案为older.③根据所给的表格和短文,艾米1.56米高,约翰1.6米高,吴一凡1.66米高,艾米是最矮大的,shortest最矮大的,故答案为shortest.④根据所给的表格和短文,约翰58公斤,吴一凡55公斤,约翰比吴一凡更重,heavier更重的,故答案为heavier,Wu Yifan.【点评】本题考查了阅读理解,根据表格内容,完成句子补全对话,使句子和对话完整。

      3.阅读理解阅读短文,判断正误     Father's Day is a holiday for fathers. It's on the third Sunday of June, The idea of Father's Day was given by Dodd of New York. Dodd wanted a day to honor (对......表示敬意) her father. Dodd has five little brothers. Her mother died very early, and her father raised (抚养) his children. Dodd's father was born in June, so she held (举行) the first Father's Day on the19th of June, in 1910. In 1972 it was celebrated (庆祝) by Americans on the third Sunday in June. On that day, children get up early to cook rich breakfast for their father. People wear (戴) roses on that day, too. If his father is dead, he wears white roses. If his father is alive, he wears red roses. Now it is celebrated in the USA, the UK and many other countries.(1)Father's Day is on the third Sunday of June. (2)Dodd was an Australian. (3)Father's Day is a holiday for mothers. (4)Dodd wanted to honor her father. (5)People wear roses on Father's Day. 【答案】 (1)1(2)0(3)0(4)1(5)1 【考点】阅读理解 【解析】【分析】文章大意:介绍父亲节的事情。

      (1)句意:父亲节是六月份的第三个星期天根据It's on the third Sunday of June,可知父亲节是六月份的第三个星期天故答案为:正确 (2)句意:多德是澳大利亚人根据The idea of Father's Day was given by Dodd of New York. 可知父亲节的概念是由纽约的多德提出的故答案为:错误 (3)句意:父亲节是母亲们的节日根据Father's Day is a holiday for fathers.可知父亲节是父亲们的节日故答案为:错误 (4)句意:多德想尊敬她的父亲根据Dodd wanted a day to honor (对......表示敬意) her father.可知多德想表达对父亲的敬意故答案为:正确 (5)句意:父亲节人们戴玫瑰花根据People wear (戴) roses on that day.可知父亲节人们戴玫瑰花故答案为:正确 【点评】考查阅读理解,浏览文章大意把握细节答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确判断4.阅读理解阅读理解     Once upon a time, there was a farmer. One day, while he was working in the fields, he saw a hare run into a tree stump accidentally and die of a broken neck. The farmer took the hare home and cooked a delicious meal for himself.  That night he thought, I needn't work so hard. All I have to do is wait every day by the stump to pick up the hare that runs into it. So from then on he gave up farming, and stood by the tree stump waiting for the hare to come and run into it.  But from then on, he never saw another hare run into the tree stump.(1)Once upon a time, there was _______ working in the field. A. a doctor                                  B. a farmer                                  C. a rabbit(2)The farmer took _______ home and cooked a delicious meal fo。

      点击阅读更多内容
      关于金锄头网 - 版权申诉 - 免责声明 - 诚邀英才 - 联系我们
      手机版 | 川公网安备 51140202000112号 | 经营许可证(蜀ICP备13022795号)
      ©2008-2016 by Sichuan Goldhoe Inc. All Rights Reserved.